Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech G502 X Plus peles un G PowerPlay peles paliktņa apskats

    Jaunākie raksti

    Logitech G502 X Plus pele ir viena no trim nesen izziņotām G502 X sērijas spēlēm paredzētām pelītēm. Sērijā ietilpst G502 X, G502 X Lightspeed un G502 X Plus modeļi.

    G502 X, G502 X Lightspeed un G502 X Plus modeļi seko teju klasiskajam Logitech G502 modelim, pārveidojot formu un atjauninot to ar vismodernākajām spēļu tehnoloģijām, tostarp ieviešot LIGHTFORCE hibrīda optiski-mehāniskos slēdžus.

    Reklāma

    Visi G502 X modeļi ir aprīkoti ar pilnīgi jauniem LIGHTFORCE hibrīda optiski-mehāniskiem slēdžiem, kas nodrošina ātrumu un uzticamu darbību, kā arī precīzu iedarbināšanu ar skaidru reakciju. LIGHTFORCE ir revolucionāra mikroslēdžu tehnoloģija, kas apvieno optisko slēdžu priekšrocības ar svarīgu mehānisko slēdžu iedarbināšanas sajūtu, kas spēlētājiem patīk.

    G502 X izmanto pārveidotu un noņemamu, sānos esošu tā saucamo snaiperu pogu, pielāgojoties visdažādākajiem roku izmēriem un satvēriena stiliem, pārveidotu, bet stabilāku un vieglāku ritināšanas rullīti, vienlaikus saglabājot G502 ikonisko, dubult-hiperātro un bezgalīgo ritināšanu un precīzu sprūdrata režīmu, USB Type-C uzlādi bezvadu versijām, kā arī plānsienu uzbūvi svara samazināšanai un maksimālai stingrībai.

    G502 X peles ir aprīkotas arī ar augstas precizitātes spēļu sensoru HERO 25K, kas piedāvā 1-1 attiecību precizitāti bez jebkādas filtrēšanas vai paātrināšanas programmatūrā. G502 X līnija ir saderīga ar Logitech G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktņiem, lai nodrošinātu neierobežotu akumulatora darbības laiku bez vadiem.

    Šoreiz apskatam mums ir G502 X Plus pelīte kopā ar Logitech G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktni, bet šāds komplekts nav lēts. G502 X Plus pele maksā ap 180 eiro, kamēr par Logitech G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktni nāksies piemaksāt vēl aptuveni 130 eiro.

    Izskats un uzbūve

    Mums nez kāpēc tika atsūtīta G502 X Plus pelītes versija, kas ir dārgākā no visām G502 X sērijas pelēm, bet no G502 X Lightspeed tā atšķiras tikai ar nedaudz lielāku svaru un RGB LED izgaismojumu. Turklāt šis izgaismojums peles lietošanas laikā slēpjas zem plaukstas un ir gandrīz neredzams. Pat sev es laikam izvēlētos G502 X Lightspeed modeli.

    Uzreiz jāsaka, ka G502 X Plus nav viegla pelīte (106 grami), kas ir visai dīvaini laikos, kad cieņā ir dažādas vieglās un ļoti vieglās datoru peles. G502 X Lightspeed sver 101 gramu, kas gan arī nav maz. Ikdienā lietoju nedaudz virs 80 gramiem sverošu Logitech G sērijas bezvadu pelīti un šie aptuveni 25 gramu ir ļoti jūtami pat ofisa režīmā, nemaz nerunājot par straujākām spēlēm.

    Toties G502 X Plus veidota no visai foršiem un kvalitatīviem materiāliem. Sānos ir visai cietas gumijas ielaidumi, kuri nedils tik ātri, kā tas dažkārt bijis pelītēs ar mīkstāku gumiju. G502 X Plus ir arī dažas glancētas virsmas, tās gan pievelk putekļus.

    Pelei ir vesela sauja ar pogām – blakus peles rullītim ir poga, kas to padara tarkšķīgu, bet vari arī to atbrīvot, tad G502 X Plus rullītis darbosies bez pretestības, gluži kā dārgajām Logitech ofisa pelēm. Ir divi papildu taustiņi pie peles kreisās pogas un vēl divas sānu pogas ierastajās vietās. Turklāt G502 X Plus ir arī tā dēvētā snaiperu poga, ko vari aizklāt ciet pavisam ar komplektā esošu magnētisku vāciņu.

    G502 X Plus pele skan sekojoši (sākumā ir peles galvenās pogas, tad ir rullīša skaņa, tad nāk sānu pogas un jau atkal pēc rullīša skaņas ir galvenās pogas otro reizi salīdzināšanai):

    G502 X Plus apakšdaļā ir vāciņš, zem tā slēpjas Lightspeed USB spraudņa ievietošanas vieta, kā arī šis vāciņš ir nomaināms pret bezvadu uzlādei paredzētu adapteri, kas nāk kopā ar Logitech G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktni.

    G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktnis ir visai pamatīgs, tam komplektā ir divas virsmas – gandrīz glancēta, cieta un mīkstāka ar auduma pārklājumu. G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktnim līdzi nāk tikai aptuveni 2 metrus garš USB vads, lai nodrošinātu uzlādi. Šo vadu gan ieteiktu izmantot kopā ar atsevišķu ~10 W viedtālruņa lādētāju, jo datora USB dod ārā aptuveni 4.5 W labākajā scenārijā.

    Jāņem arī vērā, ka G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktnis ir visai liels – tā izmēri ir 32 x 34.4 cm, uz ne visiem galdiem tam atradīsies ērta vieta.

    Akumulators

    Loģiski, ka kopā ar Logitech G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktni mūs nu nekā neinteresētu G502 X Plus akumulatora darbības laiks un uzlāde.

    G502 X Plus pele lādējama vai nu ar USB Type-C vadu (pele uzlādes laikā ir lietojama) vai arī ar jau minēto Logitech G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktni. Jau vada uzlādes režīmā G502 X Plus pele lādējās aptuveni 2 stundas, kas šķiet ļoti daudz. Par G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktņa uzlādi nevarēšu komentēt, jo cilvēcīgi tas nav izmērāms. Tev ir jāzina tikai tas, ka G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktnis uzturēs G502 X Plus peli visu laiku uzlādētu.

    Un G502 X Plus peles gadījumā tas ir visai svarīgi, jo RGB LED izgaismojums visai jūtami papluina akumulatora darbības laiku. Ražotājs sola aptuveni 120 stundu darbību (tās ir 120 stundas lietošanas/ kustināšanas režīmā, nevis gaidīšanas) ar izslēgtām gaismiņām, bet RGB LED ieslēgšana noēd akumulatoru aptuveni 37 stundās. Faktiski šķita, ka tās ir tuvāk 28… 30 stundām (pilnu darba nedēļu pelīte ar RGB LED neiztur).

    Lietotne

    G502 X Plus pelīti pavada jau zināmā Logitech G HUB programmatūra, kas ļauj pielāgot visas peles pogas, sensora izšķirtspēju (peles kursora ātrumu), pielāgot RGB LED izgaismojumu, atjaunināt peles programmatūru.

    Logitech G HUB ļauj pārslēgt G502 X Plus pelīti tādā kā offline režīmā ar pieciem iepriekš sagatavotiem profiliem dažādām spēlēm un citām dzīves situācijām. Kad G502 X Plus pelīte pārslēdzas šajā offline režīmā, vari to ar saglabātajiem iestatījumiem pievienot pie jebkura cita datora arī ja tajā nav uzstādīta Logitech G HUB programmatūra. Tāpat visi peles iestatījumi tiks saglabāti iekšējā atmiņā. Šis ir super ērti, ja G502 X Plus izmantosi kopā ar vairākām ierīcēm.

    Iespaidi

    Man gribētos sacīt, ka Logitech ar G502 X Plus (un droši vien citām G502 X sērijas pelēm) paveicis apbrīnojamu darbu. Visas peles pogas spiežas patīkami. Ļoti bieži redzēts, ka tiek piedomāts pie galvenajām pogām, bet sānu pogas tiek pamestas novārtā. Tāpat jāuzteic pogu novietojums, jo tās visas sasniedzamas, nepārvietojot plaukstu uz peles. Tā dēvēto snaipera pogu sānā var pagriezt uz priekšu, uz atpakaļu vai vispār to neizmantot un aizklāt ar magnētisku vāciņu.

    G502 X Plus ir superīgākās slīdvirsmu peciņas. Tās ir milzīgas un uz G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktņa slīd dievīgi. Pārdomas raisa vien G502 X Plus svars, tas tiešām varēja būt savus 15 gramus mazāks.

    Esmu stāvā sajūsmā par G502 X Plus darbību ikdienā un lēnākās spēlēs, bet droši vien CS:GO un Valorant spēlētāji gribēs kaut ko daudz vieglāku. G502 X Plus noteikti ir pati ērtākā lietotā spēlēm paredzētā pele, jo tai ir ieslīpa forma, kas nedaudz atgādina citas Logitech ergonomiskās peles.

    Katram, protams, ir savi ieradumi, bet man G502 X Plus ir kļuvusi par iecienītāko pelīti. Iepriekš apskatītas daudzas un dažāds peles, parasti tām ir plusi, mīnusi un “velns, kas tas?” (jebšu WTF) momenti, bet G502 X Plus viss ir noslīpēts līdz perfektam rezultātam. Par savu naudu gan izvēlētos lētāko G502 X Lightspeed modeli (vienīgā atšķirība – nav RGB LED izgaismojuma). G PowerPlay bezvadu lādēšanas paliktnis laikam gan netrāpītos manu iepirkumu sarakstā savas cenas un daļēji arī lielo izmēru dēļ.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kartupelis3
    10.10.2022 08:41

    Tā bezvadu uzlāde – tā ir parastā bezvadu uzlāde? Var uzlikt to peli uz Qi lādētāja un lādēsies? Varbūt nav tik slikts variants pa 10 eur no aļika nopirkt Qi lādētāju un dienas beigās var atstāt uz palikņa lādēties (kur pirms tam visdrīzāk stāvēja telefons)

    Un kas tā par snaiperpogu? ko viņa dara? Pieturot palēnina peli?

    Last edited 1 year ago by Kartupelis3
    Reklāma