Web Analytics
More
    Reklāma

    AS “Virši-A” attīstīs elektroauto uzlādes tīklu 20 stacijās visā Latvijā

    Jaunākie raksti

    Pašmāju degvielas un alternatīvo enerģijas resursu tirgotājs AS “Virši-A” (turpmāk – “Virši”) ievērojami paplašinās uzlādes iespējas elektroauto īpašniekiem, divu gadu laikā savā tīklā nodrošinot uzlādes pakalpojumu vairāk nekā 20 “Viršu” stacijās visā Latvijas teritorijā. Investīcijas šī vērienīgā projekta īstenošanā veido aptuveni EUR 2 milj., apmēram puse no kapitālieguldījumiem tiks segti izmantojot piesaistīto atbalstu no Eiropas Savienības (ES) Alternatīvo degvielu infrastruktūras finansēšanas instrumenta.

    Šī gada septembrī tika parakstīts līgums starp “Virši” un Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūru, kļūstot par pirmo AFIF atbalsta līgumu Eiropas Savienībā. Līguma ietvaros 20 “Viršu” stacijās tiks uzstādītas 28 pieslēguma vietas ar vismaz 150 kW lielu uzlādes jaudu, turklāt 8 no šīm 20 stacijām tiks izbūvēts vismaz 870A liels pieslēgums sadales sistēmas operatoram. Projektu plānots realizēt līdz 2024. gada otrajam ceturksnim.

    “Elektrouzlādes infrastruktūras attīstība Latvijā ir vēl viens solis “Virši” alternatīvo degvielas veidu piedāvājuma pilnveidošanā, ko esam noteikuši par savu stratēģisko attīstības mērķi. Ieceres īstenošanai esam novirzījuši daļu no biržā piesaistītā kapitāla, kā arī piesaistījuši ES atbalstu alternatīvo degvielu infrastruktūras paplašināšanai. Attīstot mūsdienīgu un ērtu elektroauto uzlādes tīklu, aptuveni divu gadu laikā plānojam nodrošināt vairāk nekā 20 jaunas elektrouzlāžu vietas visos Latvijas reģionos. Tas veicinās ne tikai šī ilgtspējīgā enerģijas veida pieejamību, bet arī iedzīvotāju interesi zaļāku transportlīdzekļu iegādē,” uzsver Jānis Vība, “Virši” valdes priekšsēdētājs.

    Kopumā “Virši” tīklā šobrīd elektroauto uzlāde ir pieejama 10 stacijās – 9 no tām sadarbībā ar VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, savukārt desmitā ir šī gada pirmajā pusē “Virši” atklātā sava zīmola elektroauto uzlādes stacija Krustpilī, Jēkabpils novadā. Tā nodrošina iespēju uzlādēt elektroauto ar 80 kW un 40 kW jaudu.

    “Šī projekta īstenošana ļaus mums izveidot plašu uzlādes tīklu, kas klientiem nodrošinās vismaz 150 kW lielu uzlādes ātrumu, kā arī astoņās stacijās mēs izbūvēsim jaudīgākus pieslēgumus sadales sistēmas operatora tīklam, kas ļaus nākotnē šajās stacijās nodrošināt arī kravas automašīnu uzlādi. Apstiprinātās investīcijas veidos “Viršu” uzlādes tīkla mugurkaulu, uz kura pamata attīstīsim uzlādes pakalpojumus gan mūsu staciju tīkla ietvaros, gan arī nodrošināsim uzlādes sadarbībā ar mūsu partneriem un klientiem ārpus tām,” skaidro Jānis Bethers, “Virši” Biznesa attīstības vadītājs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    30.09.2022 16:40

    Ļoti patīkami!

    Reklāma