Web Analytics
More
    Reklāma

    “Logitech Pop Keys” bezvadu mehāniskās tastatūras un “Logitech Pop Mouse” bezvadu peles apskats

    Jaunākie raksti

    Lai arī ikdienā mans sabiedrotais gan nopietnos, gan nenopietnos darbos ir “MacBook Air” un papildu tastatūrai vajadzību neredzu, šoreiz man izmēģināt sanāk tieši šo – “Logitech Pop Keys” bezvadu mehānisko tastatūru ar “Logitech Pop Mouse” bezvadu peli komplektā. Taču tas, kas mani vēl vairāk iedvesmoja šo visu izmēģināt, ir produktu visai rotaļīgais izskats. Ar tiem “Logitech”, manuprāt, vēlas paradīt, ka darbs ne vienmēr var būt garlaicīgs un nomācošs un ar pareizajiem instrumentiem to var padarīt patiesi aizraujošu. Man uz testu tikusi rozā tastatūra un tādas pašas krāsas pele. Taču šajā ziņā “Logitech” piedāvā vēl citas visai izaicinošas krāsu variācijas abiem šiem produktiem.

    Avots: Logitech

    Dabai draudzīgi

    Vēl pirms ķeramies klāt pašam apskatam, jāuzsver, ka “Logitech” gluži kā citas kompānijas sāk domāt par to, kā dzīvot un darboties videi draudzīgāk. Šajā ziņā jāuzsver, ka “Logitech” izmanto gandrīz tikai pārstrādājamus materiālus iepakojumam. Atverot tastatūras kartona kasti, bija jātiek galā vēl ar papīra iepakojumu. Bet, cik tomēr patīkami atpakot jaunas ierīces, kuras, turklāt, iepakotas dabai draudzīgā iepakojumā! Tomēr ar to zaļās domāšanas centieni nebeidzas.

    Reklāma

    Piemēram, “Logitech Pop Mouse” radīta no 29% līdz 46% (atkarībā no krāsas) pārstrādātas plastmasas. Šādā pat videi draudzīgā pieejā uzņēmums radījis arī citas datorpeles un produktu iepakojumus. Tāpat “Logitech” uz saviem produktiem norāda, cik lielu oglekļa pēdas nospiedumu jeb ietekmi uz vidi tā ražošana radījusi.

    Pirms ķerties klāt un skatīties, kas lācītim vēderā, nedaudz tehniskās informācijas par abiem šiem produktiem.

    Tehniskais pārskats

    Pop Keys tastatūra Pop Mouse datorpele
    Izmēri 13,9 x 32,1 x 3,5 cm 10,5 x 5,9 x 3,5 cm
    Svars, ieskaitot baterijas 779 grami 82 grami
    Savienojuma tips Bluetooth
    Operētājsistēma Windows 10 vai jaunāka
    macOS 10.15 vai jaunāka
    Garantija 1 gads 2 gadi
    Cena (apskata tapšanas laikā) No 99,99 EUR                             No 39,99 EUR

     

    Gan “Logitech Pop Keys”, gan “Logitech Pop Mouse” ir bezvadu ierīces un darbojas ar baterijām, kas nāk līdzi komplektā. Baterijas tastatūrai jāmaina vidēji reizi trīs gados, savukārt pelītei – reizi divos gados.

    Būtiski, ka gan tastatūrai, gan pelītei iespējams pievienot līdz trim ierīcēm, izmantojot “Bluetooth”. Ērti ir tas, ka tastatūrā, izmantojot taustiņus no F1 līdz F3, starp šīm ierīcēm var vienkārši pārslēgties.

    Logitech Pop Keys – izskats un dizains

    “Logitech Pop Keys” ir neparasta tastatūra. To, pirmkārt, pierāda tās dizains. Tā pieejama trīs dažādās krāsu kombinācijās. Tastatūras, ko saņēmu uz testu, taustiņi iekrāsoti trīs atšķirīgos rozā toņos, kas, manuprāt, atvieglo rakstīšanu.

    “Pop Keys” ir tā sauktā 75% tastatūra. Tās izmēri ir 32,1 x 13,9 x 3,5 cm. Taču tas, kas mazliet pārsteidz, ir svars. Neskatoties uz to, ka tai nav ciparu bloka, tastatūra sver nepilnus 780 gramus. Līdz ar to tā ir visai pasmaga.

    “Logitech Pop Keys” rada diezgan augstas kvalitātes iespaidu. Tastatūra aprīkota ar taktilajiem (brūnajiem) mehāniskajiem slēdzīšiem. Īpaši rakstot var just, ka darbojies ar labu ierīci, jo tastatūras taustiņi radīti no kvalitatīvas plastmasas. Pati tastatūra nav izgaismota, taču zem Caps Lock, F1, F2 un F3 taustiņiem atrodas neliels LED indikators, kas attiecīgi iedegas, kad taustiņš ir aktivizēts.

    Piemērota dāmu pirkstiņiem

    Ir ļoti lielas atšķirības, ja ikdienā strādā ar portatīvo datoru un pēkšņi sāc lietot mehānisko tastatūru. Tomēr, neskatoties uz to, rakstīšana, izmantojot “Logitech Pop Keys” dažkārt bija pat tīri ciešama. Visvairāk man personīgi patīk tas, ka rakstot taustiņi nav īpaši jāspiež, bet pietiek ar maigi uzspiest, un viss rakstās. Vēl viena lieta, ko īpaši novērtēju, ir liela “Enter” poga, kas arīdzan atvieglo rakstīšanu.

    Lai arī “Enter” poga ir pietiekami liela, to nevarētu teikt par pārējām. Atšķirībā no tradicionālajām tastatūrām “Pop Keys” taustiņi ir apaļi, izmērā mazāki, un spraugas starp tiem ir diezgan lielas. Līdz ar to rakstīšana bija diezgan neērta, un bieži nācās pārrakstīties. Domāju, ka lielāku roku īpašnieki justos vēl neapmierinātāki tieši salīdzinoši mazo taustiņu dēļ. Mazām un smalkām rokām šī tastatūra būs diezgan okei.

    Avots: Logitech

    Neskatoties uz to, ka “Logitech Pop Keys” ir 75% izmēra tastatūra, tā ir kompakta un joprojām ietver gan funkciju rindas, gan bultiņu taustiņus. Pēc noklusējuma funkciju rindas taustiņi ļauj, piemēram, pārslēgties starp savienotajām ierīcēm, kontrolēt mediju atskaņošanu, skaļumu. Taču, ja ir vēlme, iestatījumos to var izmainīt.

    Runājot par ergonomiku, nekā diža te gan diemžēl nav. Tastatūra ir nedaudz piepacelta, bet nu tas arī principā viss, jo nekādu papildus peciņu tai nav. Taču, lai rakstīšanas laikā tā galīgi neaizslīdētu prom, ražotājs pievienojis gumijas paliktnīšus.

    Jau teicu, ka “Pop Keys” tastatūra ir diezgan smaga. Tas var netraucēt, ja ikdienā tā atrodas noteiktā vietā un nav daudz jābīda. Taču darbā ar portatīvo datoru ir jūtams, ka šāda tipa tastatūra ir diezgan neērta tieši svara ziņā.

    Emocijzīmju taustiņi – spožums vai posts?

    “Logitech Pop Keys” piesaista uzmanība jau sākot no atpakošanas momenta līdz izmantošanai. Tā ir neparasta savās krāsās un dizainā. Taču jo unikālāku to padara tastatūrai pievienotie emocijzīmju taustiņi. Tā kā emocijzīmes ir kļuvusi par mūsdienu rakstiskās komunikācijas būtisku sastāvdaļu, “Logitech” savā “Pop Keys” komplektācijā ir pievienojis astoņus emocijzīmju taustiņus. Tastatūrā vienlaikus vieta atrodas četriem no tiem, kurus var aktivizēt un nomainīt, izmantojot “Logi Options+” lietotni (tā ir neobligāta un pēc vajadzības uzinstalējama). Vēl viens taustiņš kalpo kā īsceļš, lai atvērtu operētājsistēmas līmeņa emocijzīmju atlases izvēlni.

    Lai arī emocijzīmju taustiņi ir neslikta ideja no “Logitech” puses, ir vairāki bet. Pirmkārt, šīs iespējas aktivizēšana padarīta sarežģīta un apgrūtinoša. Lai to aktivizētu, speciāli jāuzinstalē “Logi Options+” lietotne un tālāk jāieprogrammē šie taustiņi atbilstoši izvēlētajām emocijzīmēm. Otrkārt, ticu, ka daudziem lietotājiem šie emocijzīmju taustiņi šķitīs nevajadzīgi. Godīgi sakot, sāku domāt, kādās situācijās man tos vajadzētu, jo, piemēram, sociālajos tīklos, kur emocijzīmes lieto visvairāk, atsevišķa izvēlne ar tiem jau tiek piedāvāta.

    Tomēr viss nav tik bezcerīgi. Izmantojot “Logi Options+” lietotni, ir iespēja šos emocijzīmju taustiņus ieprogrammēt un piešķirt tiem noderīgākas funkcijas, kā, piemēram, biežāk izmantoti īsceļi. Tas, protams, pēc katra paša vajadzībām. Tomēr jāatceras, ka visi šādi pārveidojumi netiek saglabāti tastatūrā. Savienojot tastatūru ar citu ierīci, emocijzīmju taustiņu ieprogrammēšana būs jāveic no jauna.

    Avots: Logitech

    “Logitech Pop Mouse” – izskats un dizains

    Tā kā “Logitech Pop Keys” un “Pop Mouse” ir tāds kā komplektiņš, arī pelīte pieejama tādās pašās krāsu kombinācijās – rozā, melns + dzeltens un violets + zaļš. Savukārt uz testu atceļojusi tastatūrai pieskaņota “Pop Mouse” rozā krāsā. Krāsu kombinācijas un dizains šo ierīci padara ļoti mīlīgu, unikālu un tajā pašā laikā vienkāršu un estētiski patīkamu.

    Tās izmēri ir 10,5 x 5,9 x 3,5 cm, kas ir vienkāršo bezvadu peļu standartiņš. Savukārt svars – 82 grami. Līdz ar to “Pop Mouse” ir neliela un diezgan viegla. Atkal jāsaka, ka lielām rokām šoreiz varētu būt neērti to pārvaldīt. Taču manai rokai tā šķiet diezgan ērta un labi ieguļ plaukstā.

    “Pop Mouse” pamatā ir plastmasa, taču rullītis izgatavots no gumijas. Pelīte aprīkota kopumā ar četrām pogām. Viena no tām atrodas aizmugurē un informē par to, ar kuru ierīci ir savienota.

    Lietojamība – ērti un patīkami

    Jāsaka, ka, palietojot ikdienā, šī pelīte man šķita diezgan ērta. Tās noapaļotās malas padara to ērti satveramu un lietojamu. Apakšā tajā iestrādātas pretslīdes joslas, kas gan to nepadara lietošanai ērtāku uz gludām virsmām, kā stikls. Tomēr uz raupjākām virsmām to lietot ir patiešām ērti.

    Patīkami pārsteidz arī tas, cik viegli un klusi iespējams klikšķināt. Šajā ziņā viss darbojas vienkārši, gludi un patīkami. Tajā pašā laikā “Pop Mouse” nav pārbāzta ar daudzām pogām, kas tikai lieki sarežģītu lietošanu.

    Tiesa, lai varētu runāt par ergonomiku, ko “Logitech” savos produktos mēdz ļoti izcelt, šai pelītei šis, tas pietrūka. Piemēram, prasītos tas, lai tā vairāk pielāgotos plaukstai un būtu vēl ērtāk satverama.

    Gluži kā “Pop Keys”, arī “Pop Mouse” iespējams pievienot līdz trim ierīcēm, izmantojot “Bluetooth”. Starp tām iespējams pārslēgties, nospiežot aizmugurē esošo pogu, un LED indikators informēs, kurai ierīcei pelīte pievienota.

    Tāpat kā tastatūra, arī šī pelīte darbojas ar bateriju. Vāciņš ir vienkārši noņemams un vēl vieglāk aiztaisāms.

    Vēl jāpiemin, ka “Pop Mouse” aprīkota ar sensoru tehnoloģiju – augstas precizitātes optiskās izsekošanas funkciju. Savukārt šīs peles DPI (dot per inch) jeb jūtība sasniedz 1000 – 4000 punktus (standartā 800 – 1400), kas nozīmē, ka “Pop Mouse” kursora kustība uz ekrāna būs pietiekoši precīza un plūstoša.

    Nobeigumā

    Rezumējot, “Logitech Pop Keys” ir diezgan unikāla, patīkama dizaina, kompakta tastatūra, kas bez bateriju nomaiņas darbosies trīs gadus. Vienlaikus man šķiet, ka tā nav pietiekami funkcionāla, lai kļūtu par masu produktu. Paies labs laiks, līdz pilnībā varēs pierast pie tastatūras taustiņiem, īpaši, ja iepriekš izmantots portatīvais dators.

    Kas attiecas uz emocijzīmju taustiņiem – tā ir jauka ideja no “Logitech” puses, un tie, manuprāt, lieliski iederas kopējā dizainā un noskaņā. Tomēr te jau atkal jārunā par praktiskumu un lietderību. Ja vien neesi no tiem, kas ikdienā katrā tekstā vēlas iespraust kādu emocijzīmi, tad šī funkcionalitāte tevi, visticamāk, atstās vienaldzīgu. Tā vietā ražotājs komplektācijā varēja iekļaut, piemēram, noderīgāko īsceļu taustiņus, ko pēc vajadzības aktivizēt.

    Kas attiecas uz “Logitech Pop Mouse”, tā ir ļoti ērta bezvadu pele, kas pārsteidz savā dizainā, gan vienkāršībā. Protams, ražotājs varēja piedomāt vairāk par ergonomiku un padarīt to vēl ērtāku. Taču, vai šāds solis neizjauktu kopējo stilu? Līdz ar to te atkal gribas teikt, ka izskats radīts uz funkcionalitātes rēķina.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    05.09.2022 10:16

    Biju paņēmis vairāk kā kādu pusgadu atpakaļ, kad tikko parādījās ISO tastatūras versija. Palietoju gandrīz divas nedēļas un atgriezu, nu tomēr nevarēju pierast pēc macbook klavieres lietošanas. Visu laiku kļūdījos rakstot. Nezinu, varbūt tas ir apaļo taustiņu dēļ. Kā arī tas, ka “Enter” poga vairāk nebija pašā labajā pusē, bieži vien sanāca uzspiest kādu emoji taustiņu.
    Varbūt, ja pamocītos pāris mēnešus, pierastu.

    Reklāma