Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskenējot cilvēka aci, iespējams noteikt saslimšanas risku ar sirds slimībām

    Jaunākie raksti

    Publiskoti rezultāti pētījumam, kas varētu mainīt veidu, kā cilvēkiem tiek noteikts saslimšanas risks ar dažādām sirds slimībām, padarot to iespējamu vienas minūtes laikā ar acs noskenēšanu.

    To varēs realizēt pateicoties iespējai ar kameru noskenēt ikviena cilvēka aci, un, izmantojot mākslīgo intelektu, veikt tīklenes vēnu un artērijas analīzi, lai tādējādi noteiktu saslimšanas risku. Līdz šim bija nepieciešams gan mērīt asinsspiedienu, gan pārbaudīt asins analīzes, bet jaunais risinājums noteikšanu varētu padarīt krietni vien ērtāku. Mākslīgā intelekta vadītais analīzes rīks nosaukts par Quartz.

    Reklāma

    Mirstība no sirds slimībām ir pasaulē izplatītākais nāves cēlonis, līdz ar to ērta un viegla simptomu noteikšana varētu krietni uzlabot cilvēku veselību un pašu ārstēšanu. Jo tieši diagnostikas process līdz šim nav bijis tik ērts un ātrs, bet tagad to varētu pateikt vien 60 sekunžu laikā. Protams, skenēšana uzreiz nevienu neizārstēs, bet palīdzēs norādīt uz iespējamo risku, lai cilvēks varētu turpināt ārstēšanu un veikt papildu pārbaudes.

    Pētnieki īpaši pētīja tīklenes artēriju un vēnu platumu, asinsvadu laukumu un izliekuma pakāpi, lai izstrādātu prognozēšanas modeļus insultam, sirdslēkmei un nāvei no asinsrites sistēmas slimībām. Šāda pārbaude noteikti patiktu tiem, kuri pie ārsta dodas ar gariem zobiem, bet tagad pārbaudi varētu veikt vienkārši uz ielas vai pie oftalmologa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma