Web Analytics
More
    Reklāma

    Sanfrancisko policija tagad var reāllaikā pieslēgties privātajām novērošanas kamerām

    Jaunākie raksti

    Drošība ir pirmajā vietā, tāpēc Sanfrancisko policija nolēmusi vēl vairāk aizsargāt savus pilsoņus. Pilsētas uzraudzības padome aizvadītajā nedēļā nobalsoja par to, ka policijas departaments tagad varēs piekļūt privāto novērošanas kameru uzfilmētajam materiālam un skatīties to reāllaikā.

    Pagaidām tas plānots kā viena gada izmēģinājums, kura ietvaros Sanfrancisko policija pārraudzīs uzfilmēto no privātām kamerām visā pilsētā. Protams, te gan vispirms būs nepieciešama kameru īpašnieku piekrišana. Tāpat zināms, ka policijai nebūs nepārtrauktas piekļuves uzfilmētajam, taču uzņemtos materiālus varēs skatīties noteiktos apstākļos, piemēram, izmeklējot noziegumus. Likumsargi uzfilmētajam varēs piekļūt arī vērienīgu publisku pasākumu, piemēram, protestu laikā.

    Reklāma

    Pilsoņu brīvību grupas gan asi kritizējušas šo pieeju, uzsverot, ka šādā veidā palielināsies jau tā atstumto sabiedrības grupu uzraudzība pilsētā, jo policijai vienkārši nebūs laika aizsargāt visus, priekšroku dodot turīgajam slānim. Tomēr Sanfrancisko mērs izteicies, ka iespēja reāllaikā skatīties privātu novērošanas kameru uzfilmēto esot nepieciešams pasākums, kas palielinās drošību pilsētā un cīnīsies ar pieaugošo noziedzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma