Web Analytics
More
    Reklāma

    Bentley pārceļ plānus prezentēt savu 1400Zs jaudīgo elektroauto

    Jaunākie raksti

    Luksusauto ražotājs Bentley iepriekš nācis klajā ar ļoti skaļiem, ambicioziem paziņojumiem par savu gaidāmo elektroauto, solot 1400 zirgspēkus un ieskrējienu līdz 100km/h pusotrā sekundē. Lai arī iekšā sēdošajiem no tāda paātrinājuma, ļoti iespējams, paliks nelabi ap dūšu, mēs noteikti nevaram sagaidīt, ko Bentley beigu beigās ieviesīs ražošanā. Tiesa, autoražotājs apstiprinājis, ka nāksies pagaidīt ilgāk nekā sākotnēji domāts, prezentāciju pārceļot gadu vēlāk, bet pie klientiem tas ieradīsies 2026. gadā.

    Prezentācijas pārcelšana, lai arī nepatīkama autoražotājam, tomēr nav tik būtisks trieciens. Uzņēmuma vadītājs Adrians Halmarks izteicies, ka auto prezentācijai vajadzētu notikt 2025. gadā, bet uz ceļiem mašīna nonāks nedaudz vēlāk. Viņš gan nesniedza konkrētus skaidrojumus, kāpēc tā atgadījies, noliedzot runas, ka tas varētu būt saistīts ar plašākām Volkswagen koncerna programmatūras problēmām. Tieši problēmas ar programmatūru tiek minēts kā iemesls, kāpēc aizkavēsies vairāku Porsche, Audi, arī Bentley elektrisko modeļu laišana tirgū.

    Tehniskās daļas esot gatavas, bet tieši programmatūra ir lieta, kas bremzē procesu. Bentley elektriskais modelis taps uz SSP (Scalable Systems Platform) platformas, kas šobrīd ir izstrādes stadijā. To attīsta Audi, speciāli šim mērķim izveidojot Artemis projektu. Audi pirmā mašīna uz šīs platformas ieradīsies ap 2025. vai 2026. gadu.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    31.07.2022 21:35

    Var jau pagaidīt, bet tad lai būtu labs

    Biteme
    31.07.2022 21:46

    Ar tādu bateriju varēs brangi rušināt blokķēdi, eh.

    Reklāma