Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai un Kia birojos Vācijā veiktas kratīšanas aizdomās par krāpšanos ar dīzeļauto izmešiem

    Jaunākie raksti

    Vācijas varasiestādes veikušas kratīšanas vairākos Hyundai un Kia birojos. Korejiešu autoražotāji tiek turēti aizdomās par krāpšanos ar dīzeļauto izmešiem un to, ka mašīnas aprīkotas ar īpašu programmatūru, lai auto apietu izmešu kontroli tehniskajās pārbaudēs.

    Prokurori norāda, ka aizdomu ēna krīt pār vismaz 210 tūkstošiem mašīnu, kas nonākušas uz ceļiem. Kopumā pārmeklēti astoņi šiem autoražotājiem piederoši īpašumi Vācijā un Luksemburgā, meklējot pierādījumus. Šo operāciju koordinēja Eiropas Savienības Padomes izveidota organizācija “Eurojust”, kas nodarbojas ar tieslietu institūciju sadarbības organizēšanu pārrobežu noziegumu atklāšanā.

    Reklāma

    Oficiālajā paziņojumā norādīts, ka programmatūru šīm mašīnām nodrošinājuši tādi autonozarē labi zināmi uzņēmumi kā Bosch un Delphi – arī šo uzņēmumu līdzdalība tiek izmeklēta. Hyundai pārstāvji tikmēr apstiprinājuši kratīšanas savos birojos, norādot, ka viņi sadarbojas ar Vācijas varasiestādēm.

    Varasiestāžu rīcībā esošā informācija liecina, ka neatbilstošās mašīnas tirgotas līdz pat 2020. gadam, savukārt to programmatūra veidota tā, lai ievērojami samazinātu vai pilnībā atslēgtu kaitīgo izmešu ierobežojošās tehnoloģijas braukšanas laikā. Klienti esot informēti, ka mašīnas atbilst Eiropas Savienības prasībām, tādējādi, iespējams, tiekot maldināti.

    Pastāv iespēja, ka Hyundai un Kia tiks ierauti tiesas prāvā par krāpšanos ar kaitīgajiem izmešiem, tiesa, tas atkarīgs no tā, ko izmeklētāji atradīs izmeklēšanas laikā. Paralēli tiekot izmeklēta arī atsevišķu iesaistīto uzņēmumu amatpersonu atbildība šajā lietā.

    Ja tas viss izklausās šausmīgi pazīstami un kaut kur dzirdēts jau iepriekš, tad jūs nemaldāties – ļoti līdzīgs scenārijs notika Volkswagen bēdīgi slavenajā “dīzeļgeitā”. Svarīgi piebilst, ka abu korejiešu ražotāju vaina pagaidām nav pierādīta, tāpēc nesauksim viņus par vainīgiem, pirms to izdara tiesa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma