Web Analytics
More
    Reklāma

    Kanāda no valsts patriec ķīniešu litija ieguves uzņēmumus

    Jaunākie raksti

    Kanādas valdība trīs ķīniešu kompānijām pieprasījusi pārdot savus aktīvus litija ieguvē, kanādiešiem ieviešot ārzemju investīciju ierobežojumus šī metāla ieguvē – tas definēts kā “kritiski svarīgs minerāls” un tiek ierobežota ārzemju uzņēmumu investēšana litija ieguvei Kanādā.

    Starp rietumvalstīm un Ķīnu turpinās saspīlējums par dažādu retzemju metālu ieguvi, kas ir īpaši vērtīgi dažādu šobrīd pieprasītu produktu, piemēram, elektroauto, saules bateriju un citu produktu ražošaā. Ķīnieši ļoti aktīvi investē naudu, lai šos resursus varētu iegūt visā pasaulē, cenšoties maksimāli pārņemt kontroli pār to ieguvi.

    Kanādas Inovāciju ministrs Fransuā-Filips Šampaņs norādījis, ka ārzemju kompānijas, kuras kontrolē citas valsts valdība, ir jāierobežo un dažādu investīciju atļaušana notiks “izņēmuma kārtā”, tādējādi kanādiešiem faktiski aizliedzot citu valstu uzņēmumiem veikt litija un citu metālu ieguvi Kanādā. Ķīnieši šādu lēmumu, protams, kritizējuši, jo tiek pārkāpti brīvā tirgus principi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    08.11.2022 16:31

    Kumuņagas un līdzīgie vienmēr gatavi kritizēt citu ierobežojumus, kamēr savus daudz smagākos vienmēr ignorē/neatzīst.
    Pārāk liels vinnijs pūks jūtas savās biksēs.

    Krotow
    09.11.2022 00:10

    Ar Ķīnā pieejamajiem minerāliem CCP kaut kā tāpat vien dalīties negrib. Tā ka viss ir kārtībā.

    braucošais
    09.11.2022 19:51

    Nepaliks jau arī Ķīna bez litija , atradīs cotus ar ko lietas bīdīt , Kanādai jau rī būs vaigos jāiepūšš lai visu sariktētu – lai abiem vecas

    REALAIS
    09.11.2022 20:34
    Reply to  braucošais

    Ķīnā ir pietiekoši daudz litija. Te tieši doma ir otrādāk, lai Ķīnieši nekontrolē litija ieguves vietas, piemēram, mākslīgi samazinot tā ieguvi ārpus Ķīnas, lai spiestu iet pie Ķīnas pēc resursiem

    Reklāma