Web Analytics
More
    Reklāma

    Indijas centrālā banka vēlas aizliegt kriptovalūtas

    Jaunākie raksti

    Esam jau rakstījuši par Indijas nostāju attiecībā pret kriptovalūtām, kas nav viennozīmīga. Pērnā gada beigās Indijas valdība paziņoja, ka gatavojas aizliegt privātās kriptovalūtas un vēlas ieviest savu digitālo valūtu. Lai arī šie mērķi pagaidām nav realizēti, valsts valdība kriptovalūtas joprojām uzskata par vairāk vai mazāk sērgu ekonomikai un vēlas tās aizliegt. Ar šādu vēsti nedēļas sākumā nākusi klajā Indijas centrālā banka.

    Indijas finanšu ministre Nirmala Sitharamana sacīja, ka Indijas Rezervju banka ir paudusi bažas par “kriptovalūtu destabilizējošo ietekmi uz valsts monetāro un fiskālo stabilitāti” un ieteikusi “izstrādāt tiesību aktus šajā nozarē”. Taču, lai šādus tiesību aktus izstrādātu, būs nepieciešama “nozīmīga starptautiska sadarbība”.

    Reklāma

    Finanšu stabilitātes padome, regulatori, 20 pasaules lielāko ekonomiku, tostarp Indijas, pārstāvji jūlija sākumā paziņoja, ka šī gada oktobrī ierosinās “stingrus” globālos noteikumus kriptovalūtām. Finanšu stabilitātes padome arī norādījusi, ka kriptovalūtu aktīvi līdz šim galvenokārt tikuši izmantoti “spekulatīviem nolūkiem” un nedarbojas “no regulējuma brīvā telpā”.

    Jāpiezīmē, ka jau kopš gada sākumā Indijā nav tie pateicīgākie apstākļi tirdzniecībai ar kriptovalūtām. Gan darījumi ar tām, gan peļņa tiek aplikti ar trekniem nodokļiem. Šī iemesla dēļ arī “Coinbase” apturēja tirdzniecības pakalpojumus Indijā šā gada sākumā. Kopumā arī vietējās biržas un citi kriptovalūtu uzņēmumi pēdējos mēnešos ir piedzīvojuši strauju tirdzniecības apjoma samazināšanos, liekot manīt, ka Indija nav tā labākā vieta šādiem darījumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    19.07.2022 10:44

    Hashvaldis strongly disapproves this.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.07.2022 17:06
    Reply to  Biteme

    Tiešām nezinu, kā mēs iztiksim bez Indijas…
    https://www.youtube.com/watch?v=Kgkw94nsnlY

    Kristaps K.
    19.07.2022 15:39

    Līdzīgi kā komunistu Ķīnā, arī Indijā ir kapitāla kontroles – nevar tā brīvi naudu pludināt iekšā un ārā no valsts, kā pašam gribas. Bitcoin palīdz šos ierobežojumus apiet, tāpēc centrālbankai nepatīk.

    Reklāma