Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault un Nissan diskutē par alianses nākotni un turpmāko sadarbību

    Jaunākie raksti

    Renault un Nissan vadītāji turpina sarunas, diskutējot par abu autoražotāju kopīgās alianses nākotni un turpmākajiem sadarbības modeļiem. Tiek uzskatīts, ka šīs sarunas varētu iezīmēt lielākās pārmaiņas šajā aliansē kopš 2018. gada, kad tika arestēts Nissan vadītājs Karloss Gosns.

    Pusēm pietuvināti avoti ziņu aģentūrai Reuters pastāstījuši, ka Nissan apsver iespēju investēt Renault jaunajā elektroauto projektā, kas pagaidām zināms ar kodētu apzīmējumu “Ampere”, savukārt Nissan lūko panākt, ka Renault pārdod vismaz daļu sev piederošo japāņu autoražotāja akciju.

    Reklāma

    Šobrīd Renault pieder aptuveni 43% Nissan akciju, savukārt Nissan rīcībā ir ap 15% Renault akciju. Tikpat daudz Renault akciju, proti, 15% pieder arī Francijas valdībai. Abi ražotāji kopīgā paziņojumā izteikušies, ka norit “diskusijas par vairākām iniciatīvām un strukturālām pārmaiņām, lai uzlabotu alianses darbu”.

    Abu autoražotāju valdes priekšsēdētāji aizvadījuši sarunas, diskutējot par izmaiņām sadarbības nosacījumos. Izskan informācija, ka Renault vēlas iegūt Nissan kā investoru savā gaidāmajā elektroauto projektā, savukārt Nissan pretī vēlas, lai Renault samazinātu sev piederošo Nissan akciju skaitu. Vairāki avoti norādījuši, ka Nissan vēlas panākt, lai Renault pieder 15% japāņu autoražotāja akciju.

    Francūžu autoražotāja nosacītā dominace šajā aliansē jau ilgstoši radījusi neapmierinātību Nissan vadītāju vidū. Tāpat vismaz viens cilvēks izteicies, ka Nissan plāno piesaistīt līdzekļus, lai atpirktu savas akcijas no Renault, tādējādi japāņu autoražotājam kļūstot neatkarīgākam no francūžiem. Lai Renault daļa Nissan samazinātos no 43 līdz 15 procentiem, japāņu ražotājam nāktos atpirkt akcijas 3,8 miljardu dolāru vērtībā. Tirgus analītiķi uzsver, ka jebkādas strukturālas pārmaiņas nenozīmēs sadarbības pārtraukšanu, abiem uzņēmumiem arī nākotnē turpinot darboties kopīgi. Nissan un Renault gada sākumā kopīgi prezentēja plānus nākamo 5 gadu laikā investēt 26 miljardus dolāru elektroauto attīstībā. Abi uzņēmumi kopā ar trešo alianses partneri Mitsubishi izstrādājuši speciāli elektroauto radītu platformu, uz kuras jau tapis Renault Megane E-Tech Electric un Nissan Ariya, bet nākotnē tā tiks izmantota vēl daudzu modeļu radīšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma