Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamajā ceturksnī sagaidāms SSD atmiņas produktu cenu kritums

    Jaunākie raksti

    Šajos inflācijas un globālās ekonomikas izaicinājuma laikos ir patīkami dzirdēt ziņas par to, ka kādu produktu cenas varētu kristies. Tiek prognozēts, ka tas notiks tieši ar SSD tipa atmiņām, kuru cenas kritīsies nākamajā ceturksnī.

    Iepriekšējā desmitgadē galvenais ātruma uzlabojums datoram bija lielākas operatīvās atmiņas iegāde un lietošana, taču tendences šobrīd mainās tieši cieto disku virzienā, jo salīdzinājumā ar HDD tipa atmiņām, SSD krietni ātrāk spēj palaist dažādas programmas un procesus. To īpaši var redzēt un novērtēt videospēļu darbināšanā, samazinot palaišanas laiku. Kā norāda uzņēmums TrendForce, tad jau šajā ceturksnī sagaidāmds NAND tipa SSD atmiņu cenu kritums.

    Reklāma

    Galvenokārt tas saistīts ar piedāvājumu, jo tieši šīs atmiņu versijas ir saražotas lielā daudzumā un glabājas noliktavās, kas izklausās nereāli šī brīža pasaules situācijā. Tāpat arī ir krities pieprasījums no gala patērētāja, kas liek ražotājiem samazināt cenas. Balstoties uz šo informāciju, sagaidāms, ka šo SSD atmiņu cenai līdz rudenim būtu jākrītas par 3 līdz 8%, tomēr kā tas būs realitātē, ir grūti teikt. Varbūt tas neliekas liels ietaupījums, taču jebkurš potenciāls izmaksu samazinājums šajā laikā ir patīkams. Protams, jo dārgāka atmiņa, jo lielākas būs izmaiņas. Šeit gan jāpatur prātā, ka jau sakomplektētu datoru cenas vai tirdzniecībā esošo atmiņu cenu, visticamāk, neietekmēs.

    Avots: TrendForce
    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma