Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Tieslietu departaments uzsācis kriminālizmeklēšanu pret Tesla

    Jaunākie raksti

    ASV Tieslietu departaments (DoJ) uzsācis kriminālizmeklēšanu pret Tesla, kas saistīta ar autoražotāja apgalvojumiem par mašīnu spējām braukt pašām. Par izmeklēšanu ziņu aģentūru Reuters informējuši vismaz trīs DoJ pietuvināti avoti, kuri pašsaprotamu iemeslu dēļ vēlējās palikt anonīmi.

    Kā liecina sniegtā informācija, izmeklēšana tiek veikta par to, vai Tesla ar dažādiem publiskiem paziņojumiem nav melojusi klientiem, investoriem un regulatoriem, sniedzot nepatiesus apgalvojumus par savu braukšanas palīgsistēmu iespējām. Tehniski Tesla vienmēr uzsvērusi, ka viņu sistēmu, proti, Autopilot un Full Self-Drive lietošanai nepieciešama nepārtraukta vadītaja uzmanība uz ceļu, lai vadītājs jebkurā brīdī būtu gatavs pārņemt kontroli pār vadību. Ražotājs un jo īpaši Tesla vadītājs Īlons Masks saņēmuši ļoti daudz kritikas par šo sistēmu mārketingu, sniedzot maldinošas asociācijas par šo sistēmu spējām, kas nebūt neatbilst patiesībai.

    Reuters uzsver, ka šī DoJ izmeklēšana rada krietni nopietnākus riskus pašai kompānijai, jo tā ir kriminālizmeklēšana. Iespējams, ka pret Tesla vai konkrētiem cilvēkiem tiek izvirzītas apsūdzības krāpšanā un citos krimināli sodāmos pārkāpumos. Pēdējos mēnešos spiediens pret Tesla turpinājis augt – klienti iesnieguši kolektīvo prasību tiesā (class action), uzskatot, ka Tesla viņus maldinājusi un apkrāpusi, proti, klienti nopirkuši funkciju, kas nespēj paveikt to, kas solīts. Par Autopilot sistēmas darbību vērienīgu izmeklēšanu veic ASV Nacionālā satiksmes drošības aģentūra, jo Tesla mašīnas, kas lietojušas šo sistēmu, iesaistītas vairāk nekā 10 negadījumos ar cietušajiem un bojāgājušajiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janks
    30.10.2022 13:34

    Standarts. Ne pirmā un ne pēdējā reize. Cilvēciņi cer uz vieglu naudiņu iesudzot Teslu tiesā. Iespējams, marketinga sauklī izmantots kāds liek@ks komats vai uzsvars par drošību, bet tas neatceļ cilvēku IDIOTISMU. Tas auto nav paredzēts bez cilvēka braukt uz veikalu pēc piena.

    Henrijs
    30.10.2022 23:12

    Taisnība jau ir. Tām pašām Toyotām ir funkcijas – adaptīvā CC, joslu un zīmju lasīšana un turēšanās pa vidu joslai. Šos trīs apvienojot iznāk tas pats kas Teslai AP Beta versija 🙂

    Reklāma