Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai līdz 2024. gadam atliek ar ūdeņradi darbināmā “Nexo” jaunās paaudzes auto prezentāciju

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs Hyundai paziņojis, ka vismaz līdz 2024. gadam atlikta jaunās paaudzes “Nexo” prezentācija. Kā zināms, šis Hyundai modelis darbojas ar ūdeņradi un izmanto ūdeņraža degvielas šūnas. Tieši ūdeņraža šūnu attīstība un problēmas ar to tiek minēts kā iemesls, kāpēc auto laišana tirgū kavēsies.

    Sākotnējais plāns paredzēja, ka jaunās paaudzes modelis pie klientiem nonāks nākamā gada otrajā pusē, taču tagad skaidrs, ka tas nenotiks. Šobrīd aktuālais modelis ražošanā nonāca 2018. gadā.

    Reklāma

    Pagaidām nav nosprausts konkrēts grafiks, kā un kad tiks prezentēti Hyundai luksuszīmola Genesis ūdeņraža auto. Šobrīd šīs projekts ir iepauzēts jau kopš pagājušā gada beigām. Šā gada pirmajos piecos mēnešos Hyundai savā māju tirgū Dienvidkorejā pārdeva 3978 “Nexo” eksemplārus, savukārt citviet pasaulē pārdoti mazāk eksemplāri.

    Biznesa analītiķi norāda, ka Hyundai, iespējams, pārdomā savu biznesa stratēģiju un prioritātes attiecībā uz bezizmešu auto, īpaši vieglajā pasažieru transportā. Šis segments joprojām attīstās ļoti lēni un pieprasījums pēc tādiem auto ir ārkārtīgi neliels. Autoražotājam jāatvēl līdzekļi, lai attīstītu savu elektroauto piedāvājumu un turpinātu pāreju uz pilnībā elektriskām mašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Litrs
    02.07.2022 11:54

    Nav tik daudz H2 uzpildes staciju un cena tajās ir kosmosā. Lielie enerģijas ražotāji sola ka zaļajam H2 cena samazināsies līdz pat 1€ par 1kg.
    Tad būs vaļā laidera vārti.
    Līdz tam kamer nebus uzpildes uz katra stūra un cena līdz 5€ par 1 kg tikmēr masās neaizies.

    Reklāma