Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunākās baumas liecina, ka Audi ienāks F1, pārpērkot Alfa Romeo komandu

    Jaunākie raksti

    Pirmā formula šajā nedēļas nogalē iegriezusies Austrijā, savukārt pa boksu celiņu cirkulē kārtējās baumas – Audi ienākšana F1 notiks, pārpērkot pašreizējo Alfa Romeo komandu. Volkswagen koncerna zīmolu Porsche un Audi ienākšana F1 2026. gadā ir viens no galvenajiem sarunu tematiem karaliskajā autosporta klasē, tāpēc cirkulē arī virkne baumu.

    Kā zināms, 2026. gadā F1 spēkā stāsies jaunie dzinēju noteikumi, kas tos padarīs vienkāršākus un krietni lētākus nekā šobrīd, sacīkstēm noritot ar vienkāršotiem V6 hibrīdmotoriem, taču elektriskā daļa spēlēs lielāku lomu nekā tagad. Iekšdedzes dzinējs šajās mašīnās no 2026. gada izmantos 100% sintētisko degvielu.

    Reklāma

    Kopš tika apstiprināti abu zīmolu plāni piedalīties Pirmajā formulā, baumu bijis daudz – Porsche parasti tiek saistīts ar Red Bull, turklāt jau šonedēļ varam sagaidīt oficiālu paziņojumu – sacīkstes notiek Red Bull māju trasē. Audi gadījumā ir bijis interesantāk – autoražotājs saistīts ar McLaren pārpirkšanu un pat izskanēja runas, ka noslēgts darījums, taču abi autoražotāji to ātri noliedza. Audi skatus met Sauber virzienā – jā, Sauber tagad startē zem Alfa Romeo izkārtnes, bet komanda lielos vilcienos ir tā pati vecā labā Sauber.

    Šādas ziņas izplatījis viens no pieredzējušākajiem un respektētākajiem F1 žurnālistiem Džo Savārds, kurš par šo sporta veidu raksta kopš 1988. gada, apmeklējot visus pasaules čempionāta posmus. Savārdam ir labas attiecības ar komandām pietuvinātiem cilvēkiem, kas gatavi runāt atklāti. Savu avotu viņš, protams, nenosauc, jo tas vēlas palikt anonīms.

    Baumas liecina, ka darījuma vērtība būs 450 miljoni dolāri, bet tas Audi ļaus iegūt 75% kontroli pār komandu. Darījumā gan ir atruna, ka FIA jāapstiprina šādi noteikumi, savukārt pāreja notiks pakāpeniski, Audi iegūstot pa 25% gadā, un tā trīs gadus – 2023., 2024., un 2025. gadā pa 25% komandas daļu. Alfa Romeo nosaukums, visticamāk, saglabāsies līdz 2025. gada sezonas beigām, bet mašīnas ar jaudas agregātiem apgādās Ferrari. Tas viss, protams, mainīsies 2026. gadā, kad komanda tiks pilnībā pārveidota par Audi un mašīnu jaudas agregāti tiks ražoti Audi rūpnīcā Vācijā.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma