Web Analytics
More
    Reklāma

    Mapon par pusmiljonu iegādājas Dānijas telemātikas uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Draugiem Group uzņēmums Mapon, ieguldot pusmiljonu eiro, iegādājies 100% Dānijā bāzētā telemātikas uzņēmuma Danfleet kapitāldaļu, tādējādi paplašinot uzņēmuma darbību Skandināvijā.

    Danfleet jau iepriekš Dānijas tirgū pārstāvējis Mapon zīmolu. Tas ļāvis ievērojami audzēt uzņēmuma tirgus daļu un kļuvis par vienu no galvenajiem darījuma virzītājiem.

    Reklāma

    “Mapon strādā gan ar gala klientiem, gan partneriem visā pasaulē. Ieiet jaunā tirgū pašiem bez zināmas klientu bāzes ir sarežģīti, laikietilpīgi un, likumsakarīgi, – dārgi, tāpēc, ja rodas iespēja, labprāt iegādājamies mūsu partneru biznesus valstīs ar straujas izaugsmes potenciālu. Par tādu uzskatām arī Dāniju,” stāsta Mapon direktors Ingus Rūķis, piebilstot, ka šādā veidā uzņēmums līdz šim jau ir iegādājies uzņēmumus Igaunijā un Somijā, kā arī klientu portfeli Lietuvā.

    “Mēs redzam, ka, paplašinot uzņēmuma darbību Dānijā, spēsim stiprināt savas pozīcijas Ziemeļeiropas valstīs, izmantojot līdz šim iegūtās zināšanas un pieredzi par tirgu,” savu redzējumu atklāj Rūķis.

    Darījuma summu veido Danfleet pēdējo 12 mēnešu pārdošanas apjoms, piemērojot koeficientu 1.2. Jauno Mapon filiāli Kopenhāgenā vadīs uzņēmuma dibinātāji un līdzšinējie vadītāji – brāļi Anders un Martins Tomseni (Anders Thomsen, Martin Thomsen). Darbu uzņēmumā turpinās arī pārējā komanda.

    “Kļūstot par daļu no Mapon, mums paveras daudz vairāk iespēju strādāt ar lieliem, nozīmīgiem klientiem, jo spējam nodrošināt ātrāku un kvalitatīvāku iekārtu uzstādīšanu,” darījuma ieteikmi skaidro Anders Tomsens. “Pievienošanās spēcīgam tirgus spēlētājam arī mums kā mazajam biznesam rada daudz lielāku drošības sajūtu, palīdz apgūt un pārņemt uzņēmuma pārvaldības labās prakses un motivē sasniegt uzstādītos finanšu un izaugsmes mērķus.”

    Mapon ir arī filiālē Barselonā, kas atvērta 2017. gadā, un meitas uzņēmumi Helsinkos un Tallinā, kas darbojas kopš 2019. gada. Kopumā tajos šobrīd strādā 31 cilvēks.

    “Kopš atvēršanas Mapon filiāles un meitas uzņēmumi ir piedzīvojušas izaugsmi, paplašinot gan vietējo tirgus daļu, gan starptautisko partneru tīklu. Dānijā redzam līdzīgu izaugsmes potenciālu kā mūsu uzņēmumam Somijā. Četru gadu laikā kopš uzņēmuma iegādāšanās tā apgrozījums ir pieaudzis vairāk nekā trīs reizes, ir sasniegts Latvijas tirgū platformai pieslēgto iekārtu skaits, un pārdošana turpina uzrādīt lieliskus pieauguma tempus,” atklāj Ingus Rūķis.

    Mapon ir viens no vadošajiem autoparka pārvaldības tehnoloģiju izstrādātājiem Ziemeļeiropā. Uzņēmumam ir vairāk nekā 21 000 klientu un plašs partneru tīkls sešos kontinentos, kuri, izmantojot Mapon risinājumus, kopā ir izsekojuši vairāk nekā 25 miljardus kilometru. Kopumā Mapon šobrīd strādā 158 darbinieki, un tas ir otrs lielākais Draugiem Group uzņēmums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma