Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā izveido Stopify – unikālu regulārā ziedojuma servisu Ukrainas atbalstam

    Jaunākie raksti

    Novembra sākumā darbu sāk Stopify – Latvijā radīta unikāla ziedojumu platforma. Vēloties atbalstīt Ukrainu, domubiedru grupa sadarbībā ar Ziedot.lv un Ukrainas vēstniecību Latvijā radījusi ziedošanas servisu nelieliem, bet regulāriem ziedojumiem ikmēneša abonementa formātā, lai palīdzētu nodrošināt Ukrainas armijas akūtās ikdienas vajadzības skarbajos ziemas apstākļos un palīdzētu tiem ātrāk izbeigt Krievijas uzsākto neprātīgo karu. Platformas darbības pirmajās divās dienās pieteikušies 1405 abonenti un saziedoti vairāk nekā 16 332 eiro no 27 valstīm.

    Pat ja mūs turpina šausmināt un saniknot Putina Krievijas agresija, pa šiem mēnešiem diemžēl esam pieraduši pie ziņām par Ukrainā notiekošo. Ziedojumu un palīdzības entuziasms sabiedrībā kopš pavasara ir apsīcis, lai gan atbalsts šobrīd ir svarīgāks nekā jebkad. Kā to mainīt?

    Reklāma

    “Prātojot, kā varētu aktivizēt ziedojumus un atkal raisīt par tiem interesi, nonācu pie ļoti vienkāršas idejas. Mūsdienās ir pašsaprotami abonēt dažādus straumēšanas servisus seriālu un filmu baudīšanai par pāris kafijas tašu cenu mēnesī. Kā būtu, ja varētu abonēt mūsu kontinenta brīvību un nākotni, kas šobrīd reāli izšķiras tur, kaujaslaukā? Pēc vairāku mēnešu brīvprātīga darba kopā lielisku, nesavtīgu komandu – digitālo aģentūru Cube un citiem radošajiem profesionāļiem, esam radījuši Stopify – servisu, kas ļaus veikt nelielu ikmēneša ziedojumu Ukrainas Bruņotajiem spēkiem, palīdzot tiem ātrāk izbeigt šo neprātīgo karu,” stāsta idejas autors un iniciators Māris Upenieks.

    Platforma darbojas pēc ikmēneša abonementa principa: lietotājs izvēlas vienu no trim “abonēšanas plāniem”, ko jebkurā brīdī var mainīt vai atcelt. Ziedojums nonāk projekta partnera – lielākās Latvijas labdarības organizācijas Ziedot.lv – speciālajā Stopify fondā. Par savāktajiem līdzekļiem tiks iegādāts ekipējums un citas nepieciešamās lietas karavīriem, savukārt Ukrainas vēstniecība Latvijā nodrošinās informāciju par akūtajām bruņoto spēku vajadzībām. Informācija par ziedojumu izlietojumu tiks publicēta Stopify soctīklu kontos. Serviss darbosies līdz Ukrainas uzvaras dienai vai brīdim, kad tiks parakstīts uz Ukrainas nosacījumiem balstīts miera līgums.

    “Mēs patiesi priecājamies par katru iniciatīvu un ideju, kas apliecina Ukrainas tautai, ka mēs neesam vieni un ka starptautiskā sabiedrība ir kopā ar mums. Ukrainas bruņotajiem spēkiem turpmākai cīņai ar teroristiskās valsts armiju ir nepieciešamas dažādas svarīgas lietas – no tabletēm dzeramā ūdens attīrīšanai, pārtikas un apģērba līdz nakts redzamības brillēm un droniem. Esmu pārliecināts, ka šī platforma kļūs par efektīvu un varenu atbalstu Ukrainas karavīriem, kuri ar savu varonību un upurēšanos tuvina mūs dienai, kad visā Ukrainas zemē atkal valdīs miers, brīvība un drošība,” uzsver Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

    “Latvijas sabiedrība ir ļoti atsaucīga un izpalīdzīga – mēs to redzam ikdienā, cilvēkiem ziedojot visdažādākajiem labdarības mērķiem. Un tomēr katrs uzmundrinājums, katrs atgādinājums un jauna iniciatīva ir vērtīga un vajadzīga – sevišķi tik svarīgu mērķu sasniegšanai, kāda ir Ukrainas atbrīvošana. Ikmēneša ziedojumu straumēšana būs jauna pieredze un lieliska iespēja izdarīt ko patiešām labu: daudzo straumēšanas portālu lietotājiem jau ir visas vajadzīgās prasmes, nepieciešama tikai labā griba!” saka Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

    Platforma Stopify būs pieejama angļu un ukraiņu valodā. Kā norāda tās veidotāji, Latvija vēlas iedvesmot arī starptautisko sabiedrību aktīvāk atbalstīt Ukrainu cīņā par brīvību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andrīts
    04.11.2022 21:12

    Jau abonēju, lieliska doma!

    Reklāma