Web Analytics
More
    Reklāma

    NIO jau šogad Ķīnā un Eiropā sola uzlādi ar 500 kW jaudu

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu autoražotājs NIO paziņojis, ka jau šogad Ķīnā un Eiropā piedāvās elektroauto uzlādes iekārtas, kas sniedz iespēju lādēt mašīnu ar 500 kW jaudu. Šī ir NIO atbilde vienam no tiešajiem konkurentiem GAC Aion, kas solīja uzlādi ar 480 kW jaudu. Konkurence starp ķīniešu elektroauto ražotājiem ir milzīga, tāpēc šādi paziņojumi nav pārsteidzoši, ražotājiem cenšoties pārspēt citam citu.

    Pagaidām gan nav mašīnu, kas būtu spējīgas lādēties ar tik lielu jaudu, arī pašam NIO līdz šim nav tādas automašīnas. Tirgus analītiķi norāda, ka šis vienkārši varētu būt atbildes gājiens, izziņojot to pašu, kas jau ir konkurentiem, lai neatpaliktu sabiedrisko attiecību cīņā. Ķīniešu uzņēmums savos modeļos gan grasoties izmantot jaunās paaudzes cietvielu (solid-state) baterijas ar 150 kWh ietilpību. Iespējams, ka tās gan varēs lādēt ar 500 kW jaudu vai vismaz tuvu tai.

    Kā ziņo Reuters, NIO no 2024. gada izmantos jaunu 800 V bateriju sistēmu, taču tās nebūs cietvielu baterijas. Neskatoties uz to, 800 V sistēmai vajadzētu nozīmēt krietni lielāku uzlādes jaudu, kā to varam novērot citu autoražotāju šobrīd piedāvātajos modeļos ar šādām baterijām.

    NIO šobrīd paļaujas uz savām bateriju maiņas stacijām, kas nu jau ienākušas Eiropā. Šo staciju skaits nepārtraukti palielinās, ļaujot nomainīt baterijas trīs minūšu laikā. Tieši šis biznesa modelis tiek uzskatīts par vienu no iemesliem, kāpēc NIO līdz šim neaizrāvās ar lielas uzlādes jaudas piedāvāšanu – tam gluži vienkārši nebija jēgas, ja bateriju var nomainīt pāris minūtēs. NIO arī atklājuši, ka jau šogad apritē nonāks jaunās paaudzes bateriju maiņas stacijas, kas vienā vietā ļaus uzglabāt lielāku bateriju skaitu, tam sniedzot papildus elastību klientu apkalpošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma