Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaguar ap 2025. gadu iepazīstinās ar trim elektriskiem SUV

    Jaunākie raksti

    Britu sporta auto ražotājs Jaguar 2025. gadā iepazīstinās ar trim pilnībā elektriskiem SUV, ziņo Autocar. Tas nozīmē, ka vismaz pagaidām Jaguar iepauzēs savu vēsturisko slaveno un sportisko kupeju radīšanu, taču netiek izslēgta iespējamība, ka laika gaitā tiks ieviestas arī elektriskas Jaguar kupejas.

    Kā liecina medija rīcībā esošā informācija, vienkāršākais un lētākais no krosoveriem izmērā līdzināsies Porsche Taycan Sport Turismo. Mašīnai būs pieejama versija ar vienu vai diviem elektriskajiem motoriem, savukārt cenai būtu jābūt starp 80 un 90 tūkstošiem mārciņu. Pagaidām nav plašāku ziņu par otro no modeļiem, savukārt flagmanis maksās, sākot no aptuveni 120 tūkstošiem mārciņu.

    Lai arī kāds būs jaunais un elektriskais Jaguar, ir pilnīgi skaidrs, ka tas taps uz jaunās “Panthera” platformas. Tā tapusi sadarbībā ar “Magna” uzņēmumu Austrijā, bet šobrīd autoražotājs strādā ar “Nvidia”, lai mašīnas būtu aprīkotas ar labāko iespējamo programmatūru un datorskaitļošanas jaudu.

    Gala versijā mašīnām būtu jāizmanto 800V bateriju sistēmu, kas tehniski nodrošinās īpaši lielu uzlādes jaudu, kā arī dažādas autonomās braukšanas palīgsistēmas. Pagaidām mašīnas ar šādu bateriju sistēmu vēl ir retums, taču tādu, protams, kļūst arvien vairāk. Mašīnas uzbūvē inženieri un dizaineri koncentrējušies uz ilgtspēju, izmantojot atkārtoti pārstrādājumus materiālus.

    Pirmie prototipi jau tuvāko dažu mēnešu laikā nonāks uz ceļiem un sāksies testēšana, taču tie izmantos Range Rover Sport virsbūvi. Arī ar dizainu Jaguar ir ticis skaidrībā, tagad tiekot skaidrībā ar dažādām tehniskām niansēm, kas izriet no mašīnas virsbūves specifikas, piemēram, dzesēšana.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma