Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla ievērojami paaugstina uzlādes cenas Supercharger tīklā Eiropā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla ievērojami paaugstinājis uzlādes cenas Supercharger tīklā Eiropā. Tesla šādi reaģē uz pieaugošajām enerģijas izmaksām šajā pasaules daļā. Autoražotājs saviem klientiem Eiropā izsūtījis vēstuli, informējot par cenu pieaugumu.

    Izsūtītajā ziņā Tesla kā cenu paaugstināšanas iemeslu min tieši augušās enerģijas cenas Eiropā. Kā izpētījis medijs Electrek, cenas Eiropā vidēji palielinājušās par aptuveni 0,12 EUR/kWh, kas nav maz. Vidēji uzlādes cena Eiropā šobrīd būs ap 0,60 EUR/kWh. Neskatoties uz izmaksu palielināšanos uzlādei Supercharger tīklā, tas joprojām saglabājas nedaudz lētāk nekā mašīnas uzpildīšana ar degvielu.

    Šobrīd izskan prognozes, ka cenas pašreizējā līmenī neapstāsies un tās turpinās augt, ja vien nesāks kristies elektrības cenas. Vismaz Supercharger uzlādes cenas Tesla var censties ierobežot, uzstādot saules baterijas un uzkrājot to saražoto elektrību, kā arī uzstādot jaunās paaudzes lādētājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    21.09.2022 09:22

    Bildē ir ASV, nevis Eiropas Supercharger :)
    Ja mūsu e-mobi lādēšanās cena procentuāli būtu palielināta tik pat, būtu tikai maza paburšķēšana, tagad ir kaucieni.

    Skābene
    22.09.2022 08:29

    “Neskatoties uz izmaksu palielināšanos uzlādei Supercharger tīklā, tas joprojām saglabājas nedaudz lētāk nekā mašīnas uzpildīšana ar degvielu.”
    Īsti nevar piekrist šim apgalvojumam. LPG ir degviela, kas maksā 0,80 EUR/l. Ja patēriņš ir kaut vai 10 litri uz 100km, izmaksas degvielā būs 8 Eur/100km.
    Ja Tesla Model3 patērē ap 16kWh/100km, tad ar uzlādes cenu 0,60 EUR/kWh brauciens ar Tesla maksās 9,6 Eur/100km.
    Ja brauc jau ar modernu benzīnnieku vai hibrīdu, kas tērē ap 5 litri uz 100km, pie benzīna cenas 1,77 eur/l, arī ar benzīnu braukt sanāk lētāk, jo izmaksas uz 100km būs 8,85 Eur.

    Tītars
    22.09.2022 14:00
    Reply to  Skābene

    Ja Latvijas zaļā EV iniciatīva bija būvēta uz lēto gāzi un elektrību no austrumiem, tad labāk nedaudz pieciest paaugstinājumu, kamēr risinam alternatīvu. Novēlu nezaudēt modrību, pieskatīt kurā brīdī cenas ir neadekvāti aukstas un pieprasīt pārmaiņas. Ja būs veselīga konkurence, tad cenas pašas slīdēs lejā.

    Šī brīža cenu izmaiņas padara EV iegādi kā neekanomisku tēriņu, ja vien nav izdevīgas iespējas uzlādēt mājās/darbā.

    Skābene
    23.09.2022 08:34
    Reply to  Tītars

    Enerģijas tirgus ir sačakarēts, jo zaļā enerģija tiek jaukta kopā ar nezaļo. Zaļajai enerģijai šobrīd ir daudz zemāka ražošanas pašizmaksa. No otras puses, lielās cenas veicina jaunu vēja un saules parku būvniecību, kas nav slikti.

    Reklāma