Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnā veidotās videokartes spēj sastādīt konkurenci vien 10 gadus vecai Nvidia grafiskajai kartei

    Jaunākie raksti

    Pirms diviem gadiem Ķīna paziņoja par to, ka visām elektroniskajām iekārtām, kuras tiek izmantotas valsts darbības nodrošināšanai, jābūt ražotām tikai pašā Ķīnā, un tam bija dots termiņš līdz šī gada beigām. Kad tā beigas strauji tuvojas, ir parādījusies informācija par valsts veidotu videokarti, kas jaudas ziņā līdzinās 10 gadus vecai Nvidia grafiskajai kartei.

    Paralēli joprojām notiek gan procesoru, gan videokaršu attīstībai, lai realizētu šo mērķi, un izskatās, ka kopumā to būs izdevies realizēt. Taču pirmie noplūdušie jaudas salīdzinājumi atklāj visai jautru ainu tieši veiktspējas ziņā. Piemēram, grafiskās kartes Glenfly Arise-GT-10C0 jauda līdzinās Nvidia GT 630 modelim, kas tika izlaists 2012. gadā. Tāpat Ķīnas ražojums joprojām ir aprīkots ar DVI pieslēgvietu, kas principā vairs nav aktuāla.

    Reklāma

    Tas ir labs pierādījums tam, cik tālu šādu produktu attīstībā ir tikusi Ķīna, neskatoties uz sev pieejamajiem resursiem. Kā arī skaidrs, ka šobrīd, izmantojot attiecīgos procesorus un videokartes, nevarēs darbināt prasīgas programmas, un iekārtas tīri noderēs dažādiem administratīvajiem darbiem ar dokumentiem.

    Avots: eTeknix

    Būs interesanti pasekot informācijai, ja tāda būs pieejama, tieši no 2023. gada sākuma, kāds ir ikdienas darbs ar šīm Ķīnā ražotajām iekārtām. Taču jāatceras, ka tas skar valsts sistēmu nevis privāto sektoru.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    03.08.2022 09:35

    Kas cits krieviem atliks…

    Krotow
    03.08.2022 18:51

    Kā valsts dzelžus taisa tikai to kur izdevies sekmīgi nospert ne tikai dzelža uzbūves dokumentus, bet arī visu tehnoloģisko procesu. Kas jaunākās paaudzes liela blīvuma čipu ražošanai ir gana sarežģīts.

    Elektriķis
    04.08.2022 07:57

    “Ķīnā veidotās videokartes spēj konkurēt vien ar 10 gadus vecu Nvidia grafisko karti” – šāds būtu virsraksta latviskais variants, īsāks, bez “sastādīšanas”. Sastāda kartupeļus.

    Kursors.lv
    04.08.2022 08:41
    Reply to  Elektriķis

    Jā, šādi tiešām būtu labāk.

    nospam
    04.08.2022 09:13

    Nevajag skatīties uz ķīnu – Intelam arī neiet diži gludi ar tām grafenēm. Viss skaisti ir tikai teorijā uz skatuves priekš investoriem…
    Bet tie recenzetāji kas ir saņemusi kādus paraugus realitatē tur ir bēdu ieleja, ikdienā ar tādu dzīvot būtu neiespējami.

    Tāpēc saku, ka varbūt 2025 gada līnijā(pēc 3 vai pat 4 reālām karšu paaudzēm) intel būs pieslīpejusi un viņu grafenes būs stabili lietojamas no dzelšu un no programmatūras līmeņa.

    Tomēr nvidijai un amd ir desmitiem gadu zem jostasvietas, tas nav tik vienkārši – paņemt rasejumu(vai noskenēt un nokopēt konkurentu produktu), izgriezt, uzlodēt visu un ies.

    Last edited 1 year ago by nospam
    bobis
    06.08.2022 08:17

    Nekas neliedz kinietim nopirkt musdienigu planseti arzemes, aizvest to uz Kinu un izjaukt to pa detalam.

    Reklāma