Web Analytics
More
    Reklāma

    Pret “Wise” līdzdibinātāju uzsākta izmeklēšana saistībā ar nodokļu nemaksāšanu

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Lielbritānijas finanšu uzraudzības regulators sācis izmeklēšanu pret igauņu finanšu tehnoloģiju uzņēmuma “Wise” līdzdibinātāju Kristo Kārmanu (Kristo Käärmann) par nodokļu nemaksāšanu.

    Par šo pārkāpumu “Wise” pats ziņojis Finanšu uzraudzības regulatoram pēc tam, kad uzņēmumā tika veikts audits. “Wise” valdes priekšsēdētājs Deivids Velss (David Wells) norādījis, ka uzņēmums “ļoti nopietni” uztver gan nodokļu saistību nepildīšanu, gan finanšu uzraudzības regulatora uzsākto izmeklēšanu. Velss arī piebildis, ka uzņēmums pilnībā sadarbojas ar regulatoru.

    Reklāma

    Norādīts, ka pagājušajā gadā Lielbritānijas Ieņēmumu un muitas dienests Kristo Kārmanam uzlika naudas sodu 428 733 eiro apmērā par to, ka viņš vai nu tīši šai iestādei iesniedzis nepareizus dokumentus, vai arī kļūdas pēc iesniedzis neprecīzu informāciju par PVN un akcīzes nodokli.

    Jāpiezīmē, ka uzņēmumu “Wise” (agrāk “TransferWise”) 2011. gadā dibināja igauņi Kristo Kārmans un Tāvets Hinrikuss (Taavet Hinrikus). Uzņēmums 2016. gadā kļuva par “vienradzi” jeb sasniedza miljarda dolāru vērtību. “Wise” ieņēmumi pērn pirms nodokļu nomaksas sasniedza 47 miljonus eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma