Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford oficiāli apstiprina Fiesta ražošanas pārtraukšanu

    Jaunākie raksti

    Ford oficiāli apstiprinājis pēdējā laikā cirkulējušās baumas, paziņojot, ka 2023. gada vidū tiks pārtraukta kompaktklases modeļa Fiesta ražošana. Fiesta ir viens no zināmākajiem un senākajiem modeļiem Ford piedāvājumā, bet to idejiski aizvietos elektriskā Puma.

    Ford Fiesta pārdošanā atrodas nu jau 47 gadus, šajā laikā modelim piedzīvojot deviņas paaudzes, bet pie klientiem nonākuši vairāk nekā 18 miljoni šī modeļa auto. Šobrīd tas tiek ražots Ford rūpnīcā Ķelnē, bet tur nākotnē plānots ražot elektriskos modeļus, izmantojot Volkswagen koncerna MEB platformu – abi autobūves milži vienojušies par sadarbību, pirmie augļi jau redzami ar jaunās paaudzes Amarok, bet gaidāmi vēl jauni modeļi, kas tapuši šīs sadarbības rezultātā. Ford apstiprinājis, ka klienti joprojām var pasūtīt mašīnu un to būs iespējams izdarīt, kamēr vēl būs pieejama ražošanas jauda.

    Reklāma

    Lai arī tas ir skumjš brīdis, kad viens no senākajiem un labāk zināmajiem nosaukumiem autoražotāja portfolio pazūd no aprites, tomēr Ford ir pārliecināti par elektrisko nākotni un visas kārtis liek tieši šajā lauciņā. Līdz 2024. gadam ieraudzīsim vismaz trīs jaunus, pilnībā elektriskus vieglos auto, kā arī četrus komerctransportlīdzekļus.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.10.2022 13:09

    Tik sena auto modeļa ražošanas izbeigšana neizbrīna. Taču interesē vai nākotnē varam sagaidīt Fiesta līdzīga izmēra mazauto bez izvirtībām salonā un ar tādu pašu nobraukumu no 1 uzlādes kā degvielas modelim un par to pašu cenu, ko Fiesta maksā tagad.

    Elektriķis
    27.10.2022 18:09
    Reply to  Krotow

    Reklāma