Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Phone 6 Pro spēlēm paredzētā viedtālruņa apskats

    Spēļu entuziasta mīlīgākais sapnis, bet noteikti dārgs sapnis.

    Jaunākie raksti

    ASUS pēdējos gadus uzkāpis uz kara takas, piedāvājot dažādus spēlēm paredzētus viedtālruņus. Dullākie no tiem ir ROG Phone sērijas modeļi un mēs šoreiz pie tāda tikām vēl pirms izziņošanas. Tas gan nozīmē, ka ne visu zinām un ne visu drīkstam izmērīt, lai dati par jauno viedtālruni nekur neaizklīstu.

    Saņemtais ASUS ROG Phone 6 Pro ir dullākais no dullajiem viedtālruņiem, te atradīsi 18 GB operatīvo atmiņu un 512 GB SSD tipa atmiņu, ROG Phone 6 Pro ir 165 Hz ekrāns, viedtālrunis būvēts no stikla un alumīnija un pat no aizmugures tas izskatās interesanti.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, ROG UI
    • Ekrāns: 6.78 collu AMOLED, 1 miljards krāsu, 1080 x 2448, ap 395 ppi, 109.5 cm2, ap 82.0% ekrāna un korpusa attiecība, 165 Hz ekrāna atsvaidze, HDR10+, 1200 cd/m² maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm), 3.2 GHz, Qualcomm Adreno 730 video apakšsistēma
    • RAM: 18 GB
    • Atmiņa: 512 GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, tīklājs, Bluetooth 5.2 ( A2DP, LE, aptX HD, aptX Adaptive), NFC, USB Type-C sānā un apakšā + aksesuāru savienojums, 3.5 mm austiņu
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, GNSS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna stikla, stereo skaļruņi, 24-bit/192 kHz audio, žiroskops, kompass, aizmugures mini ekrāns, skārienjutīgi taustiņi alumīnija rāmī
    • Kameras: aizmugurē: 50 megapikseļu SONY IMX766, 13 megapikseļu ultra-wide un 5 megapikseļu makro. Priekšā: 12 megapikseļi, SONY IMX663
    • Akumulators: Li-Po 6000 mAh, 65 W ātrā uzlāde, 10 W reversā lādēšana
    • Izmēri: 173 x 77 x 10.3 mm, 239 g
    • Cena: pagaidām nav zināma

    Izskats un uzbūve

    Gribētos sacīt, ka ROG Phone 6 Pro ir ļoti tuvs ROG Phone 5S modelim – te ir līdzīgs ekrāns, kur vienīgā atšķirība ir 165 Hz jaunajam ROG Phone 6 Pro un 144 Hz ROG Phone 5S. Pamainīts ir arī ROG Phone 6 Pro aizmugures izskats, klāt nācis neliels ekrāns viedtālruņa aizmugurē, kā arī jaunajam ROG Phone 6 Pro ir pieejams aktīvās dzesēšanas aksesuārs. Par to nedaudz vēlāk!

    ROG Phone 6 Pro saglabājis skārienjutīgos taustiņus viedtālruņa labajā sānā, kas nāk talkā spēļu baudīšanas laikā. Taustiņi ir atsaucīgi un precīzi, bet pie tiem vajag pierast. Aptuveni 5 dienu laikā tā arī neizdevās pierast, bet tā varētu būt manis paša vaina, jo nekas neesmu spējis iemīlēt arī spēļu konsoļu plecu taustiņus.

    ROG Phone 6 Pro ir 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, kas ir milzu bonuss, tāpat viedtālruni ir divas USB Type-C pieslēgvietas, kas atvieglos tā uzlādi un piedāvās aksesuāru pieslēgšanu.

    Ekrāns

    ROG Phone 6 Pro saņēmis 165 Hz ekrānu, bet to vari pārslēgt arī 144 Hz, 120 Hz, 90 Hz, 60 Hz vai Auto režīmā, lai sataupītu enerģiju. Tāpat te ir 720 Hz skārienu reģistrēšanas biežums (touch sampling rate). Jāsaka, ka ar skārienu reģistrēšanu ROG Phone 6 Pro veicas izcili.

    ASUS izdarījis visu, lai ROG Phone 6 Pro ekrāns perfekti reģistrētu skārienus. Ja spēlē zaudēsi, tā būs tikai tavu spēju, izdomas un tavas reakcijas vaina. Ekrāns ir ļoti spilgts ar 800 cd/m² spilgtumu un līdz pat 1200 cd/m² pīķa spilgtumu, kas nodrošina visai iespaidīgu HDR materiāla parādīšanu viedtālruņa ekrānā.

