Web Analytics
More
    Reklāma

    “LMT Elpo” gaisa kvalitātes un dūmu sensora apskats

    Jaunākie raksti

    LMT Elpo sensors jeb SD1-CC2 Dūmu un tvana gāzes detektors ir jaunums LMT viedpalīgu saimē. LMT Elpo sensors nosaka tvana gāzes (oglekļa monoksīda jeb CO) esamību gaisā, kā arī tas ir fotoelektrisks dūmu detektors. Šis fotoelektriskais dūmu detektors ir piemērots, lai brīdinātu par dūmiem, kas rodas ari lēnas gruzdēšanas rezultātā.

    Gluži kā citi optiskie dūmu detektori, arī LMT Elpo sensors var reaģēt uz ūdens tvaiku un radītu viltus trauksmi, tāpēc to nav paredzēts likt vietās, kur regulāri ir liels mitrums, putekļi vai tvaiki, piemēram, vannas istabās, virtuvēs, netālu no dušas u.tml.

    Reklāma

    Precīzāka ierīces darbība tiek nodrošināta dzīvojamās telpās ar apkārtējo vides temperatūru no 0°C līdz +40°C, turklāt ilgstoša iekārtas atrašanās ārpus šī temperatūras diapazona samazinās tās kalpošanas ilgumu kā arī tās precizitāti un var izraisīt viltus trauksmes paziņojumus. Ierīce ir paredzēta lietošanai tikai mājsaimniecībās un pārsvarā dzīvojamās telpās. Instrukcijā norādīts, ka LMT Elpo sensors vislabāk darbosies telpās ar platību līdz 60 kvadrātmetriem.

    LMT Elpo sensors tapis sadarbībā ar SIA Mikrotīkls, tas ir veidots Latvijā un ražots Lietuvā. Sensors darbojas ar divām 3V CR123A tipa baterijām, kuru darbības ilgums tiek lēsts ap 1 gadu. Pats LMT Elpo sensors precīzi darbosies līdz 10 gadiem.

    LMT Elpo sensors ir 80 x 80 x 29.5 mm liels un tas sver 165 gramus ar divām baterijām. Uz paša LMT Elpo sensora ir tikai viena liela poga, kas ļauj pārbaudīt sensora darbību un sapārot LMT Elpo sensoru (SD1-CC2) ar SD1 sensoru (par to lasi pāris rindkopas zemāk).

    Kā jau visi šāda tipa dūmu detektori, arī LMT Elpo sensors paredzēts stiprināšanai pie griestiem vai pie sienas griestu tuvumā. Ar LMT Elpo sensora uzstādīšanu noteikti iepazīsties līdzi dotajā pamācībā.

    LMT Elpo sensors prot darboties 4G un 5G tīklos. Faktiski šis LMT Elpo sensors tiek piesaistīti pie tava viedtālruņa numura, nekādas SIM kartes pašā ierīcē nenāksies ievietot. Šī nianse tiek pastāstīta pie LMT Elpo sensora iegādes, bet nekur instrukcijā tieši šis netiek pateikts. 4G un 5G tīklu izmantošana padara LMT Elpo sensoru nedaudz ekskluzīvu vietām, kur tiešām šie tīkli ir pieejami. Tas var nozīmēt to, ka lauku mājā LMT Elpo sensors nemaz nav izmantojams, jo tur ir vājš vai pat nekāds mobilo datu savienojums. LMT Elpo sensors neizmanto ne Bluetooth, nedz arī Wi-Fi savienojumus.

    Te gan vienlaikus ir jāatzīmē, ka lai visdažādākie sensori un viedpalīgi varētu darboties ar ilgāku baterijas laiku un mazāku datu patēriņu, LMT pirmie Baltijā piedāvā jaunās paaudzes lietu interneta tīklus NB-IoT un LTE-M, kurus dēvē par zemās jaudas un plašā apvidus tīkliem (angl. low power wide area network jeb LPWAN). LMT Elpo sensors tieši arī uz to paļaujas, kas nozīmē, ka ar parastu viedtālruni nebūs iespējams novērtēt, vai LMT Elpo sensors konkrētā vietā darbosies.

    LMT Elpo sensors (SD1-CC2) prot darboties kā mammas ierīce, kas ar LMT torni savienos arī parastu SD1 sensoru. SD1-CC2 iekšā ir dūmu, oglekļa monoksīda, gaisa kvalitātes, temperatūras un mitruma sensori, kamēr SD1 ierīcē ir tikai dūmu detektors un temperatūras/mitruma sensors.

    Noteikti jāatceras ik trīs mēnešus LMT Elpo sensoru notīrīt – ar putekļu sūcēju izsūkt sensora atveres, bet sensoru nedrīkst mazgāt vai tīrīt ar kādu putekļu birstīti. Tāpat to nedrīkst nokrāsot ar griestu vai jebkādu citu krāsu.

    Lietotne

    LMT Elpo sensoru pavada pagaidām visai vienkārša lietotne (Android un iOS lietotņu veikalos meklē pēc “LMT sensors”), kurai jau uzreiz LMT paši piesien klāt sensoru. Lietotnē atliek vien ievadīt savu telefona numuru, lai LMT Elpo sensors parādītos piesaistīto ierīču sarakstā.

    LMT Elpo sensors ik stundu sūta datus, kas uzreiz arī apskatāmi lietotnē. Te var redzēt informāciju par telpas temperatūru, mitrumu, gaisa kvalitāti, dūmiem un tvana gāzi. Šobrīd gan tikai telefona numura lietotājs var redzēt LMT Elpo sensora datus, citus telefona numurus LMT Elpo sensors apziņo tikai tad, ja ir sadūmojums vai konstatēts tvana gāzes apjoms gaisā.

    Lietošana ikdienā

    Jāsaka, ka LMT Elpo sensors ir dūmu detektors ar pievienotu vērtību – temperatūras, gaisa relatīvā mitruma un gaisa kvalitātes nolasījumiem. Apskata tapšanas laikā diemžēl tā arī neuzzinājām, kādu tieši sensoru gaisa kvalitātes nolasījumiem izmanto LMT Elpo.

    Ierīces uzstādīšana ir ļoti vienkārša, jo iepakojumā jau ir iekšā visi vajadzīgie aksesuāri – LMT Elpo sensora pamatne skrūvēšanai pie griestiem vai sienas, skrūvītes, dībeļi un divas baterijas. LMT Elpo sensors uzstādāms kā jebkurš cits dūmu detektors, te nekādu atšķirību nav – seko nosacījumiem instrukcijā, izurb divus nelielus caurumus un skrūvē LMT Elpo sensoru pie griestiem.

    Pēc tam par LMT Elpo sensoru vari aizmirst, jo tas visus datus sūtīs uz lietotni. Protams, nevajadzētu piemirst par sensora tīrīšanu. Šī varētu būt bezmaksas ideja LMT – lietotnē iestrādāt atgādinājumu par Elpo sensora atbrīvošanu no putekļiem ik trīs mēnešus.

    Vismaz šobrīd LMT Elpo sensors nav savienojams ar viedās mājas citām ierīcēm un servisiem. Te gan arī jāsaprot, ka LMT Elpo sensors atrodas pie griestiem, kur ir vissiltākā vieta istabā, kas var pabojāt citu ierīču uzticamu darbību, ja LMT Elpo sensoru būtu iespējams savienot ar viedo māju. Viedos termostatus parasti izvieto ne augstāk par acu līniju, parasti kaut kur starp jostasvietu un pleciem.

    Kas notiek negadījuma laikā?

    Ko dara LMT Elpo sensors, kad tas konstatē sadūmojumu vai tvana gāzi? Tas pats par sevi ik pa laikam pīkst neliela sadūmojuma laikā vai skaļi bļauj, ja ir biezāki dūmi, bet ar to viss nebeidzas! Uz paša sensora iedegas attiecīgā gaismiņa pie CO vai pie izsaukuma zīmes.

    LMT lietotne parādīs paziņojumus un pat piezvanīs uz saistīto telefona numuru. Proti, telefona zvanā robots pateiks, ka ir noticis kaut kas nelāgs un jāielūkojas sensora lietotnē. Šis ir ļoti patīkami no lietotāja viedokļa. Ne jau dūmi un uguns, bet piedāvātais serviss.

    Pēc tam lietotne rāda arī, ka ir konstatētas problēmas.

    Nobeigumā

    Noteikti jāņem ir vērā, ka LMT Elpo sensors pie mums nonāca pirms tā izziņošanas. Arī visas hipersaites, kas ved uz LMT atbalsta lapām, nestrādāja. Tāpat pieļauju, ka laika gaitā LMT Elpo sensors saņems kādas citas iespējas, kas tam nebija piešķirtas apskata tapšanas laikā.

    Elpo sensors būs pieejams no 21. jūlija. Sensors ir pakalpojums ar ikmēneša abonēšanas maksājumu. Pirmajai lietotāja iekārtai ikmēneša maksa ir 4.99 eiro, katra nākamā iekārta – 3.99 eiro.

    Tā vien izskatās, ka LMT Elpo sensors varētu nebūt vienīgais LMT izveidotais sensors, jo pavadošo lietotni sauc “LMT Sensors”, nevis uzreiz “LMT Elpo”. Ir patīkami apzināties, ka LMT Elpo sensors veidots Latvijā un kopā salikts tepat Lietuvā.

    Iespējams, nelielas neērtības var radīt 3V CR123A tipa bateriju izmantošana, tās kurā katrā lauku veikaliņa pie kases nedabūsi. Viena šāda baterija maksā ap 2.50 eiro, tādas vajadzēs divas un jāmaina tās būs vienu reizi gadā.

    Ir forši, ka LMT Elpo sensors vienā ierīcē apvieno nu jau ierasto dūmu detektoru ar tvana gāzes sensoru un arī tādām mērierīcēm kā gaisa kvalitātes sensors un termometrs. Visi šie dati nonāk pie LMT un attēlojas lietotnē, kas teorētiski nozīmē, ka LMT Elpo sensors varētu kļūt par daļu no viedās mājas. Bet, kā jau tas ir pierādījis neskaitāmas reizes iepriekš, pērc ierīci tādu, kāda tā ir, nevis ceri sagaidīt kaut kādus skaistākas nākotnes un plašāku iespēju solījumus.

    [PAPILDINĀTS] LMT mums iedeva datus par Elpo uzbūvē izmantotajiem sensoriem (atļaušos netulkot, lai nerodas kādi pārpratumi) – dual optical smoke sensor ADPD188BI (Analog Devices Inc.) with patented algorithm + carbon monoxide sensor TGS5141 (Figaro Engineering Inc.) + VOC, temperature and humidity sensor BME680 (Bosch Sensortec).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    61 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    21.07.2022 12:11

    Ar ko šis atšķiras no Amazonā nopērkamajiem dūmu/CO bezvadu sensoriem? Ar to, ka pa vidu ir LMT ar abonēšanas maksu?

    Kursors.lv
    21.07.2022 12:12
    Reply to  Skābene

    Nosauc konkrētu salīdzināmu modeli un tad arī varēs atbildēt uz šo jautājumu. Bet, jā, te galvenais “selling point” ir tīri sakarīgā LMT integrācija pa vidu.

    Detektors
    21.07.2022 20:47

    Lietoju Google nest protect, bez abonēšanas maksas un 4g vai 5g nepieciešamības

    Skābene
    22.07.2022 08:52
    Reply to  Artis Ābols

    Ņemot vērā, ka man mājās ar LMT nav zonas, tad vienīgais glābiņš ir mājas internets! :D

    Valdis
    22.07.2022 11:14
    Reply to  Artis Ābols

    Vairāk par IoT pieslēgumu var izlasīt šeit: https://www.lmt.lv/lv/iot-pieslegums

    Dankans
    26.07.2022 10:06
    Reply to  Artis Ābols

    Jautājums kam šis ir nepieciešams?
    Katrā telpā kaut kur vinu novietot?
    Sūtīt signālu kaimiņiem? Jau “Ntos” gadus ir pieejami gsm moduli kuri var nosutīt kaimiņiem signālu kaut par to, ka ūdens tejkanna uzvārījusi ūdeni, ties tas protams prasa apkalpojošo personālu, kas veic uzstādīšanas darbus.
    Tas pats ar to co2, nu ko tur vērot, ja māja caura visticamāks gaisa kvalitāte ir ok, ja labi siltināta un bez ventilācijas sist. Tad visticamāks, ka ir sūdīga gaisa kvalitāte.
    Manuprāt cilvēki sevi apkrauj ar sū*iem kuri viniem nav nepieciešami, vai ari nespēj paskatīties nedaudz plašāk un atrast konkrētus risinājumus no kuriem ir kāds labums!
    Vienigais pluss ir tvana gāzes detektors šajā ierīcē, bet atkal ir citi detektori bez abonēsanas maksas, un pats galvenais kam un kādēļ sūtīt to info?
    Varbūt kāds var paskaidrot, kāds kurš nav apmāts ar visiem šiem bezjēdzigajiem “gadžetiem”, lasi naudas un laika izšķērdējiem??

    Buda
    21.07.2022 12:30

    Nu un kas būtu mērķa auditorija? Skaidrs, ka masu patērētājs diez vai

    Biteme
    21.07.2022 15:47
    Reply to  Artis Ābols

    Īres dzīvoklis? Zvans no īpašnieka – kāpēc jūs nevēdināt saskaņā ar īres līguma p.1.1 ?

    Kursors.lv
    21.07.2022 18:05
    Reply to  Biteme

    Drīzāk – Kāpēc jūs degat?

    Biteme
    21.07.2022 18:46

    Ja signāls neiet uzreiz ugunsdzēsējiem, tad tā ir laimes spēle – kur saimnieks, kur telefons, skaņa ieslēgta vai izslēgta utt.
    Nu, labāk nekā nekas tas ir. Īpaši ja īrnieks naktī dedzina ex-mīļotās portretu un saimnieks saņem zvanu.

    Kursors.lv
    21.07.2022 20:08
    Reply to  Biteme

    Vai tad eksistē šāda veida “nenopietnās” patērētāju klases ierīces, kas spēj savienoties ar ugunsdzēsējiem pa tiešo? Manuprāt, tās ir pavisam dažādu kategoriju ierīces.

    Skābene
    22.07.2022 09:01

    Pa tiešo ugunsdzēsējiem nav, bet uz apsardzes pulti gan ir un apsargi arī VUGD izsauks! Man jau kādas 2-3 reizes apsargi ir atbraukuši uz pankūkām! :D

    Kursors.lv
    22.07.2022 09:13
    Reply to  Skābene

    Kuri produkti tā prot darīt? Tas pats Ajax?

    Jānis
    22.07.2022 12:13

    Jebkuras signalizācijas (kas pieslēgta pie apsardzes) dūmu detektors to māk. Gan Ajax, gan Paradox, DSC u.c.

    Kursors.lv
    22.07.2022 13:13
    Reply to  Jānis

    Paldies!

    Kursors.lv
    22.07.2022 11:06
    Reply to  Biteme

    Par to sadarbību ar ugunsdzēsējiem LMT atbildēja šādi: “Lietotnes LMT Sensors lietotnes iespējas tiks pakāpeniski papildinātas, tajā skaitā notiek sarunas ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un apsardzes kompānijām.”

    Jānis
    22.07.2022 12:14
    Reply to  Biteme

    Vispār jau šim gan jau būs critical alert (vismaz ios tāds ir), kas nozīmē, ka nav svarīgi vai klusums, sleep vai jebkas, trauksme nāks ar pilnu skaņu.

    Pičs
    22.07.2022 14:40
    Reply to  Biteme

    Bet lauku omei, kurai vaifajs nav, tādu var uzlikt – ja gadījumā krāsns šīberis būs par ātru aizvērts un istabā tvans sanācis, tad vismaz būs iespēja kaut kā noreaģēt.

    Biteme
    22.07.2022 14:55
    Reply to  Pičs

    Kāpēc lai omei nebūtu vifis, joks tu tāds? Kāpēc lai viņa mājās sēžot lietotu dārgos gigabaitus telefonā? Un TV kā darbojas? Un jūtūbs?

    Drīzāk nav vasaras mājā, kurā dzīvo pāris mēnešus gadā – pa vasaru, lūk tur nu tiešām būs tikai līdzatvestais mob.nets.

    Jānis
    21.07.2022 14:42

    Varbūt palaidu garām, bet kas slēpjas zem “gaisa kvalitāte” t.i., ko tas īsti mēra?

    Jodels
    21.07.2022 15:23
    Reply to  Jānis

    Vai telpā ir gaiss.

    Elektriķis
    21.07.2022 17:31
    Reply to  Artis Ābols

    Vai tiešām tam verķim ir CO2 sensors???

    Elektriķis
    22.07.2022 09:05
    Reply to  Artis Ābols

    Izplatīta lieta ir ielikt VOC (gaistošo organisko vielu) sensoru, jo tas ir lēts, un, interpretējot tā izejas datus, indicēt CO2 saturu gaisā. Tā ir ļoti neprecīza metode.

    Kursors.lv
    22.07.2022 11:06
    Reply to  Elektriķis

    Tagad noskaidrojām arī detalizētāku informāciju par izmantotajiem sensoriem:

    * Dual optical smoke sensor ADPD188BI (Analog Devices Inc.)
    * Carbon monoxide sensor TGS5141 (Figaro Engineering Inc.)
    * VOC, temperature and humidity sensor BME680 (Bosch Sensortec)

    Reinis Rozitis
    22.07.2022 12:15

    > * Carbon monoxide sensor TGS5141 (Figaro Engineering Inc.)

    Tad ar ko tiek mērīts CO2, jo cik zinu CO sensori nevar izmērīt CO2?

    Izskatās, ka marketings mājaslapā (jo nu aplikācijas attēlos ar var redzēt, ka ir tieši CO (tvana gāze)), pierakstījis drusku pa daudz/ko citu :)

    Elektriķis
    22.07.2022 12:58

    Paldies, tagad skaidrs: CO2 sensora nav, un līdz ar to arī CO2 mērījuma nav.

    Kursors.lv
    21.07.2022 18:06
    Reply to  Jānis

    Rakstā tas ir parādīts.

    Alberts Kviesis
    21.07.2022 22:57

    Rakstā pieminēts IAQ ar nesaprotamu interpretāciju, kur 201+ skaitās slikts gaiss. Te jāsaprot, vai mērām CO (tvana gāze) vai arī dioksīdu CO2. Te būs IDA1-IDA4 klases, kas piesaistītas CO2 ppm:
    https://www.gebouwbeheerder.be/wp-content/uploads/2016/10/B4-presentatie-UGent.pdf

    Jānis
    22.07.2022 11:09
    Reply to  Jānis

    Kas tik tur neslēpjas. Mitrums, CO2 līmenis un kas tik vēl ne…. Rekur var palasīties: https://sensors.lmt.lv/storage/3401bc0d348a24762a3955092f9255e0d161c2bb.pdf

    Alberts Kviesis
    22.07.2022 15:33
    Reply to  Jānis

    Saitē atrodamais pētījums ir vispārējs. Ja sensors mēra solītos parametrus, un ir zināmas parametru vērtības (piemēram, konkrēts CO2 ppm), tad ir Ok

    Reality
    21.07.2022 22:02

    Nu gan cena… Par ķīniešu reizi samaksā un lieto…

    Kursors.lv
    21.07.2022 22:29
    Reply to  Reality

    Jā, var darīt arī tā. Nebūs visas iespējas, kas ir LMT Elpo ierīcei, bet nu varbūt visiem arī to apziņošanu nevajag. Vienīgi, pērkot čainu, jāskatās, lai nesanāk ierīce ar draņķīgiem un neprecīziem sensoriem.

