Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” mākslīgā intelekta rīks spēj iztulkot 200 valodas reāllaikā

    Jaunākie raksti

    Pašreiz uz planētas Zeme tiek runāts vairāk nekā 7000 dažādās valodās. Šķiet, ka kompānija “Meta” vēlas mums palīdzēt tās arī saprast. Pirms apmēram pusgada uzņēmums uzsāka savu vērienīgo projektu “No Language Left Behind” (NLLB), apmācot mākslīgo intelektu, lai tas veidotu nevainojamus tulkojumus starp dažādām valodām. Pirms dažām dienām “Meta” padižojās ar savu pirmo lielo panākumu šajā projektā, kas nodēvēts par “NLLB-200”. Tas ir mākslīgā intelekta modelis, kas spēj runāt 200 dažādās valodās, tostarp latviešu.

    Šis modelis spēj runāt gan izplatītās, gan mazāk zināmās valodās. Uzņēmums norādījis, ka “NLLB-200” var tulkot 55 Āfrikas valodas ar “augstas kvalitātes rezultātiem”. Tie ir vērā ņemami sasniegumi, zinot, ka iepriekšējā modeļa tulkošanas kvalitāte bija par 44% zemāka, taču atsevišķiem Āfrikas un Indijas dialektiem pat par 70% zemāka. Jāatzīmē, ka latviešu valodu “NLLB-200” spēj tulkot augstā kvalitātē.

    Reklāma

    Tulkošana starp jebkurām divām noteiktām valodām īpaši, ja neviena no tām nav angļu,  kopumā bijis nopietns izaicinājums mākslīgā intelekta valodu modeļiem, jo ​​nereti šo tulkošanas sistēmu apmācība balstās uz rakstiskiem datiem, kas iegūti no interneta. Tas ir jo īpaši sarežģīti, ja tiek meklēts kvalitatīvs saturs kādā no maz izplatītām valodām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    08.07.2022 15:47

    Pedeja laika facebooka pazudis tulkotajs?

    Reklāma