Web Analytics
More
    Reklāma

    Dali Dali – Latvijā jauns “pērc tagad un maksā vēlāk” pakalpojums

    Jaunākie raksti

    Brīdinājums no Kursors.lv: Šo preses relīzi publicējām, jo gribējām informatīvi parādīt, ka Latvijā ir pieejams jauns finanšu pakalpojums. Tomēr, ja uzmanīgāk papētām, kas tas ir, tad varam secināt, ka tas ir vecais “labais” ātrais kredīts tikai ietērpts modernos vārdos un mobilā lietotnē ar drakonisku procentu likmi (44%). Uzmanīgi izlasi nosacījumus pirms izmanto šo pakalpojumu!

    Dali Dali ir jauna mobilā aplikācija, kas tās lietotājiem ļauj 1 minūtē norēķināties daļās visos Latvijas veikalos. Aplikācija Latvijā ievieš pasaulē šobrīd strauji augošo “Buy-now-pay-later” pakalpojumu, kas lietotājiem ļauj preci iegūt uzreiz, bet par to maksāt sev visērtākajā laika termiņā. Dali Dali ir Eiropas līmenī vēl neredzēts risinājums, jo ar Apple Pay un Google Pay ļauj norēķināties pilnīgi jebkurā veikalā, kā arī neredzēti īsā laikā. Šāda inovācija vēl pasaulē nekur neeksistē.

    Reklāma

    Mārtiņš Vaivars, Dali Dali līdzdibinātājs: “Vēlējāmies radīt produktu iepirkšanās faniem, kuriem ir svarīgi gudrā veidā pārvaldīt savus tēriņus. Domāju, ka Latvijas pircējiem būs aizraujoši atklāt un izbaudīt Dali Dali pieredzi. Aplikāciju var izmantot pirkumiem izmērā no 20 līdz 2000 EUR, tādēļ tā būs piemērota dažādiem pircējiem un dažādiem produktiem. Šobrīd redzam, ka lietotājiem it īpaši interesē mode un saimniecības preces.”

    Pircēji Dali Dali aplikācijā ievada izvēlētā veikala nosaukumu un pirkuma summu, kā arī norāda, cik mēnešos vēlas apmaksāt pirkumu. Tad tie minūtes laikā savā telefonā saņem vienreizēju virtuālu maksājuma kartīti. Iepērkoties klātienē, kartīti uzreiz var pievienot sava telefona Apple Pay vai Google Pay makā un norēķināties jebkurā veikalā, kas pieņem karšu maksājumus. Iepērkoties internetā, lietotāji checkout brīdī izvēlas kartes maksājumu un tad ievada Dali Dali kartes numuru.

    Papildus norēķiniem lietotājiem mobilajā aplikācijā ir pieejamas atlasītas, sezonālas preču izlases no Dali Dali partneru veikaliem, kas tiek atjaunotas katru nedēļu. Lietotājiem ir pieejami modes, elektronikas, sporta, saimniecības un dzīvesveida preču piedāvājumi no Latvijas vadošajiem zīmoliem — Sportland, Vision Express, Euroskor, Grenardi, Latvia Tours, ZZK, Lidot.lv, Es mīlu kafiju, GIVEN, Riepas.lv un daudziem citiem. Daudzi partneri saistīti ar pašmāju modi un dizainu — Zib.lv, Benji Knewman, Pixie Won’t Play, Agneses Zeltiņas Soulstones, Lace to Love, Rūme Kids, WIMS, Anna Kruz un citi.

    Mārtiņš Vaivars: “Strādājam kopā ar plašu Latvijas veikalu tīklu, ar kuriem kopīgi Dali Dali lietotājiem nodrošinam interesantas iknedēļas atlaides un īpašos piedāvājumus. Redzam, ka daudzi lietotāji jau aplikāciju papildus maksājumiem izmanto, lai pirmie uzzinātu par jaunākajām kolekcijām un produktiem no mīļākajiem veikaliem.”

    Dali Dali statēģiskais investors un inkubētājs ir Latvijas uzņēmums Sun Finance Group, kas 2 gadus pēc kārtas ir ticis iekļauts laikraksta Financial Times Eiropas 30 visstraujāk augošo uzņēmumu topā. Toms Jurjevs, Sun Finance dibinātājs: “Dali Dali produktā mūs piesaistīja komandas fokuss uz inovatīvu, vēl neredzētu lietotāju pieredzi, kas iepirkšanos padara ātru un patīkamu. Ar mūsu iekrātajām zināšanām varam Dali Dali palīdzēt attīstīt šo produktu.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    13.10.2022 12:01

    Vēlviens pašuzliekams nodoklis nabagajiem/ finansiāli infantīlajiem.

    Biteme
    13.10.2022 12:45

    Brīnišķīga jaunruna – “iepirkšanās faniem, kuriem ir svarīgi gudrā veidā pārvaldīt savus tēriņus”.

    Puteklis
    13.10.2022 13:28

    Oho, fantastiski, ātrais kredīts vēl ātrāk! Aiziet, aiziet! Izstrādātājiem droši vien žēl, ka vairs nedrīkst likt gada procentu likmi vairākos simtos, bet 44% arī derēs… Tie, kas pēc tam žēlosies, ka valdība visu sačakarējusi un, lai atdotu parādus, jābrauc uz ārzemēm – es jūs brīdināju!

    Gundars
    13.10.2022 13:35

    Ja ir neērti norēķināties par preci uzreiz to iegādājoties, tad tu vienkārši viņu nevari atļauties. Punkts! Kā mēs grimstam tajā purvā, kampt visu kam tik vien apkārt tiec klāt, bet par sekām (samaksu) mēģināt atkratīties un pārlikt cik vien tālu var. Slima domāšana. Dzīvokli, ok vēl auto, jā – var ar nomaksu, bet ne jau katru loriņu pāris eiro cenā.
    Kārtējie Finance group.. inovatīvie finteči, nozares līderi un pašpasludinātie gaismas nesēji tumšajai sabiedrībai, kuri vienkāršiem vārdiem runājot ir finanšu narkodīleri, kuri uz adatas masveidā sēdina mazāk pieredzējušo sabiedrības daļu.

    Last edited 1 year ago by Gundars
    Tītars
    13.10.2022 14:25

    Tāds emocionālu/impulsīvu pirkumu rīks.
    Varu piedāvāt pavisam inovatīvu ideju – Applikācija, kurā ievadi veikalu un preces cenu, applikācija no Tevis mēnesī ietur norādīto summu, cik esi gatavs maksāt, un kad pilna cena ir apmaksāta vari doties pakaļ precei.
    To var darīt arī manuāli, tautā šo darbību sauc par krāšanu.

    Pēča
    13.10.2022 15:56
    Reply to  Tītars

    Tas tā nestrādās un ātri vien šī ideja nofeilos, jo cilvēks tos 12..24…36mēn maksās par neko. Respektīvi nav viņam tā taustāmā lieta, par kuru ir gatavs parmaksāt pat vairakus simtus, ņemot kredītā!

    Bet ja vari uzreiz ar pirkstiem gaisā spaidīt jaunāko 1500€ vērto ierīci, tad principā ir viegalga, ka aizņemuma kopēja atmaksa, kas tev jaatdod piemēram 2 gadu laikā sastāda 2000€, jeb ~28% pārmaksa. Tik paraksti un nedoma par gala summu, jo priekšā ir šī kārotā spīdīgā ierīce.

    Un ierīces pie operatoriem kas ir ”bez pārmaksas” vienkārsi sakumcenā jau ierēķina ‘savus 10..20 procentus’ tādejādi ierīces pilnā cena ir pat dārgāka, ne kā var iegādaties respektablos iveikalos + par noformēšanu paņem kaut ko un piedavā visādas apdrosināsanas vai citus piepārdošanas produktus, kas skan vilinoši jo menesī tur papildus 2 vai 3€ uz dārgo ierīču fona izskatās it kā nieks!
    (bet reālitatē, pašizmaksa šiem papildus produktiem uzņēmumam bieži vien ir centi, tādējādi iepārdodot piemēram 100 000 cilvēkiem to pašu ekrana apdrošināsanu var ļoti labi nopelnīt, pat ja no viena cilvēka tie ir it kā ‘tikai’ 2€/mēn, beigās sasummējot visus kopā laba peļņa par neko, ieripo kontā ik mēnesi)

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Rūdolfs Rancāns
    14.10.2022 15:15
    Reply to  Pēča

    r/woosh

    Atis
    13.10.2022 14:46

    Šo gadījumā tautā nesauc par ‘kredītkarti’ ?

    Pēča
    13.10.2022 15:36
    Reply to  Atis

    Ne nē! ‘Kredītkarte’ , ‘līzings’ , ‘patēriņa kredīts’ VAI ‘aizņēmums’ ir pārak nodrillēta negatīva terminologija, kur cilveka asociācijās uzreiz ir finansiāli parādi, maksātnespēja un izsitēji. Tāpēc cilveki izdzirdot šīs frāzes patiesi sak izvērtēt un pasekot līdzi līgumiem….

    Tāpēc vietā ir jaizveido pavisam jauns termiņš un kantoris ‘dalidali’ :D :D :D Ar kuru (pagaidam) vel nav tādas asociācijas. Tapēc mega draudzīgi ar uzticību smaidot aizņēmuma ņēmējam sejā, dod finanses VISIEM pa labi un kreisi, ar mega procentiem kas ir aprakti līguma visneredzamākajā vietā, ja kaut vēlies ātri parskriet tam pāri tu neieraugi tos skaitļus( respektīvi ja tev dod, acis nepamirkšķinot tad pa lielam līgumus neviens nelasa, tik paraksta, jo galvenais ka aizņēmējs laimīgs jo kabatā jaunākais aifōōns pro maxxx!

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Pipars Butelis
    14.10.2022 10:00

    Njā, ja ārvalstīs manīti servisi, kur tiešām vari sadalīt pa mēnešiem BEZ procentiem (t.i. viņi pelna tikai no tiem, kas kavē maksājumus), tad šis ar 1 mēnesi bez % galīgi neizskatās pievilcīgi.

    Bet rēcīgi, protams, ka Kursors jau 648. reizi paši nesaprot, par ko raksta :D

    Kursors.lv
    14.10.2022 10:01
    Reply to  Pipars Butelis

    Saprot, saprot. Un tieši tāpēc šī preses relīze joprojām ir publicēta.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    14.10.2022 13:21

    Gaidīsim risinājumu, kur ar “pērc tagad un maksā vēlāk” varēs iegādāties NFT

    Rūdolfs Rancāns
    14.10.2022 15:23

    Kursors tomēr varēja šo kļūdaini publicēto relīzi dzēst.
    Nu nav šeit pozitīva iznākuma vai īsts, racionāls use case.

    Kursors.lv
    14.10.2022 15:38

    Es domāju arī par šādu variantu, bet tomēr beigās izlēmu atstāt šo reizi tās sākumā pievienojot mūsu brīdinājumu. Paskaidrošu sīkāk. Mēs redzam, ka šobrīd ārzemēs arvien populārāka kļūst “buy now pay later” pakalpojumu/aplikāciju tēma (Klarna, Affirm un pat Apple to var piedāvāt) un tagad uzskatāmi redzam, ka tā ienāk arī Latvijā. Tāpēc ir svarīgi informēt mūsu lasītāju, ka zem šī modīgā nosaukuma var būt paslēpti arī mums jau nelabi zināmie ātrie kredīti. Mēs arī turpināsim informēt par citiem “buy now pay later” servisiem, kas parādīsies Latvijā un mēģināsim iespēju robežās izvērtēt, cik tie ir godprātīgi. Informēts lasītājs spēs pieņemt labākus lēmumus.

    Tītars
    14.10.2022 17:00

    Veselīga atbilde manuprāt. Tā nav nedz Kursora nedz Dali dali atbildība rūpēties par cilvēku finansiālo prasmi. Par to vairāk būtu jārūpējās izglītības sistēmai.
    Kompānijas attīstība būs rādītājs par to cik tālu no vēlamā ir iedzīvotāju prasme rīkoties ar naudu. Finansiāli izglītotās valstīs šādām kompānijām ne pārāk veicas.

    Biteme
    14.10.2022 18:53
    Reply to  Tītars

    Visi zin ka cigas un šmiga kaitē, bet vienalga ir ierobežojumi…jo cilvēki ir vāji, bez palīdzības ātri padodas kārdinājumiem.

    Juris
    24.05.2023 08:50

    Reklāma laba, bet produkts kā parasti.
    Biju redzējis reklāmu un sakrita, ka vajadzēja steidzami iegādāties preci – attiecīgi summa 400eur, veicu atmaksu šķiet 6mēn laikā samaksājot ap 570eur. Pats vainīgs, ka neiedziļinājos līguma noteikumos.
    Pats labākais, ka aplikācijā visur rādās tikai pirkuma summa, bet atmaksājamo ciparu atradīsi tikai kkur epastā.
    Komunikācija arī šiem nulle – kā jau visiem šien šamaņiem.

    Reklāma