Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar visjaudīgāko un ātrāko versiju noslēdzas 11 gadus ilgā Lamborghini Aventador ēra

    Jaunākie raksti

    Itāļu superauto ražotājs Lamborghini paziņojis, ka noslēgusies vesela ēra autoražotāja vēsturē – no rūpnīcas izripojis pēdējais Lamborghini Aventador superauto eksemplārs. Šis modelis dažādās modifikācijās ražošanā atradās 11 gadus. Pagaidām šī modeļa pēcteci vēl neesam ieraudzījuši, taču tas pieķerts testos un sagaidāms, ka prezentācija notiks jau šogad.

    Lamborghini parūpējies, lai pēdējais Aventador arī būtu visjaudīgākais jebkad saražotais Aventador – auto izmanto 6,5 litru V12 dzinēju un attīsta 775Zs, kas tiek nosūtīti visiem četriem riteņiem. Šis auto ir īpašs arī tāpēc, ka tas ir pēdējais V12 Lamborghini “tīrā formā”, proti, nākotnē tiks piedāvāti hibrīdi.

    Reklāma

    “Aventador Ultimae” versija ir ne tikai jaudīgākā, bet arī ātrākā šī modeļa jebkad radītā versija – 0-100km/h 2,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ap 350km/h. Kopumā šādā izpildījumā saražotas 350 kupejas un 250 kabrioleti – katrs no tiem ar īpašu plāksni, piefiksējot kārtas numuru.

    Zināms, ka Aventador pēctecis izmantos plug-in hibrīdsistēmu, tam kļūstot kā tiltam starp klasisko iekšdedzes Lamborghini un nākotnes elektriskajiem modeļiem. Arī šajā modelī joprojām tiks izmantots V12 motors, ko papildinās hibrīdsistēma. Sagaidāms, ka elektrifikācija skars arī Huracan un Urus – divus itāļu autoražotāja populārākos modeļus, savukārt pilnīgi elektrisku Lambo ieraudzīsim pēc 2025. gada.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    28.09.2022 11:34

    Varēja gan pagaidīt līdz kriptoziemas beigām :(

    Reklāma