Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” atlaiž darbiniekus, kuri sūdzējās par Maska uzvedību

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka uzņēmums “SpaceX” ir atlaidis dažus darbiniekus, kuri piedalījās atklātas vēstules rakstīšanā un izplatīšanā, kritizējot vadītāju Īlonu Masku. Šajā vēstulē īpaši tikusi kritizēta Maska uzvedība “Twitter”, ko darbinieki nosaukuši par “pārāk aktīvu, pat traucējošu un dažkārt mulsinošu”. Vēstules rakstītāji arī lūguši “SpaceX” publiski par to runāt un nosodīt Maska uzvedību. Beigu beigās šī vēstule rezultējās ar dažu darbinieku atlaišanu.

    Vēstulē, kuru parakstījuši vairāki simti darbinieku, norādīts, ka Īlons Masks tiek uzskatīts par “SpaceX” seju un katrs viņa ieraksts “Twitter” de facto tiek uzskatīts par uzņēmuma publisku paziņojumu. Tieši tāpēc esot ļoti svarīgi uzsvērt, ka Maska ieraksti nekādi neatspoguļo darbu “SpaceX”, mērķus un komandas vērtības. Tāpat šajā vēstulē pieminētas nesenās apsūdzības, kuras Masks bija izpelnījies par seksuālu pārkāpumu, kura rezultātā viņam bija jāsamaksā 250 000 USD. “SpaceX” vadītājs gan izteicies, ka šīs apsūdzības esot “pilnīgi nepatiesas” un “Twitter” izteica rupju joku saistībā ar šo lietu.

    Reklāma

    Tikmēr “SpaceX” prezidente Gvina Šotvela atklājusi, ka vairāki vēstules rakstītāji atlaisti ceturtdienas, 16. jūnija, pēcpusdienā. Viņa norādīja, ka vēstule neatspoguļo darbinieku uzskatus. Turklāt, “SpaceX” esot virkne nozīmīgu uzdevumu, kuri jāpaveic, tāpēc neesot vajadzības pēc “pārmērīgām aktivitātēm, kā šī darbinieku sūdzību vēstule”.

    Viens no darbiniekiem, kurš piedalījās vēstules rakstīšanā, atklāja, ka vispārējais noskaņojums starp citiem darbiniekiem esot tāds, ka, viņuprāt, Šotvela vienkārši neklausās savos padotajos. Šis pats darbinieks arī apgalvoja, ka vēstule bijusi “mēnesi ilga smaga darba un novērtējuma lūgšanas rezultāts”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Anna
    20.06.2022 09:23

    Kursors kļūst par dzelteno presi… Nožēlojami.

    Kursors.lv
    20.06.2022 09:50
    Reply to  Anna

    Ne gluži. Ja Masks tik ļoti balamutējas par “free speech” nozīmi tad, kad mēģina nopirkt Twitter, tad, manuprāt, ir svarīgi parādīt, ka viņš to neņem vērā citos savos uzņēmumos. Masks ir tik ļoti full of shit!

    Anna
    20.06.2022 10:26

    Kristap, tu, kā parasti neapgrūtini sevi un neiebrauc topikā, bet publicē viedokli. Un ja tu atļaujies par Masku pateikt “full of shit”, tas par tevi izsaka visu. Tu savā dzīvē neko vairāk, kā mētāties ar $ūdiem, neesi sasniedzis. Bet uzdir$t cilvēkam, kurš tiešām ir daudz sasniedzis ? Bravo!

    Hlon
    20.06.2022 10:28
    Reply to  Anna

    Anna – nav runa par Elona sasniegumiem, bet par viņa rīcību un neatbilstību ‘free speech’, ko viņš proklamē Twitter. Nevajag akli fanot par Elonu, bet vajag domāt ar galvu! ;)

    Anna
    20.06.2022 12:39
    Reply to  Hlon

    Varbūt vispirms izlasi, un tad diskutē – gluži, kā Kristaps ! Viņa uzņēmuma darbinieki viņam publiski brauca virsū par ko ? Par viņa tvītošanu! Tātad centās ierobežot viņa brīvo runu. Bez tam privātā uzņēmumā vadītājs var atlaist jebkuru darbinieku, bez ceremonijām. Savukārt Kursora nejēgas, tik virsrakstus izlasījuši, saož skandālu un labu clickbaitu – copypaste raksts gatavs. Bet izlasīt un saprast jēgu – smadzeņu pietrūkst.

    Usinss
    20.06.2022 10:46
    Reply to  Anna

    Anna- palasi par tiesas prāvu, kas saistīta ar Solar roof, kur ir balts uz melna uzrakstīts, ko tieši Masks izdarīja ar paypal unkāpēc viņš tika atlaists un kā viņam paveicās kļut par to, kas viņš ir. Visņē nav sācis nevienu biznesu no 0, viņam ir ļoti labs ķēriens atrast perspektīvu uzņēmumu, uzsist haipu 80% nepiegādāt no solītā. Ir naivi domāt, ka viņš visu dara. Un tā pļurkstēšana un manipulēšana ar akcijām un kriptovalūtām arī ir nožēlojama. Jau draud tiesu darbi par manipulāciju ar Doge coine vērtības svārstīšanu savām vajadzībām

    Elvis
    20.06.2022 10:48
    Reply to  Usinss

    Anna vienkārši ir Elon in disguise :D

    Anna
    20.06.2022 12:41
    Reply to  Usinss

    Un ? Vai es teicu, ka viņš visu no 0 sācis? Es teicu, ka viņš, atšķirībā no Skuteļa, kaut ko reāli dzīvē ir sasniedzis.

    Kursors.lv
    20.06.2022 10:55
    Reply to  Anna

    Īlons Masks, protams, ir tīri labs biznesmenis, taču viņa biznesa prakses nereti ir apšaubāmas un viņš noteikti nav nekāda svētā gosniņa. Mēs rakstām gan par viņa labajiem darbiem, gan šādām šmucēm. Jo mediji tā dara, tas ir okei.

    Anna
    20.06.2022 12:46

    Tā dara tikai tupie mediji. Ja būtu mazāk tups, spētu izlasīt oriģinālu, saprast jēgu un tulkojot to nepagriezt par 180. Tikai dabūtu klikšķus. Paskaidroju : darbiniekus atlaida par mēģinājumu ierobežot FreeSpeech, kas ir precīzi tas, ko Elons deklarē.

    Kursors.lv
    20.06.2022 12:58
    Reply to  Anna

    Kādas vēl pasakas uzskati par tīru un baltu patiesību? :)

    Anna
    20.06.2022 15:19

    Tātad apgalvojumu, ka Masks dzīvē ir daudz sasniedzis tu sauc par pasakām ? Laikam jau zemes apaļums arī tev ir pasaka.

    Kursors.lv
    20.06.2022 15:31
    Reply to  Anna

    Nē, šajā gadījumā pasaka, kurai tici ir šī: “darbiniekus atlaida par mēģinājumu ierobežot FreeSpeech, kas ir precīzi tas, ko Elons deklarē”.

    P.S. Masks biznesā ir tiešām daudz ko sasniedzis, par to nav diskusija.

    Anna
    22.06.2022 08:59

    Nē, Kristap, tavam tupumam tiešām nav robežu – tu spītīgi strīdies par savā portālā publicētu rakstu, kuru vispār neesi izlasījis (vnk tādēļ, ka tev ir pohuj). Tātad – darbiniekus atlaida par Maska tvītošanas stila kritizēšanu atklātā vēstulē. Tvītošanas ierobežošana nav FreeSpeech ierobežošana ? Pasakas ?

    Pičs
    22.06.2022 11:18
    Reply to  Anna

    Smieklīgi lasīt veča komentārus, kas slēpjas aiz sievietes vārda :D

    Elektriķis
    22.06.2022 12:05
    Reply to  Pičs

    Kādēļ Tu domā ka tas ir sievietes vārds? :)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Zigfrīds_Anna_Meierovics

    Anna
    22.06.2022 14:22
    Reply to  Pičs

    Smieklīgi ir, kad vecim nekā cita bez krāniņa nav.

    MaigonisXL
    07.07.2022 13:13
    Reply to  Pičs

    Es mīlu pārsteigumus zem brunčiem! 😋

    Čiekurs
    20.06.2022 13:23
    Reply to  Anna

    *Īlona gailīšsūkātāja detektors tikko pārvērtās par kodolbumbu*

    Anna
    22.06.2022 14:35
    Reply to  Čiekurs

    Ilons te ņi pri čom. Runa ir par to, ka Skutelis pilnīgā pohujā pārpublicē rakstus no citiem medijiem, vispār neiedziļinoties saturā un zaudējot jēgu tulkojumā. Mūs nenogalinās Covid vai Krievija, bet pohujisms gan.

    Kursors.lv
    22.06.2022 14:50
    Reply to  Anna

    Nē, man ir ļoti konkrēta skaidrība par visu, ko un kāpēc mēs šeit publicējam. Bet tāpat es arī piedāvāju ikvienam interesentam rakstu komentāros paust savas domas par rakstā apskatītajiem notikumiem. Daļā gadījumu mūsu domas sakrīt, bet gadās arī situācijas, kur viedokļi ir diametrāli pretēji. Un tas ir okei.

    P.S. Priecīgus svētkus!

    Hlon
    20.06.2022 10:26

    Te tev nu bija free speech…

    Reklāma