Web Analytics
More
    Reklāma

    Lotus sniedz plašāku informāciju par savu elektrisko krosoveru Eletre

    Jaunākie raksti

    Britu sporta auto ražotājs Lotus sniedzis krietni plašāku tehnisko informāciju par savu pirmo elektrisko modeli – Eletre krosoveru. Mašīna būs pieejama vairākās modifikācijās – standartversijā auto attīstīs 603 zirgspēkus un 710Nm, bet jaudīgākajā Eletre R versijā jauda būs 905 zirgspēki un 985Nm. Šajā jaudīgākajā izpildījumā 100km/h tiks sasniegti 2,95 sekundēs, savukārt 603 zirgspēku versijām šim sprintam vajadzēs 4,5 sekundes.

    Ne tik jaudīgās versijas ar vienu uzlādi varēs veikt 600 kilometrus, bet Eletre R īpašniekiem būs jāsamierinās ar 490 kilometriem. Visas versijas aprīkotas ar vienādu 112kWh bateriju, bet izmantojot ātrās uzlādes iekārtas, no 10 līdz 80% iespējams uzlādēties 20 minūtēs.

    Mašīna sākotnēji nonāks tirdzniecībā Ķīnā, Lielbritānijā un Eiropā. Lotus lepojas, ka salonā izmantotas mākslīgās šķiedras un videi draudzīgas alternatīvas parastajai ādas apdarei. Izmantotie materiāli ir pilnībā pārstrādājami.

    Eletre testēšana tika veikta slavenajā Nirburgringas trasē Vācijā, tāpēc auto būtu jābūt gana sportiskam un ātram. Lotus atklājis, ka notiek darbs pie tehnoloģijas, kas Eletre ļautu izbraukt slaveno sacīkšu trasi pilnībā autonomi, bez autovadītāja pie stūres.

    Pirmās piegādes sāksies jau nākamā gada sākumā. Pirmie auto pie klientiem nonāks iepriekš minētajos reģionos, bet uzņēmumam jau ir gandrīz gatavi plāni, kā mašīnu piedāvāt Tuvajos Austrumos, Āzijā un Ziemeļamerikā. Vismaz Lielbritānijā sākumcena būs 89 500 mārciņas.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma