Web Analytics
More
    Reklāma

    CATL investēs 7,3 miljardus eiro bateriju rūpnīcas celtniecībā Ungārijā

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto bateriju ražotājs CATL vienojies ar Ungārijas valdību par bateriju rūpnīcas celtniecību šajā Eiropas valstī. Kopējās projekta investīcijas būs 7,3 miljardi eiro, bet ražošanas apjoms milzīgs – plānots, ka šajā rūpnīcā gada laikā saražos baterijas ar kopējo ietilpību 100 GWh.

    Rūpnīca plānota netālu no Debrecenas pilsētas, tai kļūstot par CATL otro bateriju rūpnīcu Eiropā – pirmā ir Vācijā. Rūpnīca aizņems 221 hektāru zemes speciālā industriālajā parkā pilsētas pievārtē, apgādājot autoražotājus gan ar atsevišķām bateriju šūnām, gan gataviem moduļiem.

    “Nešaubāmies, ka mūsu gaidāmā rūpnīca Ungārijā ļaus palielināt uzņēmuma konkurētspēju vienlaikus labāk apgādājot mūsu klientus Eiropā un veicinot pāreju uz elektroauto šajā pasaules daļā. Šis projekts būs nozīmīgs solis CATL starptautiskajā attīstībā, kā arī liels solis mūsu centienos cilvēci virzīt dabai draudzīgākas pārvietošanās virzienā,” saka CATL vadītājs Robins Zengs.

    Ķīniešu ražotājs ļoti intensīvi strādā pie paplašināšanās visā pasaulē – jau vairākus mēnešus tiek runāts par CATL rūpnīcu Ziemeļamerikā. Tur investīcijas plānotas 5 miljardu apmērā, taču pagaidām šie plāni iepauzēti pēc ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi vizītes Taivānā. Ķīnas valdība bija ļoti neapmierināta ar šādu ASV amatpersonas vizīti, jo Ķīna Taivānu uzskata par savas teritorijas sastāvdaļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    16.08.2022 13:55

    Meklēja pa visu EU kādu valsti, kura būtu draudzīga pret Ķīnu un atrada! Orbāns laipni aicina uz Ungāriju savus ideoloģiskos partnerus.

    Reklāma