Web Analytics
More
    Reklāma

    Japāna sāks piespriest cietumsodu par apvainojumiem internetā

    Jaunākie raksti

    Apvainojumi un otra cilvēka aizskaršana internetā nav nekāda joka lieta. Tomēr līdz šim nekādus ievērojamus sodus cilvēki par šādām izdarībām nav saņēmuši. Nu tam pienācis gals. Ziņots, ka Japāna par publiskiem apvainojumiem internetā varēs piemērot cietumsodu līdz vienam gadam.

    Paredzēts, ka jaunā kārtība stājas spēkā 7. jūlijā. Protams, ne vienmēr par apvainojumiem virtuālajā vidē cilvēkam tiks piemērota brīvības atņemšana. Japānas varas un kārtības turētāji ir elastīgi un noteiktos gadījumos var uzlikt arī naudas sodu līdz 300 000 jēnām jeb ap 2170 eiro. Arī iepriekš par apvainojumiem tiešsaistē varēja piemērot cietumsodu līdz 30 dienām, taču šķiet, ka to īpaši nepraktizēja un no vaininieka labāk piedzina 10 000 jēnu jeb 72 eiro naudas sodu.

    Reklāma

    Zināms, ka šajā sakarā pieņemtais likums tiks izskatīts pēc trim gadiem, lai noteiktu, vai tas ietekmē vārda brīvību. Lai arī jaunā kārtība jau spēkā, Japānā joprojām nav īstas skaidrības un vienprātības, kas īsti uzskatāms par apvainojumu. Likumā teikts, ka apvainojums nozīmē personas pazemošanu bez konkrēta fakta par viņu — pretstatā neslavas celšanai, kas tiek klasificēta kā personas pazemošana, vienlaikus norādot uz konkrētu faktu par viņu. Piemēram, ja Japānas vadītāju nosauktu par idiotu, to klasificētu kā apvainojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    17.07.2022 22:55

    Mani apvainot nav iespejams, atkiriba no visadiem unikumiem.

    Reklāma