Web Analytics
More
    Reklāma

    “Instagram” testē sejas skenēšanas rīku, kas var pārbaudīt lietotāja vecumu

    Jaunākie raksti

    “Instagram” iepriekš visai bieži saskārusies ar pārmetumiem, ka tā ir kaitīga pusaudžiem, rada sliktu ietekmi, turklāt to var brīvi izmantot arī bērni. Lietotne, kurā oficiāli var reģistrēties visi tie, kuri sasnieguši vismaz 13 gadu vecumu, līdz šim arī nepielika lielas pūles, lai pārbaudītu lietotāju vecumu. Līdz 2019. gadam jaunajiem lietotājiem pat netika prasīts dzimšanas gads. Šajā jomā “Instagram” beidzot vēlas ko mainīt, tāpēc tagad testē mākslīgā intelekta darbinātu sejas atpazīšanas rīku, kas pārbaudīs lietotāja vecumu.

    Jauno mākslīgā intelekta risinājumu radījis trešās puses uzņēmums “Yoti”, dodot iespēju noteikt lietotāja vecumu, vien noskenējot seju.

    Reklāma

    Šobrīd “Instagram” lūdz lietotājiem pierādīt savu vecumu tikai tad, kad pusaudži mēģina rediģēt savu dzimšanas datumu. Lai pierādītu savu patieso vecumu, lietotāji var nosūtīt savas ID kartes attēlus. Taču pagājušajā nedēļā “Instagram” pievienoja arī papildus opcijas – sociālais galvojums un mākslīgā intelekta novērtējums, ko sākotnēji varēs izmantot lietotāji ASV.

    Izvēloties pirmo metodi, “Instagram” lūgs trīs lietotāja sekotājus apstiprināt viņa vecumu. Šeit nosacījums ir tāds, ka pašam lietotājam arī jāseko šiem kontiem. Tāpat šiem trim sekotājiem jābūt vecākiem par 18 gadiem, un viņiem tiks dotas trīs dienas laika, lai iesniegtu apstiprinājumu par vecumu. Savukārt otra metode – mākslīgā intelekta novērtējums – ietver selfijvideo nosūtīšanu trešās puses uzņēmumam “Yoti”, kas izmanto mašīnmācīšanos, lai novērtētu personas vecumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    28.06.2022 15:11

    Kompānija kas ir atpazīstama ar shadow profilu veidošanu, paternu glabāšanu, ieradumu apstrādēm u.c, vēl pietrūka iesniegt ID karti “vecuma pierādīšanai”.

    bobis
    28.06.2022 18:25

    Esmu vecs un glits cik pats jutos.

    Reklāma