    Šajā mirklī pieminēšu, ka ekrānam ir nelieli izgriezumi augšā un apakšā, kur slēpjas pamatīgi stereo skaļruņi. Tos nemaz nav tik viegli ar plaukstām aizspiest ciet – spēlēs un filmās ROG Phone 6 Pro skan lieliski.

    Vienīgais iebildums varētu būt pret ekrāna apmaļu platumu, bet te jāņem vērā, ka ROG Phone 6 Pro ir 165 Hz, dzesēšanas aksesuārs un arī pamatīgi skaļruņi virs un zem ekrāna.

    Programmatūra

    Armory Crate ir ROG uz spēlēm vērstā lietotne (kurai ir tāds pats nosaukums kā datora versijai), tā ļauj pielāgot visu veidu spēļu iespējas. Varēsi pielāgot LED paneļa animācijas un krāsas. Turklāt Armory Crate ir norādītas arī spēles, kas atbalsta 165 Hz, 144 Hz un 120 Hz atsvaidzes intensitāti.

    Ar Armory Crate var pielāgot ultraskaņas skārienjutīgos taustiņus viedtālruņa sānā, lai kontrolētu spēles. Pie tiem gan ir pamatīgi jāpierod, pāris nedēļu laikā tā arī nespēju ar tiem sadraudzēties līdz galam. Manuprāt, viedtālrunis ir par šauru un ultraskaņas skārienjutīgo taustiņu aizsniegšana man nešķita ērta.

    Spēļu laikā vari iespējot arī informāciju par viedtālruņa darbību un pat veikt dažādus pielāgojumus ar no apakšas izvilināmu saskarni.

    Game Genie ir spēļu laikā izsaucamā saskarne, kas atbild par skārienjutīgo plecu pogu aktivizēšanu, ekrāna ierakstu, dažādu datu parādīšanu (temperatūra, kadru skaits sekundē). Patīkami, ka šoreiz viss ir iztulkots latviski, nevis kā Xiaomi gadās, ka tikai pamata Android iespējas ir latviskotas, bet visi papildu labumi ir angliski.

    GameCool 6 dzesēšana

    ROG Phone 6 Pro līdzi dotajā bukletā GameCool 6 dzesēšana tika slavēta aptuveni A4 lapas garumā, bet es atļaušos tikai piebilst, ka dzesēšana tiešām strādā. GameCool 6 dzesēšana piedāvā arī papildu pogas spēlēm, bet tās negribētos saukt par ļoti ērtām.

    Tehniskajos datos ASUS sola ar GameCool 6 dzesēšanu samazināt viedtālruņa temperatūru par 25 grādiem, kas gan izklausās maz ticami, bet te ir jānorāda, ka pliks ROG Phone 6 Pro jau pats par sevi spēlēs gandrīz nesilst.

    Līdzīgu aktīvo dzesi esam redzējuši Xiaomi BlackShark modelī, tur tā bija izteikti agresīvi auksta un pat norasoja. Xiaomi BlackShark modelī šī dzese nosedza mazāku laukumu, kā arī tai nebija nekādu papildu iespēju. GameCool 6 dzesēšana nosedz pamatīgu viedtālruņa aizmugures daļu, tā nav tik izteikti auksta, kā arī GameCool 6 dzesei ir papildu pogas un pat atbalsta kājiņa. Viena lieta gan man nepatīk – GameCool 6 dzesēšana ir duma kā zābaks, tā ir visu laiku aktīva, kad pievienota pie viedtālruņa. Dzese gan izslēdzas kopā ar ROG Phone 6 Pro ekrānu.

    Manuprāt, GameCool 6 dzesēšana ir feins aksesuārs, ko derētu iegādāties, ja patīk stundām spēlēt mobilās spēles.

    Kameras

    ASUS ROG Phone 6 Pro ir trīs kameras – 50 megapikseļu SONY IMX766, 13 megapikseļu ultra-wide un 5 megapikseļu makro kamera. Kameras lietotne gan kautrīgi piedāvā arī 2x palielinājumu, bet tas ir vienkāršs digitālais palielinājums.

    Dienas gaismā:

    Jāsaka, ka kameras kā kameru komplekts ir pat nedaudz vājākas, nekā biju gaidījis. 13 megapikseļu ultra-wide ir bez autofokusa vai arī tas neko nedod. 5 megapikseļu makro kamera uzreiz jau lasot tehnisko specifikāciju bija izslēdzama no jebkādas konkurences, turklāt makro kamera ir paslēpta kameras saskarnē un tai pavisam noteikti nav autofokusa.

    Sliktākā apgaismojumā:

    Laikam jāsaka, ka 50 megapikseļu SONY IMX766 attiecīgi paliek vienīgā kaut cik lietojamā kamera šajā viedtālrunī, kas neskan diez ko braši.

    Makro pret 1x kameru:

    Akumulators

    ROG Phone 6 Pro ir visai palielas ietilpības 6000 mAh akumulators, kas nodrošinās viedtālruņa ilgu darbību gandrīz jebkuros apstākļos. Protams, spēlīšu laikā akumulators tiks pamatīgi paplucināts, bet te talkā nāks komplektā esošais 65 W lādētājs.

    Nobeigumā

    Par ROG Phone 6 Pro jaudu mēs iepriekš nerunājām, jo to mērīt nedrīkstam pirms izziņošanas dienas. Te pateikšu tikai to, ka ROG Phone 6 Pro perfekti tiek galā ar visām spēlēm, pat ļoti prasīgais Genshin Impact turas visu laiku pie 60 kadriem sekundē. Vienlaikus ROG Phone 6 Pro gandrīz nemaz nesilst, kas arī ir pamatīgs pluss.

    Ne katram derēs ROG Phone 6 Pro izmērs un arī svars ir visai liels, bet laba dzesēšana nāk par savu cenu.

    Papildu pievienojamā GameCool 6 dzesēšana ir vēl viens pamatīgs viedtālruņa pluss, bet nezinu, cik tā maksās pie mums un vai vispār būs Eiropā pieejama. Visai foršs ir ROG Phone 6 Pro dizains, tas nav tik uzkrītošs, kā bija ROG Phone 5S. ROG Phone 6 Pro būs pieejams tikai baltā krāsā, kamēr ROG Phone 6 būs tikai melnā.

    No ROG Phone 6 Pro mīnusiem būtu vēlreiz jāpiemin kameras, kā arī jāgatavojas, ka ROG Phone 6 Pro cena būs vismaz 1200 eiro vai pat vairāk.

    Spēļu entuziasta mīlīgākais sapnis, bet noteikti dārgs sapnis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    7
    Kameras
    5
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vardc
    06.07.2022 17:13

    4 nm;)

    karlis
    06.07.2022 17:38

    un atkal 18GB ram …

    Jānis Rišis
    06.07.2022 18:30

    Cik labi Internetu uztver? Salīdzinot LMT, zelta zives un bites kartes

    Oskars
    07.07.2022 12:42

    Kas vispar perk sadus telefonus? Parametri parbazsti, kas neparada speletaju par labaku. Kameras sliktas, atjauninajumi nenoteikti. Nu labi shis vismaz kautcik labojams uzstadot GSI.

    Andis
    15.08.2022 16:03
    Reply to  Artis Ābols

    Kāpēc jāsalīdzina ROG 6 Pro, kuram ir SD 8+ Gen 1, ar Samsung, kuram SD 888? Diezgan atšķirīgas SoC, lai varētu salīdzināt. ROG 5 ir SD 888, ROG 5s jau ir SD 888+. Samsung ir 2 kanālu RAM, ROG ir 4 kanālu RAM.

    hmmm :)
    13.07.2022 10:51

    1a Veikalā rādās ka populārākie telefoni ir šie … :D Tiešām ?
    Agrāk rādijās ka iPhoni pa 1000 Euro .
    Viņiem ar to popularitāti kaut kas greizi ir .
    Nevar taču būt ka tā radikāli mainās pirkšanas paradumi Latvijas iedzīvotājiem

    Ir tāds apkopojums ko tad īsti ir cilvēki pirkuši, kādus telefonus iepriekšējā gadā, Latvijā ?

    Screenshot 2022-07-13 104729.jpg
    Kursors.lv
    13.07.2022 11:06
    Reply to  hmmm :)

    Varbūt skolēniem tagad sāk pirkt viņu pirmos telefonus?

    digitalk
    13.07.2022 11:06
    Reply to  hmmm :)

    popularitāte var būt arī meklēšanas un apskates biežums.

    Reklāma
    Spēļu entuziasta mīlīgākais sapnis, bet noteikti dārgs sapnis.ASUS ROG Phone 6 Pro spēlēm paredzētā viedtālruņa apskats