Web Analytics
More
    Reklāma

    Putins Krievijas valdībai pieprasa meklēt jaunus atbalsta veidus vietējai autobūvei

    Jaunākie raksti

    Pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā vietējā krievu autobūve burtiski nogāzusies no klints – jaunu auto pārdošana gandrīz apstājusies, rietumvalstu sankcijas radījušas nepārvaramus loģistikas šķēršļus, krieviem nav pieejamas elektronikas daļas, kā rezultātā mašīnas jāvienkāršo gandrīz līdz padomju laika standartiem, no komplektācijas izņemot pat gaisa drošības spilvenus un ABS sistēmu. Kaimiņvalsts prezidents Vladimirs Putins valdībai pieprasījis meklēt jaunus veidus, kā atbalstīt krievu autobūvi.

    “Valdībai pieprasu iepazīstināt mūs ar konkrētiem, straujiem risinājumiem, kas tiks pieņemti, lai atbalstītu vietējo autoindustriju un stabilizētu auto tirgu,” tikšanās laikā ar valdības pārstāvjiem teicis Krievijas diktators. Vietējie mediji norāda, ka plānam jābūt gatavam līdz 1. septembrim.

    Reklāma

    Krievijas centrālā statistikas pārvalde jeb “Rosstat” norāda, ka pēc oficiālajiem datiem jaunu auto cenas valstī pieaugušas par 50%. Un tie ir oficiālie Krievijas dati, tāpēc patiesās cenu izmaiņas varētu būt vēl lielākas un dramatiskākas. Plānots, ka tuvākajā laikā valsts varētu sniegt 370 miljonu dolāru vērtu atbalstu, lai stimulētu jaunu auto pārdošanu Krievijā. Jāatzīmē, ka visi ārzemju autoražotāji ir atstājuši Krieviju, tāpēc šo ražotāju mašīnas tur vairs nav nopērkamas oficiāli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    21.06.2022 23:20

    Es domāju, ka vecās iekšdedzes dzinēja mašīnas nonāks Āfrikā kad pārsēdīsimies uz EV, taču izrādās ka tas būs premium priekš krievijas tirgus.

    Skābene
    22.06.2022 08:28

    Varēs atbalstīt tās krievu mašīnas pret sētu! :D
    Viņiem jau tagad UAZ bobiks maksā ap 45000 euro, kurš idiots skaidrā prātā kaut ko tādu pirks?

    Diginauts
    22.06.2022 09:53

    Šie turpinot savu slimīgo nostaļģiju par padumjajiem laikiem varēs atkal jaunam auto gpārjaukt :)

    Diginauts
    22.06.2022 09:54
    Reply to  Diginauts

    *karburātoru

    digitalk
    22.06.2022 14:54

    jācer uz Krievijas autobūves jaunāko topošo piedāvājumu, komplektu «KOHCTPYKTOP» — četri H profili rāmim, četri riteņi, 10 cinkoti spaiņi ar skrūvēm un uzgriežņiem, un 3 piegrieztnes, pēc kurām no spaiņiem varēs izgriezt auto virsbūvi, BMP vai cinka zārku pēc izvēles.

    bobis
    23.06.2022 17:22

    Vai tad vecas padomju savienibas tehnologijas, masinu buvnieciba, nozaudetas?

    Reklāma