Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī ASV plāno sekot Eiropas piemēram un likt izmantot USB-C?

    Jaunākie raksti

    Mēs jau zinām, ka Eiropas Savienībā no 2024. gada pārnēsājamām elektroierīcēm būs jābūt aprīkotām ar vienotu uzlādes standartu, kas būs USB-C tipa pieslēgvieta. Izskatās, ka arī ASV varētu sekot šim solim.

    Jāsaka uzreiz, ka Amerikā šī iniciatīva ir vien bērna autiņos, jo daļa Demokrātiskās partijas pārstāvēto senatoru ir parakstījuši oficiālu vēstuli, kurā runāts par to, ka arī ASV laiks pāriet uz vienotu uzlādes standartu. Reāla likuma pieņemšana un darbības noteikti nenotiks tik ātri. Tomēr ideja ir līdzīga tam, ko vēlas Eiropas Savienība, kas ir e-atkritumu samazināšana ilgtermiņā, kā arī lietotāju dzīves atvieglošana.

    Reklāma

    Vēstules tekstā minēts, ka vidējam lietotājam šobrīd ir vismaz trīs dažādi lādētāju veidi, kā arī 40% no tiem ir ziņojuši, ka dzīvē ir bijusi pieredze, kad nav iespējams uzlādēt ierīci, jo nav bijis pieejams atbilstošs lādētājs. Inovācijām būtu jāpadara cilvēku un lietotāju dzīves vieglākas, nevis tās sarežģīt. Protams, ļoti klasisks teksts un emocionāla doma. Kaut arī realitātē viss nav tik skaisti, šāds ASV lēmums vienkārši spiestu ražotājs veikt ātrāku pārēju uz USB-C tipa pieslēgvietu, kam būtu jākļūst par nākotnes standartu.

    Protams, senatori saprot, ka ne visi lietotāji un ražotāji būs apmierināti ar šo pāreju, tomēr vienots standarts padarīs lielāko daļu cilvēku dzīvi ērtāku tieši ilgtermiņā, kas ir atslēga šim lēmumam. Tagad varēs sakot, cik ilgi un cik tālu šī iniciatīva nokļūs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma