Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony INZONE H7 spēlēm paredzēto bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Sony INZONE ir paliels jaunums spēlēm paredzēto aksesuāru pasaulē. Sony ar INZONE zīmolu ienāca tirgū tikai šīs vasaras paša plaukumā. Apskata tapšanas laikā ar Sony INZONE zīmolu atrodamas trīs visai dažādas PC un PlayStation spēļu entuziastiem vada un arī bezvadu austiņas, kā arī ir divi dažādu cenu kategoriju Sony INZONE monitori.

    Sony INZONE M3 būs 27 collu monitors ar 1080p IPS paneli, kura atsvaidze sasniegs 240 Hz, bet otrs Sony INZONE M9 modelis būs identiskā izmērā ar 4K izšķirtspēju un 144 Hz atsvaidzi. Augstāko attēla kvalitāti nodrošinās tieši M9 modelis, jo tas atbalstīs DisplayHDR 600 standartu, kas ļauj sasniegt spilgtumu 600 cd/m². Tāpat monitori būs aprīkot ar diviem 2W skaļruņiem, kas ļaus baudīt skaņu arī bez austiņām.

    Reklāma

    Apskatam šoreiz speciāli izvēlētas lētākās no Sony INZONE bezvadu austiņām H7, jo tas varētu būt populārākais INZONE austiņu modelis. INZONE H3 ir visai parastas vada austiņas, bet INZONE H9 ir tās pašas INZONE H7 austiņas, kurām klāt nākusi apkārtējās vides trokšņu slāpēšana. No trokšņu slāpēšanas mājoklī vai geimera stūrītī īsti jēgu neredzu, apkārtējās vides trokšņu slāpēšana padara INZONE H9 modeli visai dārgu.

    Izskats un uzbūve

    INZONE H7 austiņas ieturētas nosacīti jauno PlayStation 5 spēļu konsoļu krāsu tēmā – melns ar baltu. Tā vien izskatās, ka INZONE H7 austiņas varētu būt pamatā paredzētas PlayStation 5 spēļu konsoļu lietotājiem, bet datoru lietotājiem tās nāk kā neliels bonuss, ja mājās jau ir PlayStation 5 spēļu konsole un arī PC.

    INZONE H7 austiņas ir vidēji smagas, tās sver ap 325 gramiem, kas ir drīzāk jūtami uz galvas, bet tas nav nekas ārkārtējs. INZONE H7 austiņām izmantoti visai labi materiāli, bet tās šķiet nedaudz lētāk būvētas par ļoti populārajām Sony WF-1000XM sērijas ausīm.

    Tiek solīts, ka INZONE H7 austiņas ar vienu uzlādi darbosies līdz 40 stundām, kas tā arī varētu būt, ja izmanto Bluetooth savienojumu. Ar 2.4 GHz USB spraudni INZONE H7 austiņas nodzīvos aptuveni 35 stundas. Diemžēl USB Type-C pieslēgvieta paredzēta tikai uzlādei, skaņu ar USB vadu no INZONE H7 austiņām neizvilināsi.

    Manuprāt, INZONE H7 austiņas ir pietiekami ērtas, tās arī neradīs nekāds problēmas briļļu valkātājiem, bet gribētos sacīt, ka esmu izmēģinājis arī ērtākas bezvadu austiņas pat nedaudz zemākā cenu kategorijā.

    Uz INZONE H7 austiņām izvietota visa to vadība – uz labā kausiņa ir ieslēgšanas poga, Bluetooth savienojuma poga un poga mikrofona pieregulēšanai. Uz kreisā kausiņa ir skaļuma regulēšana un arī USB Type-C uzlādes pieslēgvieta.

    INZONE H7 austiņām ir nenoņemams mikrofons, tas sāk darboties, kad būsi to nolaidis pie mutes. Mikrofona kāja ir daļēji lokana tā pieregulēšanai, bet regulēšanas amplitūda ir niecīga.

    Viens no lielajiem plusiem ir INZONE H7 austiņas noņemt no galvas, atstājot tās uz kakla ar pielocītiem (pret sevi pagrieztiem) kausiņiem. Daudzi spēļu austiņu ražotāji par šo niansi bieži piemirst.

    Lietotne

    INZONE H7 austiņas pavadošā lietotne ir visai vienkārša – te vari pieregulēt skanējumu, iespējot virtuālu daudzkanālu skaņu (šī iespēja nu nekā mani nepārliecināja par labu virtuālai daudzkanālu skaņai), kā arī iestatīt, vai INZONE H7 austiņas paša pēc kāda laika izslēdzas, kad nesaņem signālu. Lietotne ļauj arī atsevišķām spēlēm pielāgot skanējumu.

    Mikrofons

    INZONE H7 austiņu mikrofons ir visai liela vilšanās. Jāsaka, ka tik švaku mikrofonu no 230 eiro austiņām nebiju gaidījis. Mikrofonam esot 100 Hz līdz 8000 Hz uztveršanas iespēja, tāpat ir iespējams aktivizēt vai atspējot tā saucamo gain, bet tas neko daudz nedod. Es teiktu, ka tik vāju mikrofonu Sony nu gan varēja neizvēlēties. Mikrofona darbība no manis saņem 4 no 10 punktiem.

    Skanējums

    INZONE H7 austiņas skaļrunīšos izmanto 40 mm neodīma magnētus. Tiek solīts, ka INZONE H7 austiņas skanēs no 5 Hz līdz 20 000 Hz. Un tagad ir laiks nošķirt 2.4 GHz (ar USB puļķi) un Bluetooth (5.0 versija, SBC un AAC kodeku atalsts) darbību.

    Sāksim ar INZONE H7 austiņu skanējumu ar 2.4 GHz bezvadu savienojumu. Labā ziņa ir tā, ka INZONE H7 austiņu skaņas regulēšana ir neatkarīga no Windows skaļuma, bet arī ar 100% austiņu un 100% Windows skaļumu var nebūt gana, lai INZONE H7 austiņas skanētu gana skaļi. Spēlēm pietiks, bet mūzikai varētu būt par īsu. Visu gan izsaka mūzikas ieraksta skaļuma līmenis.

    Man ļoti patika, ka INZONE H7 austiņas ir vienlaikus savienojamas un vienlaikus prot atskaņot gan 2.4 GHz, gan Bluetooth dzirdamo. Tas ļautu, piemēram, turpināt spēli un vienlaikus atbildēt uz balss zvanu viedtālrunī.

    Visai pamatīgi pozitīvā nozīmē mani pārsteidza Bluetooth savienojuma skaļums un arī skanējums, kas pat šķita nedaudz patīkamāks par 2.4 GHz bezvadu savienojuma sniegto. Teorētiski INZONE H7 austiņas vari izmantot arī uz ielas kopā ar viedtālruni vai pat Nintendo Switch, bet vismaz man šķistu, ka INZONE H7 austiņas tam ir par lielu un neveiklu. Turklāt jānorāda, ka kopā ar Bluetooth 5.0 atbalstošu viedtālruni INZONE H7 austiņas nedeva gandrīz nekādu aizturi. Jā, aizture ir nedaudz manāma, kad to salīdzina ar 2.4 GHz, bet tā vēl arvien ir zema.

    Kopumā gribētos teikt, ka INZONE H7 austiņu skanējums varētu iegūt vismaz 8 no 10 punktiem, lai arī 2.4 GHz savienojumā tās varēja būt skaļākas. Sony tomēr austiņu jomā zina, ko dara.

    Nobeigumā

    Jāsaka, ka Sony pamatīgi pastrādājis pie INZONE H7 austiņām – tās nav lētas, bet ieguvums ir gan spēlēs, gan arī klausoties mūziku. Parasti rodas iespaids, ka spēlēm paredzētās ausis kaut kā nemaz neskan mūzikas klausīšanās laikā, bet ar INZONE H7 austiņām ir gandrīz pretējs efekts – tās pat ļoti patīkami atskaņo mūziku.

    INZONE H7 austiņu lietotne ir visai vienkārša un pat teiktu, ka bez tās vari iztikt. Iespējams, Sony turpinās uzlabot lietotni, tad tā kļūs nedaudz niansētāka.

    Pamatīgs fuj jāsaka par INZONE H7 austiņu mikrofona darbību. Pat divas un trīs reizes lētākās austiņās ir labāki mikrofoni.

    Kopumā gribētos likt lielu plusu par INZONE H7 austiņu skanējumu un treknu mīnusu par mikrofonu, bet radās iespaids, ka mikrofons ir vienīgā vājā INZONE H7 austiņu izpausme.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    18.10.2022 13:08

    Man tieši otrādi, favorītos būtu H9. Jau 3.mēnesi lietoju Sony XM5 austiņas un ANC ir cita lieta kā klausīties austiņas. Mierīgi varu klausīties austiņas uz pusi skaļuma un no fona trokšņiem ne miņas. Žēl, ka XM5 nevar savienot bezvadu veidā ar PS5, bet tad jau nevarētu notirgot H9. Atliek tikai pasiekaloties :))

    Ariadna
    30.10.2022 20:23
    Reply to  REALAIS

    Ļoti skaistas es arī vispār gribētu tādas iegādāties.

    digitalk
    18.10.2022 17:02

    bildes visādos neinformatīvos rakursos, tikai ne tā, lai visas vadības pogas ērti redzamas…

    Reklāma