Web Analytics
More
    Reklāma

    Lamborghini sola, ka viņu ražotie elektroauto joprojām būs traki un dramatiski

    Jaunākie raksti

    Itāļu superauto ražotājs Lamborghini allaž izcēlies ar dramatiskiem auto – gan ar dizainu, gan mašīnu jaudu un sniegumu. Kā sola Lamborghini dizaina vadītājs Mitja Borkerts, pārejot uz elektroauto, vismaz šī daļa itāļu autoražotāja piedāvājumā nemainīsies un mašīnas arī nākotnē būs tikpat vājprātīgas kā līdz šim.

    Intervijā medijam Autocar Borkerts norādījis, ka Lamborghini auto izstrādes filozofija nemainīsies līdz ar jauno tehnoloģiju ienākšanu. “Mēs vienmēr veidosim emocionāli piesaistošas un spēcīgas mašīnas. Tās vienmēr izskatīsies kā kosmosa kuģi, tām jāiedvesmo. Lai arī kādu tehnoloģiju pielietosim, mašīna spēs emocionāli aizķert cilvēku,” stāsta dizaina vadītājs, kurš atbildīgs par visu jauno Lambo izskatu kopš 2016. gada.

    Borkerts norāda, ka Lamborghini ir saskāries ar kritiku no entuziastiem par plānoto pāreju uz hibrīdsistēmām un arī pilnīgu elektrifikāciju, taču autoražotājs dzīvo uz vienas planētas kopā ar pārējiem, tāpēc tam jāturpina sekot līdzi tehniskajai attīstībai un jāseko līdzi laikam. Arī jaunās paaudzes pircēji vēlas tieši elektrificētus vai pat pilnībā elektriskus auto, tāpēc autoražotājam tādi jāpiedāvā.

    Lamborghini tuvāko gadu laikā pamazām atteiksies no liela tilpuma V-veida motoriem, pamazām pārejot uz mazākiem hibrīda jaudas agregātiem. Protams, tas ir milzīgs un atbildīgs solis zīmolam, kura mašīnas tiek asociētas tieši pateicoties jaudai un skaņai. Kā inženieri tiks galā ar skaņas jautājumiem, to redzēsim, bet pozitīvi, ka Lamborghini radītās mašīnas arī nākotnē izskatīsies tikpat traki kā līdz šim.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    24.06.2022 12:36

    Dramatiski plīsīs tāpat kā benzīnnieki? Upps, elektriskie sadegs ātri un neparasti.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    24.06.2022 14:40

    wen lambo

    Reklāma