Web Analytics
More
    Reklāma

    “Elektrum Drive” un e-mobi tīklā būs vienota norēķinu sistēma

    Jaunākie raksti

    Konkurences padome lēmusi atļaut AS “Latvenergo”, VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) un AS “Unifiedpost” paziņoto vienošanos, kas nodrošinās publisko elektroauto uzlādes tīklu sadarbību norēķinos par uzlādi.

    Tas nozīmē, ka “Elektrum Drive” klienti varēs veikt uzlādi CSDD e-mobi tīklā, izmantojot “Latvenergo” autentifikācijas rīkus un norēķinu kārtību, un otrādi. Tādējādi tikšot nodrošināta raita lietotāju autentifikācija, apmaksa un ar to saistītie pakalpojumi. Plānots saglabāt gan CSDD, gan “Latvenergo” uzlādes tīklu mobilās lietotnes – kopīga lietotne nav nepieciešama un tās ieviešana varētu kavēt sadarbības sākšanos.

    Tā kā uzlādes cenai ir jāatbilst izvēlētā uzlādes punkta operatora tarifiem, vienošanās nosacījumi paredz konkurentu savstarpēju informēšanu par uzlādes tarifiem un to piemērošanas metodēm. Iepriekšēja informēšana ir nepieciešama, lai galapatērētājiem pakalpojums tiktu sniegts par konkrētajā brīdī atbilstošajiem tarifiem.

    KP skaidroja, ka vienošanās ietvaros paredzēta informācijas apmaiņa vienīgi par otras puses klientiem sniegtajiem pakalpojumiem. Tas samazina informācijas apmaiņas apjomu līdz minimāli nepieciešamajam vienošanās izpildei.

    No Konkurences likuma 11. panta izriet, ka vienošanās par tiešu vai netiešu cenu vai tarifu noteikšanu jebkādā veidā vai to veidošanās noteikumiem, kā arī par informācijas apmaiņu, kura attiecas uz cenām un realizācijas noteikumiem, ir aizliegtas. Tomēr konkurences tiesības atļauj tādas konkurentu vienošanās, kuras veicina preču ražošanas vai realizācijas uzlabošanu vai ekonomisko attīstību, radot labumu patērētājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    17.08.2022 11:53

    Re kā – benzīna tirgotāji noziedzīgi vienojušies par EUR un bankas karšu lietošanu visos tankos!
    Ar elektrību viss godīgi – katram sava norēķinu sistēma.
    Bet ja nopietni, tad mani interesē, vai arī Elektrum uzlādes stacijās varēs lietot Mobilly? Tas ir ērtāk.

    Bats
    17.08.2022 14:28
    Reply to  Elektriķis

    Elektrum uzlādes ir domātas ārkārtas gadījumiem, kad netiec mājās un esi ar mieru nedaudz uzlādēt par ļoti neizdevīgu tarifu, lai turpinātu ceļu, tas arī viss.
    Līdz ar to ziņa ļoti aizdomīga. Ja es varēšu ar eMobi autorizēties Elektrum uzlādē un tajā maksāt 0,15eur/min par uzlādi, tad kāds no tā labums Elektrum Drive? Kurš tad vispār vairs lādēsies Elektrum uzlādēs par viņu cenām nevis autorizēsies tajās ar eMobi? Un kurš vēlēsies eMobi uzlādēs autorizēties ar Elektrum Drive aplikāciju lai maksātu teju 3,5x dārgāk par to pašu enerģijas daudzumu? Ir jābut kādam iemeslam un tas visticamāk lietotājiem nenāks par labu.

    AC/DC
    17.08.2022 14:44
    Reply to  Bats

    Tā tas nav domāts. Electrum varēsi autentificēties ar Emobi kartiņu un samaksāt visu vienā rēķinā. Un otrādi – ar Elektrum aplikāciju/karti lādēties Emobi. Normālajā Pasaulē to sauc par roaming ;)

    Bats
    17.08.2022 16:08
    Reply to  AC/DC

    Izlasiet, lūdzu, rūpīgāk. No raksta: “Tas nozīmē, ka “Elektrum Drive” klienti varēs veikt uzlādi CSDD e-mobi tīklā, izmantojot “Latvenergo” autentifikācijas rīkus un norēķinu kārtību, un otrādi.”

    Tātad eMobi klienti varēs izmantot savu autentifikāciju un norēķinu kārtību Elektrum uzlādes stacijās. eMobi norēķinu kārtība ir 0.15eur/min.

    abols
    18.08.2022 09:35
    Reply to  Bats

    Sapņo vien. Tur nelasot rakstu ir skaidrs, ka iet runa tikai par veidu kā samāksāt… jo kaut kādu iemeslu dēļ vnk apmaksa ar maksājuma karti vai skaidru nav iespējama. Nelādēs Tevi elektrum NEKAD pa 15 centi minūtē.

    222
    08.09.2022 00:06

    Ar VISA vai MasterCard būtu labāk vienojušies…
    Un nekādu lietotni nebūtu bijis vajadzīgs.

    Reklāma