Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Drive lietotnes saņem uzlabojumus, lai tās ērtāk lietotu planšetdatoros

    Jaunākie raksti

    Koronavīrusa pandēmijas laiks daļēji atgrieza Android planšetdatoru popularitāti, taču liels šķērslis bija nepielāgotās lietotnes, ko tagad mēģina labot no operētājsistēmas viedokļa, kā arī Google ir izlaidis visai noderīgus uzlabojumus, padarot ērtāku Workspace lietotņu izmantošanu uz lielajiem ekrāniem.

    Martā Android 12L versija saņēma uzlabojumus tieši planšetdatoriem, un kā nāmakais solis ir Google populārāko servisu pielāgošana. Viens no tiem ir Google Workspace ar visām saistītajām Drive, Docs, Sheets, Slides un Keep programmām. Pirmais ieguvums būs iespēja pārvilkt dažādu informāciju no vienas programmas uz otru, kad tās būs atvērta pilnekrāna režīmā. Šī iespēja ir zināma jau no Android 7 laikiem, tomēr tikai tagad tā būs optimizēta planšetdatoriem un Google lietotnēm. Piemēram, no Google Docs varēs ievilkt kādu attēlu Google Sheets šūnā.

    Reklāma

    Nākamais ieguvums būs iespēja Drive lietotnē reizē atvērt vairākus dokumentu logus. Tas noderēs, lai pārskatītu informāciju no diviem dažādiem dokumentiem. It kā sīkums, tomēr ļoti noderīgi ikdienas darbā, lai nebūtu visu laiku jāpārslēdzas starp dažādiem logiem. To varēs ērti izmantot arī failu pārvietošanai starp dažādām dokumentu mapēm Drive lietotnē. Ja lietotājs ikdienā izmanto klaviatūru, tad Android planšetdatoru lietotāji tagad varēs izmantot ierastās taustiņu kombinācijas ātrākam darbam, kuras salīdzinoši nesen Google ieviesa datoru lietotājiem.

    Jaunās izmaiņas pie lietotājiem nonāks tuvāko nedēļu laikā. Iespējams, ka šīs izmaiņas liks arī citiem trešo pušu izstrādātājiem pielāgot savas lietotnes Android lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma