Web Analytics
More
    Reklāma

    Chevrolet strādā pie elektriska Corvette sporta auto

    Jaunākie raksti

    Autoparka elektrifikācija ir nenovēršama un viens no pasaulē zināmākajiem amerikāņu sporta auto Chevrolet Corvette ir kārtējais modelis, kurš grasās pievienoties elektroauto pulciņam – Chevrolet strādā pie elektriskas Corvette versijas. Tiesa, to nāksies nedaudz pagaidīt – aktuālā C8 Corvette tika prezentēta vien 2020. gadā, bet autoražotājs negrasās pielāgot esošo platformu, kas paredzēta dzinējam vidū, lai to lietotu elektroauto vajadzībām. Tā vietā Chevrolet gaidīs līdz pat jaunās C9 paaudzes nākšanai klajā, lai iepazīstinātu ar pilnvērtīgu elektrisko korveti.

    Amerikāņu ražotājs gan strādā pie šī elektriska sedana, kura uzdevums būs cīnīties ar tādiem auto kā Porsche Taycan. Chevrolet būtībā izvēlējies pielietot Ford taktiku – paņemt sava slavenākā modeļa nosaukumu un to izmantot, lai pārdotu pilnīgi jaunu produktu. Šī ir atsauce uz Mustang Mach-E.

    Chevrolet pēdējā laikā nācis klajā ar vairākiem elektroauto projektiem, kas nosedz dažādas tirgus kategorijas – piedāvājuma augšgalā būs Lyriq un Celestiq modeļi, kuri, iespējams, varētu nonākt arī Eiropā. Tāpat ražotājs prezentējis arī cenas ziņā pieejamāku modeļu konceptus, līdz ar to ir iespējas domāt par elektrisku sporta auto. Visticamāk, elektriskajai Corvette tiks izmantota kāda no gatavajām un jau pieejamajām elektroauto platformām, tā vietā, lai modelim izstrādātu pilnīgi jaunu platformu. Varam nešaubīties, ka tas lietos General Motors Ultium bateriju tehnoloģijas un elektromotorus, kas tehniski ļauj attīstīt līdz pat 1000 zirgspēkiem.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma