Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija plāno atbalstīt elektroauto iegādi, lai līzinga maksājums būtu 100 eiro mēnesī

    Jaunākie raksti

    Francijas prezidents Emanuels Makrons priekšvēlēšanu laikā solīja padarīt elektroauto lētākus un sabiedrībai pieejamākus. Šobrīd Makrons kopā ar Francijas valdību izstrādā atbalsta mehānismu, kura rezultātā atsevišķu elektroauto līzinga maksājums būtu vien 100 eiro mēnesī.

    Šobrīd Francijā valsts atbalsts elektroauto iegādei ir līdz 6000 eiro, pērkot mašīnu līdz 47 tūkstošiem eiro. Iespējams iegūt vēl papildus atbalstu, savu veco mašīnu ar iekšdedzes dzinēju nododot pārstrādei. Dati liecina, ka šī gada pirmajos septiņos mēnešos 12% no Francijā pārdotajām mašīnām bija elektriskas, taču daudziem francūžiem elektroauto iegāde joprojām nav pa kabatai.

    Francijas sabiedrisko darbu un publisko pārskatu ministrs Gabriels Atals televīzijā izteicies, ka šobrīd Francijā tiek izstrādāts jauns atbalsta mehānisms elektroauto iegādei. Tam stājoties spēkā, vairāki elektriskie modeļi būs pieejami par līzinga maksājumu 100 eiro mēnesī. Atals norāda, ka tas ir mazāk kā daudzu valsts iedzīvotāju tēriņi par degvielu.

    Ministrs gan nesniedza konkrētākas detaļas, kā tas strādās, taču valdība šobrīd pēta, cik drīzā laikā to iespējams pieņemt un likt lietā. Nav pieminēti arī konkrēti modeļi, kas varētu būt pieejami par šādu ikmēneša maksājumu, taču atsevišķi izmēros mazāki un lētāki modeļi Francijā jau šobrīd nopērkami par ikmēneša līzinga maksājumu 100 līdz 200 eiro robežās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    31.08.2022 12:06

    Izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība! Bet par 100 eur mēnesī arī mums būtu daudz EV entuziastu.

    Krotow
    31.08.2022 12:08

    Pat par 200€ menesī plus apdrosināšana arī pie mums atrastos daudz gribētāju. Pēc tam aktuālais jautājums būtu adekvātas elektrības cenas, nevis tas murgs kas tagad.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Biteme
    31.08.2022 13:48
    Reply to  Krotow

    Nebūs, nu nebūs 100km par 1-2eiro.

    Viesulis
    01.09.2022 08:53
    Reply to  Krotow

    Es arī tieši gribēju teikt par to elektrību, jau tagad viņiem ir problēmas saražot pietiekamā daudzumā

    Reklāma