Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft beidzot sūta pensijā Internet Explorer tīmekļa pārlūku

    Jaunākie raksti

    Microsoft Internet Explorer pie lietotājiem nonāca tālajā 1995. gadā kopā ar Windows 95, bet nu tas tiek nogalināts pavisam. Internet Explorer vietu uz palikšanu ieņēmis Edge tīmekļa pārlūks.

    No 15. jūnija Internet Explorer lietotne datoros tiek atspējota un lietotāji tiks novirzīti uz Edge pārlūku. Protams, šāds pavērsiens nāks par labu mājaslapu uzturētājiem, kam nebūs jālauza galvas par Internet Explorer atbalstu.

    Reklāma

    No otras puses – Internet Explorer vēl arvien ir viens no populārākajiem pārlūkiem dažādos uzņēmumos visā pasaulē. Ikdienā diez vai kāds no laba prāta izmanto Internet Explorer tīmekļa pārlūkošanai, bet daudzas funkcijas ir nodotas Internet Explorer gādībā.

    Attēls: Al Jazeera
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tontoons
    16.06.2022 10:24

    Nabaga babkas valsts un pašvaldības iestādēs.

    Biteme
    16.06.2022 10:35
    Reply to  Tontoons

    Otrādi – kāds nopelnīs uz veco krāmu pārrakstīšanu uz jaunākiem krāmiem.

    Reinis Rozitis
    17.06.2022 02:59
    Reply to  Tontoons

    Edge ir “Explorer mode” tā kā nav tā, ka viss apstāj darboties .. vismaz visādi legacy .NET pļurzuļi strādā.

    Krišs
    17.06.2022 10:14
    Reply to  Reinis Rozitis

    Jā šis parādījās kād div mēneši atpakaļ ar atjauninājumu edžam jo pasaulē ļoti daudz datubāžu(t.sk. uzņēmumu iekšejie portali) strāda uz vecajiem IE .net, ja atrubītu, principā pasaules uzņēmumu infrastruktūra sabruktu viss apstātos un būtu krīze bargāka par 2008 gadu. ;)

    Man jau liekas, ka pagaidam ir tāds pārejas process un nākamajā w12(paredz, ka ap 2024 vai 2025 gadu būs) redzot cik nepopulārs ir w11, tad visticamāk, ka w8 scenārijs atkārtosies…
    Vispār nebūs nekādu IE atlieku un vec veco frameworku, beidzot agrāk vai vēlāk vienkārši nāksies atjaunot uzņēmumu infrastruktūru uz ko daudz modernāku un drošāku un pielāgoties.

    Vēl varētu beidzot beigt būvēt jauno operētājsistēmu uz vec veco ‘explorer.exe’ pārskinojot jaunā skinā un piedāvājot kā ko jaunu, bet zem kapota viss griezas uz tā paša vecā 90 gadu kodola… tad vispār tā būtu bomba! Bet nu šaubos, ka jebkad m$ atteiksies no savas pamatsaknes. Pārak liels risks, jo ja neaizies tad kaput. Atpakaļ vairs neizrakties(kā tas bija ar metro flīzītem, centās tikai ārēji dizainiski mainīt un varēja atpakaļ atgūties, jo kodols ta griezās taspats….)

    Last edited 1 year ago by Krišs
    Reklāma