Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel varētu pārdot Arc videokaršu divīziju zaudējumu dēļ

    Jaunākie raksti

    Jon Peddie Research uzskata, ka Intel varētu atteikties no videokaršu divīzijas Accelerated Computing Systems and Graphics Group (AXG). Arc videokaršu divīzija nav sasniegusi nekādus tai nospraustos mērķus, kā arī Arc videokartes visu laiku tikai zaudē naudu.

    Tiek lēsts, ka Arc videokaršu divīzija jau šobrīd veido aptuveni 3.5 miljardu dolāru zaudējumus, turklāt tie ar katru dienu tikai aug, jo Intel Arc videokartes nav plaši pieejamas pasaulē, tām esot pamatīgas draiveru problēmas, kā arī tiek runāts, ka Arc videokartēm esot kāda dzelžu problēma, ko nevarēs ar programmatūras labojumiem novērst.

    Reklāma

    Intel AXG divīzija šobrīd piedāvā Intel Arc Alchemist 500 un 700 sērijas videokartes, bet tās nav plaši pieejamas. Intel Arc Alchemist 500 un 700 sērijas videokartes nav arī neko jaudīgas, tās ir pamatīgi aizkavējušās un, visticamāk, Intel ar Arc nāksies konkurēt pret nesalīdzināmi spēcīgākajām (vēl neizziņotajām) Radeon RX 7000 un GeForce RTX 40-Series videokartēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    12.08.2022 12:39

    i740 haipa gaisotnē arī bija izgāšanās. kur tagad ir 3dfx un cik miljonus iebūvēto videokaršu UHD un Iris Pro/Xe notirgo intel? tas tā, pārdomām par zaudējumiem biznesā.

    Alberts Kviesis
    12.08.2022 18:23
    Reply to  digitalk

    Uz MB integrētās videokartes jau bija piemirsušās. Intelim jau vajadzēja nojaust, ka viņu k-tipa CPU integrētie risinājumi atpaliek no AMD-G sērijas. AMD izdarīja gudrāk – izveidoja A6/A10 un G-sēriju īpaši gadījumiem bez diskrētās VGA, kur Intel nez kādēļ centās pielipināt mazjaudīgu k-tipu veiktspējīgākajiem procesoriem. Intel risinājums labākajā gadījumā noder diskrētās VGA nomirstības gadījumā

    Reklāma