Web Analytics
More
    Reklāma

    Redwood ASV pārstrādās VW un Audi elektroauto baterijas

    Jaunākie raksti

    Volkswagen Ziemeļamerikas nodaļa un “Redwood Materials” panākuši vienošanos, ka Audi un Volkswagen elektrisko mašīnu baterijas tiks pilnībā pārstrādātas. Redwood ir uzņēmums, ko izveidojis viens no Tesla dibinātājiem JB Straubels.

    Plāns paredz, ka, baterijām sasniedzot sava lietderīgā mūža beigas, tajās izmantotie materiāli tiek atgūti un izmantoti jaunu bateriju ražošanā. Redwood no baterijām iegūst kobaltu, varu, niķeli un litiju, materiālus pārstrādā un nosūta bateriju ražotājiem, kas tos var izmantot jaunu bateriju ražošanā. Tādējādi samazinās nepieciešamība pēc materiālu ieguves raktuvēs, samazinot radīto piesārņojumu.

    Aprēķini liecina, ka katru gadu Redwood pārstrādās 60 tūkstošus elektroauto bateriju jeb apmērām 6GWh bateriju. Pārstrādes uzņēmums sadarbosies ar dīleriem, lai iegūtu nolietotās baterijas un tās transportētu uz pārstrādes vietu. Darījums paredz, ka tiks pārstrādātas arī Volkswagen radītās prototipu baterijas, kas tiek testētas vietējās Volkswagen laboratorijās Ziemeļamerikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    18.07.2022 08:59

    Kāds ir plānotais baterijas darba mūžs, ja jau tagad sāks pārstrādi, nevis nosacītā 10 gadu laika periodā!? :)

    AC/DC
    18.07.2022 11:54
    Reply to  Skābene

    Tavuprāt esošie EV netiek sisti, slīcināti; ražošanā un izstrādē nav brāķu baterijas un norakstāmi eksemplāri?

    Skābene
    19.07.2022 08:33
    Reply to  AC/DC

    Es tiešām nezinu, kā LV notiek sistu EV utilizācija. Vai maz tiesiskā izpratnē sists un norakstīts EV ir auto vraks, ko Tolmets sapresē, vai arī Elektronikas atkritums, ko jāved uz speciālu elektronikas savākšnas punktu un jāmaksā par katru nodoto elektronikas atkritumu kilogramu.

    Reklāma