Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung The Freestyle kompaktā projektora apskats

    Jaunākie raksti

    Samsung The Freestyle ir jauns, kompakts projektors, ko pats ražotājs mājaslapā reklamē kā pārvietojamu projektoru. Turklāt šī projektora mobilitāte tiek uzsvērta vairākās vietās, lai arī The Freestyle projektoram nav iebūvēta akumulatora. Šis man uzreiz šķita aizdomīgi dīvaini. Samsung pats min, ka projektors labi saprotas ar vismaz USB-PD un 50 W/20 V ārējo akumulatoru, bet PowerDelivery ir drīzāk ietilpīgo un dārgo powerbanku parametrs.

    Un tad ir The Freestyle projektora cena, kas ir tuvu pie 1000 eiro, tā varētu atbaidīt dažu The Freestyle projektora kārotāju. Visādi citādi mēs šodien apskatām tiešām kompaktu un patīkami veidotu projektoru no pazīstama ražotāja.

    Reklāma

    Tehniskās specifikācijas ziņā The Freestyle ir normāls sākuma līmeņa projektors ar 1920 x 1080 izšķirtspēju, LED gaismas avotu, 20 000 stundu solīto darbības laiku, 30 collu līdz pat 100 collu attēla diagonāli, digitālo automātisko tā dēvēto keystone attēla koriģēšanu gan horizontāli, gan arī vertikāli un 550 LED lumenu spilgtumu, kas gan faktiski ir drīzāk ap 240 ANSI lumeniem, spriežot pēc tīmeklī atrodamajiem The Freestyle projektora testiem.

    ANSI lumenu rādītāja atšifrējums varētu būt aptuveni sekojošs:

    • 100 un vairāk – der skatīšanai pilnīgi aptumšotā telpā
    • 300 un vairāk – pārvar dienas gaismu istabā aiz aizkariem
    • 1500 un vairāk – labi saskatāms izgaismotā telpā
    • 3000 un vairāk – uzvar Saules gaismu dienas laikā

    Tātad faktiski The Freestyle projektors ir paredzēts vairāk telpām, kas ir vismaz daļēji aptumšojamas ar aizkariem. Un tieši tā arī The Freestyle projektors uzvedas – tas vislabāk jūtas tad, kad Saule jau norietējusi vai aiz pamatīgākiem aizkariem dienas laikā.

    Ar The Freestyle projektoru Samsung pamatīgi uzspiež uz bezvadu savienojumiem un risinājumiem, jo, lai arī The Freestyle projektoram ir microHDMI ieeja, tomēr šim 1000 eiro projektoram komplektā neatradīsi attiecīgu microHDMI uz HDMI vadu. Protams, Samsung tēmē The Freestyle projektoru uz tiem, kuri izmanto Netflix, YouTube un citus straumēšanas servisus.

    The Freestyle projektoram ir iebūvēti 360 grādu skaļruņi, kas ir tīri labi, ja filmu grasies baudīt divatā, bet lielāks skatītāju bars skaņu bojā un slāpē. Samsung gan sola, ka vari The Freestyle projektoram pievienot Wi-Fi bezvadu skandu.

    Ir visai patīkami redzēt, ka The Freestyle projektors paredzēts izmantošanai uz sienas, nevis uz speciāla ekrāna. Samsung piedāvā attēla kalibrēšanu, ja vien izmanto SmartThings lietotni kopā ar kādu no saderīgiem viedtālruņiem. Saderīgo viedtālruņu klāsts gan ir visai ierobežots – 2019. gada vai jaunāki Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy Z Flip un Galaxy Z Fold modeļi. Ar The Freestyle projektora kalibrēšanu sadarbojas arī 2019. gada iPhone vai jaunāki iPhone modeļi, kā arī jālejupielādē lietotne SmartThings. Attiecīgi vajadzēs vismaz iPhone 11, bet tā vien izskatās, ka ar iPad The Freestyle projektors šajā jomā nesadarbojas, jo iPad ir vājākas kameras.

    Protams, neiztikt bez aktīvās dzesēšanas. The Freestyle projektors nav neko diži karsts, bet tāpat tas tiek dzesēts ar iebūvēta ventilatora palīdzību. Dzesēšanu gandrīz nevar dzirdēt, ja The Freestyle projektors atrodas priekšā uz galda, bet to var sākt manīt, ja projektoru novietosi tuvāk sev. Tiek solīts, ka ventilators darbojas ar 30 dB, bet internetā atradu mērījumus, kur drīzāk tas tuvojas 40 dB.

    Lietotne un saskarne

    The Freestyle projektors izmanto SmartThings Android un iOS lietotni, bet te, kā jau minēju, atkal tiek nedaudz dalītas saderīgās un nesaderīgās ierīces – pat ne visi Samsung paša viedtālruņi atbalsta attēla kalibrēsanu. SmartThings lietotne darbojas kā tālvadības pults dubultnieks, kā arī SmartThings vismaz daļēji atbild par video straumēšanu uz The Freestyle projektoru.

    Bez SmartThings lietotnes varēsi iztikt, ja izmantosi tikai iebūvētos Netflix, Disney+, YouTube un citus video straumēšanas servisus. Visai interesanti, ka The Freestyle projektors ir pamatā paredzēts Galaxy S, Galaxy Fold un svaigākiem Apple iPhone modeļiem. Ar citiem Android viedtālruņiem The Freestyle projektors sazinās sliktāk, nekā ar iPhone.

    The Freestyle projektoram ir arī balss vadība, tas izmanto Samsung Bixby vai Amazon Alexa digitālos balss asistentus.

    Video baudīšana

    The Freestyle projektors ļauj straumēt saturu tieši no sava viedtālruņa, izmantojot lietotni SmartThings Android un iOS ierīcēm vai AirPlay 2 Apple ierīcēm. Tāpat izmantojami jau minētie iebūvētie Netflix, Disney+, YouTube un citi video straumēšanas servisi. Ja vēlēsies kaut ko baudīt no Tet vai Baltcom televīzijām, nāksies tomēr iegādāties microHDMI vadu.

    Ja atmetam šīs mazās neērtības, tad The Freestyle projektora attēls viegli aptumšotā istabā izskatās forši. Jā, te nav 4K izšķirtspējas, bet to arī no tik maza projektora gaidīt nevajag. Bērni ir absolūtā sajūsmā par multfilmām uz sienas, arī pieaugušajiem būs kāds prieciņš, kad norietēs Saule.

    Visai labi, bet ne ideāli darbojas automātiskais keystone (attēla savērsuma korģēšana). Keystone mēdz pārkalibrēties arī tad, ja kāds nostaigā priekšā The Freestyle projektoram. Iespējams arī manuāli pielāgot attēla malu sastaipīšanu, bet piekļuve pie tās ir visai neērta.

    Visai pamatīga darvas karote medus mucā ir Tizen operētājsistēmas ātrdarbība vai pareizāk izsakoties lēndarbība. Tizen ļoti lēni reaģē uz pults un lietotnes komandām. The Freestyle projektoram ir arī niķis fonā turpināt atskaņot YouTube un citus video, kas nenāk par labu saskarnes darbināšanas ātrumam.

    Visai interesants un labi nostrādāts ir spēļu režīms, kas nodrošina zemāku attēla aizturi. Internetā uzgāju mērījumus, kur The Freestyle projektoram spēļu režīmā ir aptuveni 60 ms aizture, kas šādai ierīcei nav daudz. Turklāt The Freestyle projektoram spēļu režīmā darbojas keystone, kas daudziem citiem līdzīgiem projektoriem tiek atslēgta, lai nodrošinātu zemāku aizturi.

    The Freestyle projektoram ir iebūvēts arī tā dēvētais Ambinet režīms, kas uz sienas vai griestiem rādīs kamīnu, kādu mandalu vai ko tamlīdzīgu. Ja uzliksi priekšā projektora objektīvam arī puscaurspīdīgo nosedzošo vāciņu, iegūsi sava veida naktslampiņu. Te gan jāpiebilst, ka šādi tērēt projektora gaismas avota solītās 20 000 darbības stundas nav saprātīgi. Arī elektrību šāds projektors naktslampiņas vai fona izgaismojuma režīmā rij ne pa jokam, kad to salīdzina ar kādu tam speciāli veidotu gaismas avotu.

    Kopumā gribētos apgalvot, ka The Freestyle projektors rāda smuku attēlu, bet nevajag gaidīt, ka tas pārspēs gaišu dienas gaismu caur šķidrākiem aizkariem. Aiz tumšākiem aizkariem vai vakarā The Freestyle projektors rāda super attēlu uz gandrīz jebkuras sienas.

    Nobeigumā

    Daudzviet tīmeklī atrodami ne tiek labākie vārdi par The Freestyle projektoru. Jā, tas ir dārgs, jā tam ir nedaudz bremzīga saskarne un tas nav pats spilgtākais projektors par savu cenu, bet The Freestyle projektors nekādā gadījumā nav vājš vai draņķīgs. Faktiski The Freestyle projektors ir labākais, ko esam no kompaktajiem projektoriem redzējuši. Iepriekš redzēti ASUS projektori ar vājāku attēlu un bez automātiskā keystone.

    The Freestyle projektoru ir vienkārši iestatīt, SmartThings lietotne uzreiz to atrod un vari viedtālruni izmantot tālvadības pults vietā. Bezvadu savienojums šķiet ātrs un stabils, bet komplektā tomēr varēja iedot microHDMI vadu, kā arī The Freestyle projektoram nav parastas USB- Type-A ieejas, kur varētu pievienot zibatmiņu ar fotogrāfijām. Tāpat nedaudz mulsina, ka reklāmas materiālos Samsung paši The Freestyle projektoru dēvē par ērti pārvietojamu un redzams arī liels sauklis “Negaidīts prieks it visur!”, lai arī The Freestyle projektoram nav iebūvēta akumulatora un no 20 000 mAh saderīgas powerbankas tas darbosies aptuveni 40 minūtes.

    Kopumā – attēls projektoram jēdzīgos gaismas apstākļos ir foršs, bet arī cena ir augsta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    21.08.2022 11:55

    “Ar cietiem Android viedtālruņiem The Freestyle”

    Ar cietiem 😁

    Kad noriet saule, arī pieaugušajiem būs kāds prieciņš… Wink wink 😉

    Krotow
    04.08.2023 12:45
    Reply to  Tasesmues

    Ar Android spēcināti implanti zināmajiem orgāniem :P

    Rūdolfs Rancāns
    22.08.2022 07:23

    Cena neadekvāta.
    500€ būtu daudz atbilstošāk.

    sagādnieks
    25.11.2022 08:39

    ha

    Screenshot 2022-11-25 at 08.38.43.png
    Unzers
    04.08.2023 11:25

    Bitē pašlaik pa 396e

    Reklāma