    Reality
    28.07.2022 10:42

    Tomēr neizturēju, ziņkāre paņēma virsroku. Dabūju šo ierīci. Jautājums būs jaunā komentārā…

    Name*
    22.07.2022 08:14

    Kārtējā viņu sadarbība, kur Mikrotīkls uztaisa, LMT uzliek logo un paslavē sevi. 😐

    Ivis
    22.07.2022 08:55
    Reply to  Name*

    Tā varētu domāt subjekti, kuri neko nezin ne par Mikrotīklu, ne par LMT ;)

    Kursors.lv
    22.07.2022 09:16
    Reply to  Ivis

    Tieši tā. Te izskatās gana daudz darba ieguldīts arī no LMT puses. Jebkurā gadījumā liels prieks, ka vietējie uzņēmumi sadarbojas un veido šādus noderīgus produktus.

    Name*
    22.07.2022 21:44
    Reply to  Ivis

    Ja es nebūtu informēts par viņu sadarbību, tad es tādu komentu nerakstītu.

    Ivis
    23.07.2022 14:53
    Reply to  Name*

    Sagadījies tā, ka es esmu informēts par šīs sadarbības kopproduktu, tādēļ atzīstu abus tavus apgalvojumus par nepatiesiem

    Toms
    26.07.2022 11:19
    Reply to  Name*

    Neizskatās, ka esi pietiekoši informēts, LMT rakstīja software daļu, bet hardware pusi nodrošināja mikrotik.

    Biteme
    22.07.2022 13:49
    Reply to  Name*

    TSMC un Foxconn uztaisa, Ābols uzliek ābolu un paslavē sevi)

    Name*
    22.07.2022 22:05
    Reply to  Biteme

    Apple informē ka dizainēja un Ķīnā uztaisa. Piemērs →comment image

    Reinis Rozitis
    22.07.2022 22:12
    Reply to  Name*

    Raksta attēlos jau var redzēt, ka ir arī Mikrotik bļemba.

    Bet nu tā it kā ir ierasta prakse, ka ražotājs taisa “whitelable” produktus, kurus operatori “rebrando”. No ražotāja viedokļa pārdošanas kanāls/klientu tīkls ir lielāks/vienkāršāks nekā ņemties individuāli ar katru gala lietotāju.

    KKTK
    22.07.2022 09:16

    Gudro māju ugunsdrošības sensori sāk bļaut arī pie noteikta karstuma. Tā teikt dubulta drošība… te to neredzu, bet gan jau labojams ar programmas palīdzību.

    ANON
    22.07.2022 15:57

    Tā abonēšanas maksa ir kosmoss!
    Vai dūmu trauksme skanēs, ja nav savienojums ar tīklu?
    Vai dūmu trauksme skanēs, ja aizmirsa samaksāt rēķinu?

    Kursors.lv
    23.07.2022 15:23
    Reply to  ANON

    Kāpēc kosmoss? Cik tu būtu gatavs maksāt par šādu noderīgu pakalpojumu?

    Anon
    24.07.2022 07:49

    Abonēšanas maksa par šādu produktu, bez pirkšanas iespējas, vispār ir absurds. Kosmoss, jo 60€+jaunu bateriju cena gadā par tik maz funkcijām un kuram nav nekāda savienojuma ar smart home. Sanāk daudz dārgāk par citiem labākiem produktiem laika gaitā.
    Nav nemaz tik noderīgs, jo, ja šādi dati tik ļoti interesē, tad ar tiem arī vēlas kaut ko darīt un automatizēt.
    Nav nekāda displeja, kurā visi iemītnieki var skatīties, tikai kārtējā aplikācija.
    Plus atputekļot sensoru no griestiem ik pa laikam ar putekļu sūcēju arī būtu baigais čakars.
    Neredzu arī nekur atbildes uz maniem jautājumiem…

    Vienīgais pozitīvais varbūt ir iespēja uzreiz savienot ar ugunsdzējiem, bet solījumi makā nekrīt.

    Kursors.lv
    24.07.2022 09:21
    Reply to  Anon

    1) Kāpēc absurds un kosmoss?
    2) Kuri ir tie labākie produkti?
    3) Vai tiešām visi kaut ko grib automatizēt? Kāpēc šāda ierīce (vai to komplekts) nevarētu būt stand alone risinājums?

    *) Integrācija ar glabējiem būtu forši un gan jau kaut kad būs.
    *) Par displeju laba doma, ne pirmais šādu lietu saki.

    ANON
    25.07.2022 10:50

    Absurds, jo tā ir kārtējā lieta, kas nepieder lietotājam, bet gan kompānijai. Kārtējais abonaments jau abonamentu jūrā. Gandrīz vai iet uz BMW apsildāmo sēdekļu abonēšanas stulbumu.

    Par labākiem produktiem izskatās NETATMO un Amazon produkti, jo var uzreiz savienot ar smart home. Tiesa nav ar dūmu un CO detektoru combo, bet es to uzskatu par plusu.

    Ja nevar ar šo neko automatizēt, tad priekš kam šis produkts domāts. Ko ar šo pliko informāciju darīt?
    Ja jūtu ka gaiss sasmacis, varu atvērt logu.
    Ja man auksti, tad ieslēdzu apkuri/sildītāju.
    Par gaisa kvalitāti grūti arī spriest, ja šim nav īsts CO2 sensors.
    Dūmu un CO detektors ir noderīgs, bet ne jau kombinācijā ar pārējo. Šķiet kā risinājums, kurš meklē problēmu.

    Bet nu tas tikai mans viedoklis. Gan jau kāds grib skatīties uz šiem cipariņiem un maksāt par to katru mēnesi.

    Alberts Kviesis
    22.07.2022 20:25

    “dual optical smoke, carbon monoxide, VOC, temperature and humidity sensor” – Tādat CO2 sensora te nav, šī iemesla dēļ atsauce uz Stradiņa universitātes laboratorijas prezentāciju par gaisa kvalitāti ir nekorekta. IDA piesārņojumu ar šo brīnumu iekārtu noteikt nevar. Faktiski dūmu detektors ar temp. un mitruma sensoru

    arcsin
    23.07.2022 16:00

    Neuztraucies, LMT mārketinga cilvēki “patēriņa” cilvēkiem ieskaidros ne to vien.

    Reality
    28.07.2022 10:45

    Tika “dabūta” šī ierīce…
    Jautājums, ko vēl neesmu uzdevis “atbalsta dienestam”, vai varētu būt defekts ierīcei… CO mērījumi man vienkārši “šausmas”, pie tam iedarbojās un sūta trauksmes, būdams pagaidām ŠĀDĀ pozīcijā…
    Kādam gadījās tas pats?

    20220728_103742.jpg
    Kaspars
    13.01.2023 20:30
    Reply to  Reality

    Visi logi ciet un rādījums pozitīvs, jāpiebilst, ka uzstādīta gaisa rekuperācijas iekārta.

    Screenshot_2023-01-13-20-28-23-495-edit_lv.lmt.smarthome.jpg
    Usinss
    19.11.2022 20:45

    Hmm, nav open source api, nevar peisaistīt nevienam gudrās mājas uzturētājam. Bezjēdzīgi, ja man nepieiešams abonēt savu dūmu detektoru…. tad jau labāk ņemu lētāko apsardzes firmas pielsēguu, kur ne tikai sms atnāks, bet vīri atskries un pārliecināsies, pat ja es nebūšu spējīgs tikt līdz savai dzīvesvietai.
    Ja šo sistēmu nav iespējams integrēt nekur citur, tad tā ir metama sistēma. LMT pašiem nav sava sistēma, kurā būtu visi drošības, signalizācijas rīki + videonovērošana utt… tāds potenciāls

    Reklāma