Web Analytics
More
    Reklāma

    ORBEX S900G zāles pļāvēja robota apskats

    Jaunākie raksti

    Ko tik mums neiepatīkas mūsdienās automatizēt… Viena no tīkamākajām lietām ir mājas automatizēšana – gaismas, siltums, drošība un neiztrūkstoši arī mājas tīrība. Robotizēti zāles pļāvēji pagaidām vēl ir visai dārgs prieks, bet nu arī tos ražo jau vairāki konkurējoši uzņēmumi, kas nāk par labu pircējam.

    Apskatam esam saņēmuši ORBEX S900G modeli (RMA802M20V/S900G), bet apskats attiecas arī uz RMA302M20V/S400G, RMA502M20V/S600G, RMA602M20V/S700G, RMA1002M20V/S1200G. Šiem modeļiem atšķirības meklējamas ieteicamajā pļaušanas platībā un attiecīgi arī akumulatora izmērā dažiem modeļiem.

    Reklāma

    ORBEX S900G robotizētais zāles pļāvējs ir drīzāk vienkārša ierīce, te neatradīsi GPS navigāciju, bet ORBEX S900G ļoti labi iztiek arī ar vienkāršu perimetra vada novilkšanu.

    Plašāk ar ORBEX S900G un citiem robotizētajiem zāles pļāvējiem var iepazīties orbextools.com lapā.

    Tehniskie dati

    • Pļaušanas platums: 18 cm
    • Ieteicamais pļaušanas laukums: 800 līdz 900 m²
    • Naža rotēšanas ātrums: 2800 apgr./min
    • Zāles vācējs: nav
    • Trokšņa līmenis: līdz 62 dB
    • Mulčēšana: nav
    • Pļaušanas augstuma regulēšana: ir
    • Pļaušanas augstums: 20 – 60 mm
    • Regulēšanas līmeņu skaits: 5
    • Kāpumu pārvarēšana: līdz 35%
    • Dzinēja tips: elektriskais ar akumulatoru (20 V Li-Ion)
    • Papildu: Wi-Fi (2.4 GHz), Bluetooth, lietus sensors
    • Norobežojošā aukla: 170 m, 230 gab. auklas stiprinājumi zemē
    • Viedierīču lietotne: ir (Android un iOS)
    • Cena: ap 780 eiro

    Izskats un uzbūve

    ORBEX S900G robots ir kā uz mutes apgāzta bērnu vanniņa, vismaz man radās šāds iespaids. Robotam ir divi pamatīgi piedziņas riteņi un priekšā viens skatam paslēpts, neliels, bet gana plats ritenis, kas brīvi grozās ap savu asi. Apakšā varam redzēt arī zāles griešanas asmeņus, tiem nevajadzētu skarties klāt, jo asmeņi ir asi. Komplektā līdzi tiek doti arī papildu asmeņi.

    Robota augšpusē ir neliels ekrāniņš, četras vadības pogas un liela apstādināšanas poga. Ekrāniņš ir visai blāvs un tam nav lielas nozīmes robota ikdienas aktivitātēs, ja izmantosi lietotni, kas ir daudz ērtāka robota pārvaldīšanas iespēja. Ekrānu un pogas vari izmantot, lai startētu robota darbu, bet, manuprāt, te pareizāk būtu ieplānot robota darba laikus, lai tas pats braukā noteiktos laikos un kopj zālāju.

    Zem ORBEX S900G robota apakšā, aizmugures daļā ir paslēpts rokturis tā pārnēsāšanai vai izvilkšanai ārā no kādām nepatikšanām. Man gan robots nekur ne reizi neiesprūda, lai arī speciāli ap vienu paceltu dobi neizvietoju perimetra auklu.

    Uzstādīšana

    Laikam robotizēta zāles pļāvēja uzstādīšana ir tas, kas visus varētu biedēt visvairāk. Šoreiz pat man jāsaka, ka noteikti iepazīsties ar instrukciju pirms sāc uzstādīt robotu! Ir dažas nianses, kas jāņem vērā robota lietošanas sākumā.

    ORBEX S900G robots paļaujas uz pa pļaujamā laukuma perimetru izvilktu auklu (vīta metāla drāts zaļā plastmasā). Līdzi tiek doti 170 metri ar auklu, kas gan sarežģītākam dārzam var būt par īsu. Lai arī šķiet, ka 900 kvadrātmetri nav daudz, tomēr pat pie manas pieticīgās aptuveni 500 kvadrātmetru pļaušanas platības pāri palika kādi 50 metri ar norobežojošo auklu. Es gan laikam ne pārāk ideāli to izvietoju dārzā (varēja auklas ceļu izvēlēties pārdomātāku), kā arī teritorijā ir vairākas skaistumdobes, kur robotam nevajadzētu paviesoties. Dobēm un kokiem vajadzētu ierobežojošo auklu apvilkt apkārt, kas paņem visai daudz auklas garuma. Instrukcijā viss ir skaidri parādīts.

    Instrukcijā tiek vēlēts izmantot šķēres, bet perimetra auklas nokniebšanai vajadzēs ko spēcīgāku un arī galus ir kaut kā jānotīrai, lai tos ievietotu speciālos dokstacijas kontaktos

    ORBEX S900G līdzi tiek dota uzlādes dokstacija, kas arī ir norobežojošās auklas sākums un beigas – abus auklas galus jāievieto dokstacijas aizmugurē, lai šī robeža būtu robotam saprotama. Dokstaciju tālāk jau ir jāpievieno elektrībai. Te gan jāņem vērā, ka barošanas bloku vajadzēs turēt sausumā, bet dokstacijai ir gana garš vads, kas ir ūdensdrošs.

    Šādi robots izskatās pēc aptuveni 2h darba un attiecīgi aptuveni vienas akumulatora uzlādes

    Instrukcijā ir visai veiksmīgi izskaidrots, kā ir jānovieto dokstaciju. To pat būtu ieteicams novietot nevis kādā stūrī (pļaujamās teritorijas malā), bet tuvāk pļaujamā lauka vidum, ja vien vari atrast atbilstošu vietu.

    Pēc tam atliek ņemt rokā mērlenti, lai apvilktu perimetra auklu. Uz aci šo neieteiktu darīt, jo aukla ir ORBEX S900G robota vienīgā navigācija un iespēja atgriezties pie uzlādes stacijas. Tāpat vari iestatīti, lai robots turpina pļaut no aptuvenas vieta uz auklas, nevis tas katru reizi atsāks pļaut no dokstacijas.

    Noteikti ņem vērā, kā pareizi ir jānovieto dokstaciju un kā ir jāpievieno perimetra auklu pie tās. Ja kaut kas no tā būs paveikts nepareizi, robots apjuks un uzskatīs, ka ir izbraucis ārpus vēlamā pļaušanas perimetra.

    Lietotne

    ORBEX S900G robotu pavadošā lietotne ir visai pieņemama, bet tā varēja būt labāk noslīpēta. Vismaz man ORBEX S900G robots nekādi nevēlējās ar viedtālruni saprasties caur Bluetooth (šeit gan gribētos vainot viedtālruni, jo tas pēc pēdējā atjauninājuma pazaudēja visus manus Blutetooth sensorus), bet Wi-Fi režīmā tas strādāja perfekti. Android lietotņu veikalā gan atradu līdzīgas sūdzības par lietotni.

    Pavadošajā lietotnē ir iekšā atrodama arī instrukcija, jo tā nav pievienota klāt robota kastē. Lietotne diemžēl piedāvā instrukciju angliski, bet tā atrodama arī latviski.

    Lietotne arī darbojas kā sava veida drošība – robots ir piesiets lietotāja kontam un bez tā nav darbināms. Vari arī ievadīt robotam PIN kodu. Nekādu papildu aizsardzību (piemēram, signalizācija, pacelšanas sensors, GPS pretzādzības izsekošana) robots nepiedāvā.

    Lietotne ļauj ieplānot ORBEX S900G robota pļaušanas laikus un jau minēto aptuveno vietu, kur pēc uzlādes robots atsāk darbu. Pamatā gribētos sacīt, ka lietotne ir izmantojama robota pirmreizējai iestatīšanai, pēc tam to vari aizmirst, ja vien būsi ievadījis arī plānotos pļaušanas laikus. Nekādu manuālu robota vadību lietotne nepiedāvā. Un nevajag satraukties par Wi-Fi signālu, robotam nav visu laiku tas nepieciešams, ja vien negrasies likt tam piespiedu kārtā atgriezties dokā. Ideāli būtu, ja Wi-Fi signāls būtu dokstacijas rajonā.

    Lietotne it kā piedāvā programmatūras labojumu uzstādīšanu, bet instrukcijā rakstīts, ka to veic ar USB zibatmiņu. Jaunu programmatūru nekur neredzēju, šo nevarēju pārbaudīt.

    Pļaušana

    ORBEX S900G robotam var ērti ieregulēt pļaušanas augstumu no 20 līdz 60 mm uz paša robota. Tad atliek vien spiest pogu lietotnē, lai ORBEX S900G robots dotos savās ikdienas gaitās. Te ir jāsaprot, ka ORBEX S900G robots nav ļoti gudrs, tas pa zālāju braukā tāpat, kā to darīja pirmie putekļu sūcēju roboti – tas brauc taisni līdz šķērslim vai robežas auklai, pagriežas un brauc tālāk. Sākotnēji šķiet, ka haoss ir visai traks, bet atļauj ORBEX S900G robotam padarboties dienu, lai saprastu, ka tomēr kārtība zālājā tiek ieviesta. Neliela stumdīšanās rodas, kad sanāk pļaut šaurākas vietas (celiņus starp dobēm u.tml.).

    Jo precīzāk būsi ievērojis instrukcijā teikto par auklas attālumu līdz kokiem, sienām un bruģētajiem celiņiem, jo labāks būs rezultāts. ORBEX S900G robots ļoti korekti tiek galā ar dārza mēbelēm, bet ir jāuzmanās, lai zālājā nemētātos laistāmā šļauka vai kādas sīkākās bērnu rotaļlietas. Batuta kājas nekādus draudus ORBEX S900G robotam nerada, tām tas virsū nebrauc.

    Palietoju ORBEX S900G robotu aptuveni nedēļu vai pat nedaudz vairāk un varu ziņot, ka tas pļauj ļoti glīti un korekti pie nosacījuma, ja esi sekojis instrukcijām perimetra auklas uzstādīšanai. Ar to tiešām slinkot nevajag un vari auklu arī pieregulēt pēcāk, ja kādā stūrī atstāj brīvāku auklas gabalu.

    ORBEX S900G robota akumulators spēs darbināt robotu vismaz divas stundas, tad gan robots atgriezīsies dokā, lai lādētos. ORBEX S900G robota modelis lādējas aptuveni pusotru stundu. 18 cm pļaušanas platums ar vienu uzlādi neļauj nopļaut ļoti daudz, bet jau pēc garākas robota darba dienas redzēsi, ka ORBEX S900G ticis galā ar gandrīz visu zālāju. Pēc pāris dienām viss izskatās lieliski, atliek vien pieregulēt perimetra auklu vietās, kur ORBEX S900G robots nav pietiekami precīzi appļāvis pie kokiem, dobēm vai celiņiem.

    Liels ORBEX S900G robota pluss ir tā klusā darbība. Tas netraucēs sarunām dārzā, ja arī robots turpat blakus darbosies. Ballīšu laikā gan ORBEX S900G robotu atstāj dokā, lai tas neapgāž kādu glāzi vai nesabojā izklātu pledu.

    ORBEX S900G robots perfekti tiek galā arī ar nogāzēm un pat vietām, kur tam deguns ieduras zemē pēc nobraukšanas no stāvākas nogāzes. Tad robots smuki padod atpakaļ, pagriežas par aptuveni 30 grādiem un mēģina vēlreiz līdz izdodas. Šādi manevri gan pabojā pļaušanas vienmērīgumu, tāpēc var nākties dārzā ar lāpstu palabot šādas vietas un iesēt tajās jaunu zāli.

    Protams, ORBEX S900G robots un citi līdzīgi zāles pļāvēji pieprasa, lai dārzā būtu kārtība. Lielākām bērnu mantām nekas nenotiks, bet laistāmo šļūteni gan šāds robots var sagraizīt.

    Pavisam noteikti varētu pierast pie ORBEX S900G robota sniegtajām ērtībām. Ja nav ļoti sarežģīts dārza iekārtojums, ORBEX S900G robots tiks galā ar visu bez mazākās piepūles. Savā cenā ORBEX S900G robots ir viens no lētākajiem pie mums nopērkamajiem robotizētajiem zāles pļāvējiem. Robots ir apkopjams un labojams SIA “ELEKTRONIKA-SERVISS”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    13.07.2022 12:19

    Komplektā neredzu 3M gēla savienojumus un kontaktu spraudņus mājiņai (+15 Euro). Ar komplektā iekļauto vada garumu pietiek MAX 400 kvm platībai, pie nosacījuma, ka nav daudz visādu skaitumdobju un citu saliņu, kam jābrauc apkārt. Priekš 900kvm vajadzēs kā minimums 360m vada, bet ja daudz saliņu varbūt arī visi 500m (+ 50Eur par vadu kā minimums). Mietiņu priekš perimetra vada arī ir stipri par maz, tā kā tos visticamāk arī nāksies piepirkt klāt (+20 euro par 100gab paku). Naži izskatās tādi paši kā Husim vai Gardena, līdz ar to varēs no Aliexpress uzsūtīt pa lēto. Un tagad pats sliktākais, – apkopes un remonts pie SIA “ELEKTRONIKA-SERVISS”. Vēl pagājušonedēļ gribēju šiem atdot remontā Stollar espresso aparātu un rindā uz diagnostiku jāgaida 2-3 mēneši, un tikai pēc tam varēs zināt vai ir remontējams un cik tas izmaksā. Man Husis parasti apkopjas kā minimums 2-3 nedēļas, kamēr atjaunina programmatūru un uzsūta visādus periodiski maināmus nieciņus un tad jau liekas drausmīgi ilgi. Un šitais ir trīsritenis, kas skaitās diezgan neveiksmīga konstrukcija priekš pļāvējiem. Ja baigi gribētu trīsriteni un būtu ļoti žēl naudas, es laikam ņemtu Gardena vai McCulloch kas pa lielam ir viens un tas pats, bet vismaz apkopes būtu pieejamas visos lielākajos dārza tehnikas… Read more »

    Last edited 1 year ago by Skābene
    vienalga
    13.07.2022 15:23
    Reply to  Skābene

    Man ir Worx pļāvējs, kas reklamējas kā CUT TO EDGE, viņam ir nobīdīts diska rotēšanas ass max tuvu vienai malai. Un tāpat ar trīmeri jāpiestrādā. Ja grib, lai malas nav jāpielabo, tad gar sētu jāieklāj bruģis viena brūģa platumā zāles līmenī.

    Kaspars
    24.09.2023 11:10
    Reply to  vienalga

    Par Orbex neko sliktu nevaru pateikt,savu darbu izdara godam , ņemot vērā arī smieklīgo cenu. Māsai ir husis pa 3000€ un tā pat ar trimmeri jāpieļauj dažās vietās, tas cik pļāvējs spēj tikt galā ar mauriņu ir atkarīgs vienīgi no tā kā pats esi visu sakārtojis. Personīgi man pat kabelis palika pāri,jo katram šķēršlim apkārt nevilku,jo tas nav nepieciešams, kā arī stieples enkuri ir pilnībā pietiekoši. Sezonas laikā pa perimetru iebraukājas zālienā ritenīšu pēdas,bet ja izvelk kabeli divās joslās,jo var pārslēgt,tad var arī novērst šo vienīgo minusu.

    Biteme
    13.07.2022 15:43
    Reply to  Skābene

    Ar Stollar labāk nesieties – ķīniešu širpotrebs spīdīgā korpusā.

    Skābene
    13.07.2022 16:12
    Reply to  Biteme

    Jā, tas tiesa, tiko arī blenderis nokūpēja! Gan kafijas mašīna, gan blenderis, abi nobeidzās uzreiz pēc garantijas termiņa beigām. Tagad gaidu, kad tējkanna izdvesīs pēdējo dzīvību un tad būšu atbrīvojies no Stollar/Sage krāmiem. :)

    Biteme
    13.07.2022 16:25
    Reply to  Skābene

    Es nerakstīšu, kā es to zinu)

    Bils
    14.07.2022 11:01
    Reply to  Skābene

    Stollar tējkanna, ta kas ar automātisko sietiņu, kalpo padsmit gadus, tikai sietiņš ir mainīts, jo nolietojums darīja savu. Varbūt tad nebija made in china, kad pirku…

    chaser
    18.07.2022 17:02
    Reply to  Skābene

    Atvēru komentārus, lai interesētos par zāles pļāvēju, bet nu metos aizstāvēt stollar, jo man gana daudz virtuves gadžetu un tikai labas atsauksmes varu dot. 1) kafijas automāts bes 860- kalpo virs 10 gadiem , bija salūzis pirms 3-4gadiem, izrādās pamatīgi aizkaļkojies (un neiesaku pēcgarantijas remontus veikt Elektronika serviss- iemācījos to skarbajā veidā- Urbo cafe serviss Bruņinieku ielā lieliski tiek galā daudz ātrāk un lētāk) 2) kamēr El servisa kantoris vilka garumā nopirku Bes 870 (nolēmu ka pēc remonta vecais aparāts ies uz laukiem) strādā super, (bet šad tad jāatkaļko !!) 3) radi pēc mana ieteikuma nopirka stollar Oracle – super aparāts, šobrīd kalpo vairāk kā 5 gadus, servisā bijis 1x . kaut kāda blīve sāka tecēt, saremontēja dienas laikā Man secinājums- ja garšo īsts espresso un latte un nav pretenziju apgūt mājas baristas arodu, tad nekā labāka tirgū nav par šiem aparātiem nav, alternatīvas maksā pulka dārgāk un pie mums nav īsti nopērkamas, visi pilnie automāti neatkarīgi no cenas kafijas kvalitātē atpaliek, Par kafijas aparātu pienācīgi jārūpējas, visas vainas bijušas saistītas ar laicīgu neatkaļķošanu nevis ar uzbūves defektiem. Pārējie Stolar gadžeti tiek lietoti retāk un liela daļa sen jau ārpus garantijas, bet salūzuši nav – elektriskais grills, sulu spiede, lēnā… Read more »

    Biteme
    18.07.2022 20:39
    Reply to  chaser

    Kad ir pamēģināts itāļu/vācu/spāņu espreso dampis, tad arī kļūst saprotams kas patiesībā ir Stollar. Un ko 2022.g. nozīmē “pie mums nav īsti nopērkamas”? No Eiropas par saprātīgu samaksu tev atvedīs jebko. Tad arī pāries sajūsma par gadžetiem ar ekrāniem skārda korpusā)

    Chaser
    18.07.2022 23:17
    Reply to  Biteme

    Protams, ka pasūtīt var visu ko l,bet palieku pie sava.

    Nevienam no manis minētajiem agregātiem ekrāna nav, izņemot veco Oracle kurš rāda temperatūru un faktiski viss

    Man pirms tam bija Gaggia Classic + Gaggia MDF- foršs old skool dizains un kvalitāte, tikai lietot to ir kā dragāt ar II sporta Golfu, temperatūras sērfings no rīta nav super ērti, gaidīt uzsilšanu 20min arī ne, lodēt klāt PID arī nav mans hobijs

    Nopietnāku aparātu pērkot investētos ne tikai aparātā bet arī kvalitatīvākā grinderī kopā man nesanāk mazāk kā
    2-4gab BES870 (uz atlaidi) budžets

    Šībrīža risinājums ir vienkārši gana Ok
    Bet intereses pēc, padalies kādu modeli ieteiktu kā alternatīvu varbūt rūgti maldos

    Biteme
    19.07.2022 09:06
    Reply to  Chaser

    Tavs Gaggia sets ir pilnīgi adekvāts minimālais komplekts, manā ieskatā temp.sērfings ir izdomāta problēma un PID tik maziem boileriem ir nevajadzīgs (PID vispār ir jenkiju izdomāta sliņķu štelle, kā automātiskā kārba).

    Ja nepatika – nav problēma, gatavo kā gribi) Man patīk tehnika, kas paredzēta desmitgadēm un kurām detaļas ir nopērkamas teju jebkurā espreso mašīnu servisa centros un neesi atkarīgs no kaprīziem ekskluzīvajiem sia, kas tevi marinē cik ilgi grib (kā tas šeit arī pieminēts).

    P.S. 20 min mazajai Classic nemaz nav vajadzīgs. Grupa ir zem boilera, uzsilst 12min. laikā (10 silst un tad 2 kamēr samal un sagatavo kafiju). Nav jau dampis ar pāris kg smago E61 grupu, kuru silda paštecē cirkulējošais ūdens.

    Chaser
    20.07.2022 08:52
    Reply to  Biteme

    Es Tev teikšu šādi:

    Sage/Stollar/breville kafijas aparāts dēļ lietošanas ērtības un cenas pieejamības dēļ būs labāks pirkums 90% cilvēku kas meklē savu ceļu espresso pasaulē.

    Paskaties riņķī apkārt, neesmu vienīgais cilvēks netā kas to saka.

    Par kvalitāti- manā gadījumā kalpo virs 10gadiem, neredzu problēmas šajā aspektā

    Par apkopēm: nest uz oficiālo remonta servisu pēc garantijas bija kļūdaina paša izvēle, kā jau minēju augstāk pagrabā novietots kafijas aparātu serviss Bruņinieku ielā ar prieku apkalpo šos aparātus, gan jau citi arī- tā kā nelūzt nav bijis jāpārbauda

    Vai ir labākas lietas? Protams! Tikai tās prasa priekšzināšanas, izpēti, un daudz lielāku iesaisti procesā, kā arī pavisam cita apjoma finanses, tie 10% kam tas der ir kafijas nerdi (bez negatīvas pieskaņas), kas miegā murmina La Marzocco…La Pavoni…La Spaziale… o bella Rancilio Silvia itāliski pareizā izloksnē. Izvēle kurai grupai pievienoties
    var nākt arī pakāpeniski

    Consumer vs prosumer tā teikt

    Biteme
    20.07.2022 09:24
    Reply to  Chaser

    90% cilvēki lieto pilnos automātus ar pelējumu kafijas biezumu traukā un neuztraucās par portafiltru un visu pārējo))

    davix
    17.07.2022 13:41
    Reply to  Biteme

    Varbūt nevajag tādas preces iegādāties “kreisajos” interneta veikalos vadoties pēc lētākās cenas salidzini.lv. Droši vien īpašumā tika iegūta kaut kur rietumeiropā jau atgriezta/brāķēta prece.

    Jo paskatot Stollar uzbūvi, viņiem ir samērā būtisks dzelzs detaļu īpatsvars ierīcēs salīdzinājumā ar konkurentiem. Ja Stollar ir krāms – tad lūdzu nosauciet alternatīvu vēl bez KitchenAid.

    Ja kādam nokūpējis blenderis – tad lūdzu info ar to, kas tajā brīdī tika blenderēts. Ļoti bieži visas tehnikas “nokaušana” tomēr saistīta ar neatbilstošu pielietojumu no pašu puses. Ne jau nu blenderējot banānus tas ņēma un nokūpēja.

    Skābene
    18.07.2022 08:53
    Reply to  davix

    Kas ir kreisie veikali? Tejkannu pirku Elkor Plaza, Kafijas aparātu PTA.lv, bet Blenderi no Euronics (visi šie ir autorizēti izplatītāji). Ja tie ir kreisie veikakli, tad kur tu pērc?
    Blenderis nokūpēja ar ziliem dūmiem, kad tajā jaucu pankūku mīklu Karl, šķidru plāno pankūku mīklu, nevis ledus gabaliņus priekš Mohito. Kaut gan pēc instrukcijas tam blenderim ir jāgrauž ledus kā nieku.
    Un Stollar espresso mašīna vienkārši atteicās ieslēgties 2 nedēļas pēc garantijas termiņa beigām.
    Tējkanna visu laiku čakarējās, pārs sekundes pavārās un izslēdzās, lai uzvārītu tēju, vismaz 5x jāslēdz ieslēgšanas poga, acīm redzot kaut kur kontakts zūd.
    Teikšu kā ir ja man noklātos 1 Stollar produkts, tad nepaveicās. Ja noklājas 3, tad tā ir likumsakarība un gudrs cilvēks mācās no cita kļūdām. Ja tomēr gribās būt negudram, var pats par savu naudu pirkt tos mēslus.
    Un tas ka tev ir 2-3 mēneši jāstāv rindā uz diagnostiku, tas jau vien liecina par to, ka šim ražotājam ar servisu Latvijā viss ir ļoti bēdīgi.

    davix
    18.07.2022 09:40
    Reply to  Skābene

    Jā, Tevis aprakstītās situācijas ir patiešām nepieņemamas. Man piemēram ir pieredze ar tējkannu un divām gaļas mašīnām un viss ir vislabākajā kārtībā arī jau pēc garantijas perioda.

    Tīri subjektīvs viedoklis, bet autorizēto izplatītāju statuss Elkor un PTA, diezko lielāku uzticību šiem veikaliem nevieš. Oficiāls ceļš kā austrumeiropā notirgot rietumeiropā atgrieztās preces. Šie veikali taču aktīvi darbojas pelēkajā zonā vismaz spriežot pēc datoru un telefonu tirdzniecību. Kādēļ lai ar virtuves tehniku būtu savādāk.

    Ar Elektronika Serviss pieredze līdzīga, tur ilgi jāgaida. Pat veirākkārt zvanot. Bet tas ir dēļ tā, ka viņiem maz līdzīga līmeņa konkurenti, kas labo populāros brendus. Kā arī google izmet kā vienus no pirmajiem, ja meklēs elektropreču servisu. Ar to pietiek, lai nodrošinātu lielu pieprasījumu.

    Biteme
    18.07.2022 22:03
    Reply to  davix

    Nekas nav nokūpējis – strādā, kad reizumis izmantoju. Vienkārši nopirku labāku mantu, ko ir patiešam patīkami izmantot un nav tās gadžeta sajūtas.

    Kārlis
    14.07.2022 12:01

    a kas tam aparātam ir jāapkopj tik specifisks, ka netiek ar pašu spēkiem galā?

    Skābene
    15.07.2022 14:45
    Reply to  Kārlis

    Ir periodiski maināmās detaļas, gultnīši, asītes, dažreiz kāds sensors noklājas, bet uz ātru roku es natrodu, kur pats varētu to visu uzsūtīt.

    LAN
    15.07.2022 20:17
    Reply to  Skābene

    Gultnīšus jau gan noteikti varēs nopirkt arī daudzos citos veikalos.

    Mārtiņš
    15.07.2022 10:19

    Varbūt kāds atcerās kas tas bija par robotu pļāvēju kuram bija bāzes antena kā papildus navigators gps un iespēja vēl piepirkt antennas tādējādi izvairoties no jebkādu vadu vilkšanas?!

    Skābene
    15.07.2022 10:46
    Reply to  Mārtiņš

    Ir iRobot Terra, ko nevar nopirkt, vai Husqvarna EPOS (par lielu naudu) un tad kaut kas no Ambrogio.
    Bet kaut kā nav populāri tie bezvadnieki.

    Edgars
    16.07.2022 01:50

    Gardena šancē jau trešo sezonu, nekādas apkopes vai remonti, nekas. Tik nomainu asmeņus un aiziet. Pat slinkoju notīrīt apakšu, šogad vēl neesmu tīrījis. Uzticams verķis.

    Reklāma