Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda sniedz plašāku informāciju par jauno Civic Type R

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Honda izplatījis papildus informāciju par jauno Civic Type R. Autoražotājs apstiprinājis, ka Type R lietotais 2.0 litru turbodzinējs attīsta 315 zirgspēkus un 420Nm griezes momentu, kas nozīmē, ka šis būs jaudīgākais Type R, kāds jebkad izripojis no rūpnīcas.

    Honda par 9Zs palielinājusi mašīnas jaudu, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes versiju, taču gan jaunais, gan vecais auto izmanto vienu un to pašu dzinēju, kas lielos vilcienos nav mainīts. Honda uzsver izmaiņas regulējumos, kas maksimālo griezes momentu sniedz jau no 2600 apgriezieniem minūtē. Uzlabota arī turbīna.

    Reklāma

    Honda pagaidām nav atklājusi citus parametrus, kas attiecas uz mašīnas sniegumu, taču zināms, ka jaunais modelis pārspējis veco, uzstādot trases rekordu Suzukas trasē Japānā. Atšķirība gan esot tikai 0,8 sekundes. Varbūt nav daudz, taču sarežģītajā un tehniski prasīgajā Suzukas trasē nomest gandrīz sekundi no apļa laika nav nemaz tik vienkārši, turklāt to nepaveikt tikai ar deviņiem papildus zirgspēkiem.

    Ražotājs gan atklājis, ka auto ir nedaudz garāks un platāks, savukārt balstiekārtas regulējums piedzīvojis visaptverošas izmaiņas. Mašīnas vizuālo izskatu jau ieraudzījām vasarā, bet pagaidām Honda dažādus tehniskos parametrus, tostarp svaru, vēlas paturēt noslēpumā. Iepriekš izskanējušas dažādas baumas par parametriem, kas izrādījušās relatīvi precīzas, taču Japānai un citām pasaules daļām paredzētie modeļi var atšķirties.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    02.09.2022 16:31

    Sarkanajam vai nu dūmi piefotošopēti vai arī jau atkal novārījies dzinējs kā iepriekšējai paaudzei :)

    Reklāma