Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei FreeBuds Pro 2 austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Huawei ik pa laikam nāk klajā ar visai foršiem un cenas ziņā nemaz ne tik trakiem produktiem. Viens no tiem varētu būt FreeBuds Pro 2 austiņas – tās skan pārliecinoši un austiņas pavada visai patīkama lietotne.

    Huawei FreeBuds Pro 2 ir ražotāja otrais mēģinājums iet pret Apple AirPods Pro vai pat vēl neizziņotajām Apple AirPods Pro 2. Par AirPods Pro 2 jau redzētas pāris baumas, bet šīs austiņas netiks izziņotas vēl kādu pusotru mēnesi.

    Reklāma

    Pāris tehniskie dati

    • Skaļrunīši: 11 mm dinamiskais draiveris + plaknes diafragmas draiveris (diemžēl ražotājs citus datus nesniedz)
    • Frekvenču atbildes diapazons: 14 Hz ~ 48 kHz
    • Audio formāti: LDAC / AAC / SBC
    • Savienojums: Bluetooth 5.2
    • Akumulatori: viena austiņa 55 mAh, uzlādes kastīte 580 mAh, 6.5 h bez ANC un ap 4 h ar ANC
    • Uzlāde: USB Type-C (5V / 1.2 A / 6 W) un bezvadu Qi (2 W)
    • Trokšņu slāpēšana: aktīva trokšņu slāpēšana, zvana trokšņu slāpēšana
    • Krāsas: Sudraba zils, Sudrabainais dzidrums, Keramikas balts
    • Izmēri un svars: austiņa 23.7 x 29.1 x 21.8 mm, ap 6 grami; kastīte 67.9 x 47.5 x 24.5 mm, 52 grami
    • Izturība: IP54
    • Cena: ap 175 eiro (Latvijas veikalos apskata tapšanas laikā jau tās ir pieejamas)

    Izskats un uzbūve

    FreeBuds Pro 2 noteikti var dēvēt par vienām no vispatīkamāk būvētajām un ērtākajām bezvadu (true wireless) austiņām, kas pabijušas manās rokās. Nedomāju, ka FreeBuds Pro 2 šajā ziņā ir, kur piesieties.

    Kastīte ir vidēja izmēra, bet tā salīdzinoši šķiet ļoti smaga, lai arī tā sver nedaudz virs 60 gramiem kopā ar austiņām. Uz kastītes ārpusē izvietota poga, kas var palīdzēt savienot austiņas ar ierīci vai tās atiestatīt.

    Līdzi tiek dotas jau ierastās silikona uzlikas, USB Type-C lādēšanas vads un tas ir arī viss. Jāsaka, ka šoreiz gribējās likt lielākās silikona uzlikas, lai arī parasti lietoju vidējā izmēra uzlikas.

    Šoreiz FreeBuds Pro 2 austiņām ir IP54 mitruma un putekļu noturība, kas ļauj tās izmantot sportošanas laikā. Pirmās paaudzes FreeBuds Pro nebija nekādas aizsardzības.

    Attēls: Huawei

    Manuprāt, FreeBuds Pro 2 ļoti forši ieguļ ausī un arī tur pamatīgi turas, bet šis ir dikti atkarīgs no katra nēsātāja auss un sejas uzbūves.

    Lietotne

    Šeit ir jābrīdina, ka ar FreeBuds Pro 2 pavadoši AI Life lietotne negāja viss tik gludi – austiņas lietotne atrada, bet nemācēja ielādēt atbilstošu spraudni, kas nodrošina visas FreeBuds Pro 2 iespējas. Viss izdevās tikai pēc austiņu atiestatīšanas un vairākkārtējiem centieniem iegūt spraudni.

    Lai FreeBuds Pro 2 korekti darbotos, nākas uzstādīt Huawei AppGallery, HMS Core un AI Life lietotnes. Šis varētu būt neliels mīnuss, jo jāuzstāda trīs lietotnes.

    FreeBuds Pro 2 piedāvā savienot austiņas ar divām ierīcēm vienlaikus (Android, iOS vai Windows), izmantojot Bluetooth, un reāllaikā pārslēgties starp abām ierīcēm. Huawei ierīcēm var arī atvērt uzlādes korpusu, un tālrunis, planšetdators vai dators (Windows 10 un Windows 11) automātiski parādīs uznirstošo logu, lai veiktu savienošanu vai atkārtotu savienošanu.

    Attēls: Huawei

    Austiņām lietotnē tiek piedāvāts zemas aizkaves režīms, kas noderēs, ja vēlēsies skatīties filmas vai spēlēt spēles. Nekādu skaņas kvalitātes kritumu spēlēs noteikti nevarēja manīt. Arī filmās un noteikti YouTube šis režīms neko nepabojās.

    Aktīvā trokšņu slāpēšana arī iespējojama vai izslēdzama lietotnē, te vari izvēlēties arī režīmu, kas palaiž cauri apkārtējās vides trokšņus un pat izceļ balsis. FreeBuds Pro 2 visai labi ieguļas ausīs, tāpēc arī pasīvā trokšņu slāpēšana jau bija gandrīz pietiekama un aktīvā trokšņu slāpēšana pavisam apklusināja apkārt esošos trokšņus. Lietotājam ir iespēja izvēlēties vienu no četriem trokšņa slāpēšanas režīmiem – ultra, mājīgu, vispārīgu vai lidojuma režīmu. Turklāt austiņas pašas var izlemt, kuru režīmu izmantot – nosakot auss kanāla struktūru, sekojot valkāšanas stāvoklim un analizējot apkārtējās vides trokšņus.

    Žestu vadība ir visai komplicēta un tā var ik pa laikam jaukties, kad mēģini piekārtot FreeBuds Pro 2 savās ausīs. Daļu no žestiem izslēdzu tikai šī iemesla dēļ.

    Akumulators

    FreeBuds Pro 2 sola ar vienu uzlādi darbināt austiņas 4 līdz 6.5 stundas, kas aptuveni atbilst īstenībai. Austiņu kastīte vēl sniedz iespēju uzlādēt FreeBuds Pro 2 aptuveni divas vai trīs reizes. Kastītei ir arī Qi bezvadu uzlāde ar 2 W, kas gan nav diez ko ātra, toties vari FreeBuds Pro 2 lādēt arī ar viedtālruņa reverso bezvadu uzlādi.

    Mikrofons

    Mikrofons ir drīzāk labs šāda tipa true wireless austiņām. Arī uz ielas balss zvanu laikā FreeBuds Pro 2 darbojas visai labi pat vējainākā dienā. Lētās bezvadu austiņas parasti vējainākā laikā nav izmantojamas balss zvaniem.

    Jāpabrīdina, ka paraugam M4A datne tika pārveidota uz MP3, lai WordPress to paņemtu pretī, bet diez vai konvertācija kaut ko dikti sabojāja.

    Skanējums

    Manuprāt, FreeBuds Pro 2 skan tīri labi, lai arī tās man šķita visai klusas. Dažkārt par nācās viedtālruņa Bluetooth skaļumu griezt līdz maksimumam. Austiņas ir izstrādātas kopā ar Devialet, izceļot visas tekstūras un tembrus, kas slēpjas katrā mūzikas skaņdarbā, lai pilnībā atveidotu oriģinālā ieraksta emocionālo pievilcību. Papildus neskaitāmiem audio efektiem, ko sniedz austiņas, Huawei FreeBuds Pro 2 sniedz mūzikas entuziastiem arī rīkus, kas tiem nepieciešami, lai pielāgotu klausīšanos katrai vēlmei.

    FreeBuds Pro 2 atbalsta LDAC augstas izšķirtspējas kodeku un tās ir sertificētas gan HWA, gan Hi-Res Audio Wireless, nodrošinot ātru datu pārraidi līdz 990 kb/s un tīru augstas precizitātes skaņu, kurā netiek taupīta neviena detaļa.

    Attēls: Huawei

    FreeBuds Pro 2 ir 4 mikrofonu zvanu trokšņu slāpēšana, kas nekad neļauj apkārtējai videi traucēt jūsu zvaniem, mūzikai un filmām, izmantojot kaulu vadītspējas mikrofonu, trīs papildu mikrofonus un Huawei ekskluzīvo dziļo neironu tīkla (DNN) trokšņu slāpēšanas algoritmu, kas ir apguvis vairāk nekā 100 miljonu balss paraugu, lai slāpētu visus traucējošos trokšņus, sākot no trokšņainiem metro vagoniem līdz vējainam laikam.

    Jaunā trīs mikrofonu aktīvā trokšņu slāpēšanas (ANC) sistēma ar 3 īpaši jutīgiem mikrofoniem palielina vidējo ANC spēju par 15% salīdzinājumā ar iepriekšējo produktu un nodrošina plašāku frekvenču diapazonu (50 Hz – 3000 kHz) ar maksimālo ANC darbību līdz pat 47 dB.

    Inteliģentā dinamiskā ANC sistēma reāllaikā pārslēgs jūsu austiņas uz optimālo trokšņu slāpēšanas režīmu, jo tā spēj noteikt jūsu auss kanāla struktūru, valkāšanas stāvokli un apkārtējās vides troksni, lai katra nots skanētu patiesi. Atklāsi, ka pat lidmašīnu kabīnēs nav nevēlama trokšņa.

    Ja atmetam visu mārketologu muldēšanu, tad tiešām FreeBuds Pro 2 skan forši, bet nekādu dižo Devialet pienesumu nevar just, kad to iespējo iestatījumos. Devialet skaņas profils gandrīz neatšķiras no nedaudz izceltiem basiem paredzētā profila, kas iebūvēts AI Life lietotnē. Skanējumu novērtēt ir grūti, jo tā uztvere ir katram sava un gaidas arī ietekmē to, kā katrs skatās uz skanējumu.

    Nobeigumā

    Huawei visai pamatīgi pastrādājis pie FreeBuds Pro 2 – tām ir mitruma un putekļu noturība, plašas iespējas, labs skanējums, lieliska akumulatora darbība un nemaz ne tik traģiska cena. FreeBuds Pro 2 ir ērtas arī ilgākai lietošanai, tām ir visai laba aktīvā trokšņu slāpēšana un laba pasīvā trokšņu slāpēšana, kas visai pamatīgi palīdz ANC.

    Kā potenciālu lietotāju mani nedaudz kaitinātu plašās skārienu un saspiešanas kontroles iespējas, kas nemaz nav tik ļoti noderīgas, jo biežāk tās izmantosi netīšām austiņu piekārtošanas laikā. Šis gan ir atslēdzams lietotnē. Lietotne bija niķīga tikai līdz FreeBuds Pro 2 spraudņa ielādei, pēcāk tā darbojās lieliski.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma