Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunās paaudzes BMW 5. sērija, visticamāk, atteiksies no V8 dzinēju izmantošanas

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW nupat iepazīstinājis ar modernizēto 3. sēriju, kā arī pilnīgi jauno 7. sēriju, bet šobrīd uzņēmuma inženieri steidz pabeigt darbus pie jaunās paaudzes 5. sērijas modeļa, kuram vajadzētu ierasties nākamgad. Ziņas no Vācijas liecina, ka jaunās paaudzes 5. sērijas modelis vairs nebūs aprīkots ar V8 motoru, vismaz parastā 5. sērija – M5 joprojām izmantos šo dzinēju.

    “BMWBlog” avoti liecina, ka BMW plāno atteikties no “M550i xDrive” modeļa, kā rezultātā parastā 5. sērija pirmoreiz kopš astoņdesmitajiem gadiem paliktu pilnībā bez V8 dzinējiem. Svarīgi saprast, ka M5, lai arī būvēts uz tās pašas bāzes, tomēr ir kaut kas pavisam cits nekā parastais modelis.

    Reklāma

    Neoficiāli izskanējis, ka BMW šo modeli aizstās ar “M560e” – tas būs līdzīgs nesen prezentētajam “M760e” un kā liecina nosaukums, tas būs plug-in hibrīds. “M760e” izpildījumā runa ir par 3.0 litru sešcilindru dzinēju un elektromotoru, kas attīsta kopējo jaudu 571Zs apjomā (800Nm). Zināms, ka nākamās paaudzes M5 arī būs aprīkots ar uzlādes spraudni un tas būs plug-in hibrīds, apvienojot V8 dzinēju un elektromotoru.

    Pagaidām nav konkrētu ziņu, kāpēc BMW izšķīries par šādu soli, taču tas, visticamāk, saistīts ar arvien stingrākām emisiju normām un gaidāmo Euro7 emisiju standartu. Tas nozīmē, ka dzinēju tilpumu samazināšana tikai turpināsies. Ņemot vērā, ka BMW nupat iepazīstināja ar jaunās paaudzes M3 Touring, tiek baumots, ka arī jaunais M5 saņems Touring versiju. Pēdējoreiz tāda tika ražota 2010. gadā.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma