Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīts aktiera Brūsa Vilisa digitālais dvīnis, kas nākotnē varētu parādīties filmās

    Jaunākie raksti

    Leģendārais aktieris Brūss Viliss veselības problēmu dēļ diemžēl vairs savu aktiera karjeru neturpinās. Taču mūsdienu tehnoloģijas sniedz iespēju turpināt baudīt viņa klātbūtni jaunākajās pasaules klases filmās pat, ja Viliss fiziski tur nepiedalās. Pagājušajā gadā aktiera “digitālais dvīnis” parādījās Krievijas telekomunikāciju uzņēmuma “Megafon” reklāmā, ko radīja kompānija “Deepcake”. Šobrīd tiek ziņots, ka Viliss piekritis tam, ka viņa digitālais dvīnis piedalīsies (protams, par attiecīgu samaksu) turpmākajās filmās, reklāmās un citos “Deepcake” projektos.

    Lai to dabūtu gatavu, inženieri izveidojuši zīmējumu, balstoties uz Brūsa Vilisa aktierspēli filmās “Die Hard” un “Fifth Element”, kuru filmēšanas laikā aktierim bija attiecīgi 32 un 42 gadi. Izmantojot šos materiālus un mākslīgo intelektu, iespējams salīdzinoši īsā laikā viņu padarīt līdzīgu citam aktierim. Piemēram, “Megafon” reklāmā aktiera aktiera Konstantīna Solovjova seja veiksmīgi pārtapa par Vilisa seju.

    Reklāma

    Pats Brūss Viliss par šo procesu pagaidām ir pozitīvās domās. Aktieris uzsver, ka līdz ar šo tehnoloģiju parādīšanos viņam ir iespēja komunicēt, strādāt un piedalīties filmēšanā, pat atrodoties citā kontinentā. Tā Vilisam esot jauna un interesanta pieredze, un viņš ir pateicīgs komandai, ka pie šādas iespējas ticis.

    Jāpiezīmē, ka šī gada martā Brūsa Vilisa ģimene paziņoja, ka aktieris vairs nepiedalīsies filmēšanā, jo viņam diagnosticēta afāzija. Tā ir slimība, kas slimniekam neļauj saprast cita runāto un viņš nespēj kontrolēt savu sacīto. Dažu pēdējo gadu laiku 67 gadus vecais aktieris ir piedalījies vairākos projektos, vienlaikus bažījoties par savu veselības stāvokli. Taču, iespējams, tagad viņam būs iespēja netieši turpināt savu karjeru un piedalīties vēlāk slavenu filmu uzņemšanā.

    Vienlaikus citi avoti, piemēram, BBC ziņo, ka Brūss Viliss nemaz neparakstīsies uz to, ka viņa seju var izmantot filmās nākotnē. Vismaz aktiera aģents esot izteicies, ka nekāda vienošanās šajā ziņā ar “Deepcake” neesot notikusi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Name*
    03.10.2022 08:32

    Vakar vai aizvakar parādījās info, ka viņš nepiekrita šim.
    https://www.bbc.com/news/technology-63106024

    davix
    03.10.2022 10:10

    Ja aktieri sāks masveidīgi piekrist šādiem piedāvājumiem, tad agri vai vēlu viņus aizvietos vispār ar virtuāliem aktieriem. Tas ir tāds samērā tuvredzīgi riskants precedents. No otras puses, arī radio tomēr vēl pastāv 21.gs. līdz ar to, gan jau ka arī reāli aktieri nekur nepazudīs.

    bobis
    08.10.2022 21:49

    Varetu virtuali aizstat otrskirigus aktierus kam nav talanta telot, krievija tadu daudz.

    Reklāma