Web Analytics
More
    Reklāma

    Bosch: Paļauties tikai uz litija jonu baterijām ir riskanti

    Jaunākie raksti

    Bosch mobilitātes pakalpojumu vadītājs Markuss Heins paudis, ka paļauties tikai uz litija jonu baterijām nākotnes mobilitātes kontekstā ir riskanti. Tā viņš izteicies intervijā Stuttgarter Zeitung. Kā piemēru riskiem, pie kā var novest pārāk liela atkarība no vienas tehnoloģijas vai resursiem mēs skaidri redzam šobrīd kontekstā ar dabasgāzi.

    “Šobrīd redzam sekas tam, kas notiek Eiropā un Vācijā apstākļos, kad mums pietrūkst dabasgāzes, jo bijām sagatavojuši pārāk maz piegāžu alternatīvu. Šo gadījumu autobūvē varam izmantot, lai uzdotu jautājumu, ko darīt, ja kādā brīdī aptrūkstas bateriju šūnas,” saka Heins. “Ja tas atgadās, tad visi ļoti labprāt gribētu redzēt alternatīvu baterijām. Taču alternatīva eksistēs tikai tad, ja to būsim sagatavojuši savlaicīgi.”

    Kā vienu no iespējamajiem alternatīvajiem risinājumiem Heins min ūdeņraža degvielas šūnu plašāku pielietošanu, taču tas nav vienīgais iespējamais risinājums. Bosch pārstāvja galvenais vēstījums ir nepieļaut tās pašas kļūdas, kas jau pieļautas, pārlieku paļaujoties tikai uz vienu tehnoloģiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma